Андрей Райчев: "Има такъв народ" заобиколиха капан

  • 18 април 2021 18:38

  • 11800
  • 30
Андрей Райчев: "Има такъв народ" заобиколиха капан
© БТВ

С отлагането на мажоритарния вот станахме свидетели как „Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен“ заобиколиха капан, защото капанът е следният – айде да правим мажоритарни избори – това значи Трифонов да загуби всичките си съюзници, които има в момента, тъй като нито ДБ, нито БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, нито „Мутри вън“ няма по никакъв повод да се съгласят с такова нещо. Това каза в следизборното в студиото на БТВ „Новият парламент - накъде?“ социологът Андрей Райчев.

„Това е трик да се разбие мнозинството и опит за подмяна на разправията, която в момента не е за мажоритаритарните избори и Трифонов това казва – ние ще се явяваме на тези избори, когато народът направи стабилен парламент. Този парламент не е стабилен. Те говорят за това, че или сега през юли ще правим избори, или наесен".

"Има един фактор, който те не са предвидили - никой не предвиждаше ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с да гласува за тях. Представете си, че всъщност има два врага – ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с. ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с се прилепи за тях и им помага, но това не е поискана помощ, а просто фактически оказана. Мнозинство вече има, но то е абсолютно неочаквано – от четирите малки партии, като третата не е нито поканена, нито уговорена, нито имат някакви срещи, импровизира се в зала, но мнозинство има. 120 плюс, което прави политическата ситуация в страната друга - трите лидери на протестърските партии ще осъзнаят, че имат много повече сила благодарение на подкрепата на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с, отколкото са си мислили. Мисля, че това другата седмица ще даде нова политическа ситуация в страната“, допълни социологът.

"Съвсем нормално е по-малките политически формации да не искат мажоритарни избори, тъй като представете си какъв резултат биха имали „Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от“ или „Мутри вън“. Мажоритарните избори страхотно кривят резултата и те го кривят в полза или на първите две политически партии, или просто на първата. А сега ето, пропорционалните дават шанса да имаме един шестпартиен парламент", каза Петър Курумбашев. 

По думите му, парламентът като цяло е симпатичен, защото има 6 много различни партии, диша се по-спокойно, и за първи път от много години нямаме доминиран парламент от една партия: "Бяхме свикнали някак си с еднопартийни парламенти. Сега няма такава убедителна водеща партия – очевидно ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в е най-голямата, но в изолация, втората – очевидно има инициативата, но тя няма достатъчно депутати, за да доминира парламента по такъв начин, по който някоя партия, която има близко до абсолютното мнозинство би се държала. Както се казва, трябва да изкипи първата вода на боба, трябва да поизкипят тези страсти, няма да се учудя, ако видим и някакви физически срещи в парламента".

„70 на 30 – 70 ще стане управление, 30 ще станат нови избори, смята Андрей Райчев.

Политолог: От партията на Слави Трифонов вече трябва да внесат яснота какво планират нови избори, смята Андрей Райчев.

„Причината е, че никакви преговори за коалиция не се водят. От една страна е хубаво – народът не обича такива работи и партиите си запазват някаква морална чистота, от друга страна е малко рисковано, защото те импровизират в зала. Болшинството партии са склонни да изчакат малко, да оправят Кодекса, още два-три закона, да се опитат нещо да почовъркат по съдебната власт и да ходим на избори, които според тях ще са честни, ще бъдат с машини и т.н.„

„Единственият възможен, който изглежда да състави такъв кабинет, е „Има такъв народ”, допълни Петър Курумбашев.

„Нито третата, на която и да се връчи, ако първите две партии върнат мандата и не го реализират, има възможност сериозно да направи такъв кабинет, ако първите две не са го направили, нито очевидно ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в има възможност, тъй като явно няма да получи повече от собствените си гласове”.

Novini.bg
11800 30

Свързани новини

Коментари 30

Добави коментар
Изпразни се мутри вътре

2021.04.19 | 14:16

30
Това мекотело за какви капани говори. Това да излъжеш още първия час, 2.5 милиона избиратели още първия час било капан. Баджанак, накарай Чалгаря, да му изпее песента, ще ти скъсам ГЪ3А, за да знае какво го чака от народа тоя плужек.
някой

2021.04.19 | 13:03

29
ооооооооо, мистър един милион дава акъл.........да ходи да играе голф на игрището му..........
Гневен пратестиращ

2021.04.19 | 11:45

27
Трифонов според тоя червен дурак щял да загуби съюзниците си. Аз мисля, че с поредната лъжа на политиците, сега ще загуби електората си. И тоя шут вече показа, че не е по различен от другите.
Изпразни се мутри вътре

2021.04.19 | 11:47

28
Само като им изпее, че ще им пръсне ГЪ3А, ЕЛЕКТОРАТА МУ ПАК ЩЕ ГО ОБИЧА.

2021.04.19 | 05:38

24
Червените проститутки на ПП ГРОБ като синчето на другаря Венцел Райчев вече не знаят какво да изплющят за да очернят тия, от които Тиквата се дри ска от страх.
До простия боклук

2021.04.19 | 06:52

26
Много си "проСС" бе, боклук малоумен !
Най-великия КИМ

2021.04.18 | 21:48

21
Райчев е пребоядисан комунист, върти се като фурнаджийска лопата, много забогатя за тия 32 години и вяра не трябва да му се има. Много пребоядисани комунисти станаха капиталисти, задници задръстени с глисти.
До простия

2021.04.19 | 06:51

25
Райчев е политолог! Той не е политик, глупако ! Той прави прогнози, а не политически изказвания, глупако !

2021.04.18 | 22:11

22
Анализът на Райчев и манпулация.Не е безпристрастен защото дъщеря му е била в избирателните лести на Има такава лъжа. А както знаем безплатен обяд няма.

2021.04.18 | 20:55

17
Трифонов избягна капана на ГЕРБ, но 2,5 милиона българи паднахме в неговия. Само че 2,5 милиона не са за пренебрегване.

2021.04.18 | 22:55

23
Докато е пълно с мунчовци, като тоя отдолу, които се радват на нищоправенето, България няма да мръдне и сантиметър напред.
Мунчо

2021.04.18 | 21:15

18
И ако си мислиш, че сте гласували 2,5 милиона българи колкото изобщо няма в чужбина, много се лъжеш. Айде ся яжте му главата, щото дългия няма да направи нищо или ще се събере с тия дето не искате.
един от народа

2021.04.18 | 21:42

20
Райчев доскоро друга песен пееше ! Такива като теб сахни познати до болка Стига си се четка скоро може пак да си смениш позиция на!!!!!!

2021.04.18 | 21:16

19
Това не е капан. Това чалгаря сам си го изкопа и или ще скочи в него, или е бележка под черта. Щеше да прокарва решенията на референдума, а се отрече от тях преди да е дал клетва за дЪпетат. Повече няма да излъже толкова будали.
78

2021.04.18 | 20:40

16
СЕГА ЩЕ ГЛЕДАМЕ ЛЪЖИТЕ ДА ДЪРТИЯ УЧИНДОЛЕЦ
То

2021.04.18 | 20:32

15
Когато НЯМАШ силни личности и не залагаш на мажоритарен вот я просто не го искаш защото ще ги изгубиш! А така да се крият зад партийните листи е най добре!

Добави коментар

Водещи новини