Георги Свиленски: България трябва да има правителство, което да досвали Борисов от власт

  • 12 април 2021 18:50

  • 3212
  • 29
Георги Свиленски: България трябва да има правителство, което да досвали Борисов от власт
© БНТ

Тежка загуба на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е с оглед намеренията и очакванията, които имахме от тези избори. Започват нашите общински, областни и районни съвети, където ще бъдат направени анализите. Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ Георги Свиленски, член на Изпълнителното бюро на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е.

Вероятно сме сбъркали на много места. От срещите, които проведохме, стана ясно, че  българските граждани не са ни разбрали с нашата позиция по време на протестите. Искам да напомня, че много социалисти бяха ежедневно на протестите, но имаше призив протестът да не се политизира. Аз например бях на протестите през вечер, но стоях в задните редици. Другата критика беше, че се върнахме в парламента, но ние го сторихме за да отстояваме интересите на гражданите и да опазим българското законодателство от погрома, който му нанасяше ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в. Опитахме се да бъдем гласът на опозицията вътре в парламента, заяви Свиленски.

Признаваме резултата от изборите, но такова купуване на гласове, каквото имаше на тези избори, може би не е имало никога и никъде. Такова безучастно отношение на органите на реда не е имало никога, добави той.

Резултатите от изборите показаха, че промяната наистина може да се случи, че Борисов повече няма да е премиер, че повече ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в няма да е на власт. В новите партии, които влязоха в парламента, е ключът да направят тази промяна в парламента - да променят Изборния кодекс и да приемат адекватни социални мерки, подкрепящи граждани в кризата. Всички партии трябва да подкрепят смяната на модела "Борисов", подчерта социалистът.

Нашата позиция е категорична – няма да подкрепим правителство на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и Борисов в каквато и да е форма. Ние няма да излъжем нашите избиратели. Нашите избиратели искат промяна. Тази промяна може да стане с правителство, а не с нови избори. Искаме правителство, което да бъде съставено с мандата на "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен". Ще поставим нашите условия за подкрепа. Има неща, които трябва да се случат, за да се промени България. Първата стъпка беше направена, но тя трябва да бъде продължена. Тук ще видим искреността на всички тези нови парти, които влязоха в парламента.  Ако не подкрепят тази промяна според исканията на протеста – да бъде сменен Борисов, да бъде сменен главният прокурор, това ще бъде поредната заблуда на българските граждани, коментира Георги Свиленски.

Нинова предупреди Борисов: Не посягайте на Сребърния фонд

Социални мерки, съдебна реформа, Изборен кодекс – това са трите жалона, около които могат да се обединят всички партии, с изключение на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в. България трябва да има правителство, което да досвали Борисов от власт. Борисов сега е застанал само на първото стъпало за слизане. Трябва да му помогнем да извърви цялата стълбичка надолу, посочи Свиленски.

В БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е никога не стоял въпросът "за" или "против" Румен Радев. Това беше привнесено отвън преди изборите, за да не се занимаваме с изборите, а дали трябва или не трябва да се подкрепя Румен Радев. Това е част от кампанията, която се водеше срещу БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е и от външни, и от вътрешни сили, каза още членът на Изпълнителното бюро на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е.

Последвайте канала на

Novini.bg
3212 29

Свързани новини

Коментари 29

Добави коментар
ci

2021.04.15 | 10:55

29
otivai na marica da se kape6 s pqsak glupak
Иво

2021.04.14 | 15:57

28
Та вие сте досвалени бре червен цървул. Няма да ви има вече.

2021.04.14 | 14:41

27
Свиленски, Свиленски, вашият проблем не е Борисов. Вашият проблем е Нинова! Когато успеете да я свалите, тогава тръгвайте към по-висока цел.Ставате за смях.
georgi

2021.04.14 | 10:15

26
smešnik....

2021.04.13 | 13:24

25
Явно проблема на опозицията не е просперитета на държавата, а единствената им цел е свалянето на Гешев и Борисов от власт, за да могат олигарсите и комунистите да си крадат необезпокоявани. До сега не чух нито един да каже какво ще направи за подобряването на живота на хората.

2021.04.13 | 00:15

24
Вие се научете първо да сваляте вашите хора, които ви провалят. НЯМАТЕ ДУМАТА за сваляне на Борисов, който е победител на тези избори, защото ако хората грабнат накрая тоягите не знам какво ще правите.Демокрацията е спазване на правила, а не бойкот, като не са те избрали.

2021.04.12 | 19:04

3
МУШМУРОК! ВИЕ СЕ САМОСВАЛЯТЕ ВСЕ ПОВЕЧЕ И ПОВЕЧЕ! БОРИСОВ ПРОДЪЛЖАВА! РАЗОЧАРОВАНИЕТО НА ИЗБИРАТЕЛИТЕ ДОЙДЕ СЕДМИЦА СЛЕД ИЗБОРИТЕ. ОСЪЗНАХА СИ И ГРЕШКАТА НА СЛЕДВАЩИ ИЗБОРИ ВСИЧКИ ВИЕ ЩЕ БЪДЕТЕ ПОМЕТЕНИ ОТ БОРИСОВ!

2021.04.12 | 22:09

23
БОРИСОВ ПРОДЪЛЖАВА! КАК? ЩЕ СЕ РАЗБЕРЕ!

2021.04.12 | 20:38

19
Герб умрее.

2021.04.12 | 19:27

8
БСП се помете сама! На следващите избори, дори и през лятото я няма в парламента!
Гларус от Созопол

2021.04.12 | 21:07

22
Първия мъж на втората жена на Мунчо явно страда от мания за величие и още не е усетил резултатите от изборите. Разпадащата се партийка БСП изгуби изборите катастрофално, срамно и позорно. Напусналите партийката ще създадат нова соц. партия и ще издърпат поне половината от досегашните комуняги - така, че на следващите избори вече ще се радвате на 7-8% .

2021.04.12 | 19:38

9
Докато бсп е пълна с глупаци, като този- няма шанс за тая партия.
Р.Р.

2021.04.12 | 21:05

21
А не така с баджанака!
Праведен

2021.04.12 | 20:32

16
Нещастник злобен, виж си мутрата !
Р.Р

2021.04.12 | 21:03

20
Кой бе,баджанака ли?

Добави коментар

Водещи новини