Сачева: Служебно правителство на Радев ще се фокусира основно върху зрелищата

  • 10 април 2021 20:28

  • 16807
  • 70
Сачева: Служебно правителство на Радев ще се фокусира основно върху зрелищата
© Булфото (архив)

В момента ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в е най-голямата парламентарно представена партия. Получихме за пети пореден път вота на избирателите. Ние винаги сме действали отговорно и от нас се изисква да проявим тази отговорност. Ще предложим кабинет и съответно ще видим каква подкрепа ще получим.

Това заяви социалният министър Деница СачеваДеница СачеваДеница Сачева е родена на 2 ноември 1973 г. в гр. София. От 2017 г. до декември 2019 г. е в предаването „Карай направо” по NOVA.

Тя поясни, че от партията нямат очаквания за предложения от тях кабинет, но имат такива за стабилно управление, защото страната се нуждаела от това. „Въпросът за състава на правителството тепърва се обсъжда. Ние имаме достатъчно личности в ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, които са готови да поемат съответни постове. Хора, които имат опит и експертиза. Както експертна подготовка, така и политическа”, обясни Сачева.

Сачева: Готови сме както за предсрочни избори, така и да бъдем опозиция!

Според нея правителството е направило не малко през изминалите четири години, по думите ѝ, особено през последната една. „Имаше прекалено много хора, които работеха за разделението на нацията. Един от тях беше президентът Румен РадевРумен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на и това разделение даде своите плодове. Този фрагментиран парламент представлява това, което се случва в обществото - силно разединено, силно поляризирано и с много висока степен на недоверие”, обясни социалният министър.

Сачева коментира, че за разделението не е виновна категорично само партия ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, а и всички останали лидери, които са смятали, че могат да продължат да управляват с разединение. В момента бумерангът се върнал и топката била в тяхното поле. На въпрос защо избирателите не са дали достатъчно власт поне на един, с помощта на втори, да направи правителство, тя отговори: „Защото няма лидери, които да обединяват и няма лидери, които искат да градят. Много малко са тези, които мислят за общото, за България. Прекалено много беше разделението, омразата и анти-ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в говоренето. Избирателите не са виновни, виновни са лидерите им”.

Социалният министър не смята, че в настоящата „кризисна” година е добре за България да се проведат три избора. „Ние сме готови за това, което се реши. Не бягаме от нови избори, не бягаме от служебно правителство. Многократно сме казвали, че това не ни притеснява. Притесняват ни всички решения, които трябва да бъдат взети. Ние направихме това, което се изискваше от нас - удължихме една част от мерките и осигурихме средства”, допълни Сачева.

Тя отново спомена за десетте знакови гласа, които ще бъдат дадени от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, за съставяне на стабилно правителство, в случай, че не достига подкрепа. „Готови сме да дадем нашия знак, че ще бъдем градивна опозиция, а не такава, която непременно да руши, каквато имаме ние. Срещу себе си имаме една изключително деструктивна опозиция”, посочи министърът.

Сачева захапа Слави и екипа му

Сачева е на мнение, че съзнанието на президента е фокусирано върху президентските избори. Неслучайно той избързал да обяви своята кандидатура преди да е ясно кой я подкрепя. „Обяви я в началото на предизборната кампания за парламент. В отсъствието на своя вицепрезидент, независимо, че смяташе да се кандидатира отново с г-жа Йотова. Той вероятно готви служебен кабинет, защото се готви за президентските избори”, прогнозира Сачева.

„Нямам съмнение, че тримесечно служебно правителство ще се фокусира основно върху зрелищата. Винаги обаче ще продължа да говоря за хляба, защото това е нещото, от което хората имат нужда в момента. Нуждаят се от стабилност, от това да стане ясно как ще продължат социално-икономическите мерки”, допълни тя.

Деница Сачева: В следващите дни ще видим кой колко мисли за държавата и народа

 Според нея се е доказало, че няма манипулации на изборите, каквито всички са вещаели, говорели и едва ли не предопределяли. Сега се надява да има достатъчно разум във всички избрани за парламента. „Видя се, че настоящият парламент изразява настроенията на хората. Един следващ парламент, само след три месеца, едва ли би дал по-различна картина. Ако до юли хвърлим страната в хаос и безвремие, то тогава резултатите могат да бъдат по-трагични за субектите, които откажат да излъчат управление сега”, заключи Деница СачеваДеница СачеваДеница Сачева е родена на 2 ноември 1973 г. в гр. София. От 2017 г. до декември 2019 г. е.

Novini.bg
16807 70

Свързани новини

Коментари 70

Добави коментар
Бай Васо Сърбеца

2021.04.10 | 20:39

1
Ще си позволя да се самоцитирам: "НАРОДА ВИЖДА, ЧОВЕК С НАДНОРМЕННО ТЕГЛО, ОЧЕВИДНО ЧОВЕК, КОЙТО НЕ МОЖЕ ДА СЕ КОНТРОЛИРА, А ИСКА ДА КОНТРОЛИРА ДРУГИТЕ, Е КАК ЩЕ СТАНЕ ТОВА? ДEБEЛИТЕ, ТРЯБВА ДА БЪДАТ АРЕСТУВАНИ И ДА БЪДАТ ЗАТВАРЯНИ В ЛАГЕРИ, ТОВА СА ЧИСТА ПРОБА НАРКОМАНИ, ХОРА, КОИТО НЕ МОГАТ ДА СЕ КОНТРОЛИРАТ И ИМАТ ГРЕШНА ПРЕДСТАВА ЗА ОБКРЪЖАВАЩИЯ ГИ СВЯТ, ТЕЗИ ЧЕРВООГОДНИЦИ СА ОПАСНИ ЗА ОБЩЕСТВОТО И ТРЯБВА ДА БЪДАТ ДЕКЛАСИРАНИ ОТ НЕГО! ДЕБEЛИТЕ ВЪН ОТ ОБЩЕСТВОТО, ТОВА СА БОЛНИ ХОРА!!!
Васо Сръбския

2021.04.10 | 22:28

29
В ГЕРБ са се събрали най-уродливите, най-простите и най-грозните ever!

2021.04.10 | 22:24

27
дрогиран мустак стой си там

2021.04.10 | 22:22

26
обръсни си мустака

2021.04.10 | 21:36

21
Отиди на лекар бързо
Дообре бе!

2021.04.10 | 20:55

10
Глист!

2021.04.10 | 20:41

2
Тая още ли не в затвора? По-обемно, мащабно и тлъсто зрелище, едва ли ще гледаме в следващия парламент!
Тц

2021.04.10 | 20:54

9
Ама за там се е запътил резидента ...

2021.04.10 | 20:44

3
Да подкрепим правителство начело с ПКП и вицепремиер-пиги свинята!
Аа

2021.04.10 | 20:53

7
А са си пускай чалга и си лягай :)
оооо да

2021.04.10 | 20:47

4
Ти ще си един от главните геори
стабилно управление

2021.04.10 | 20:48

5
не може да има при наличието на партии в парламента като ГЕРБ, БСП и ДПС. Тези три партии трябва да слязат под 4 % и само тогава България за пръв път ще тръгне към стабилитет.

2021.04.10 | 20:49

6
Лелееей, Мале, като я гледаш, страх да те съвземе! Телеса братко, яко телеса, като сиво искърско добиче! Яло и лапало за целия български народ!. Сачева-Президент на Родопа!
Тоя па!

2021.04.10 | 20:53

8
Ми бегай си удари една чикия на снимката на Маямата, тогава :)
Бе я да си дойдем на думата:

2021.04.10 | 20:56

11
Ку.р за Гадев, два за Деса, тъпата метреса :)
ГУЗЕН НЕГОНЕН БЯГА=Страх лозе пази

2021.04.10 | 21:05

12
Госпожа ЛЪЖА..крадливата ГИГЕНСКА БИВОЛИЦА която приложи Социален ГЕНОЦИД над всички работещи и безработни българи,която не спря да УКРИВА реалните ПРОЦЕНТИ на безработица и данни във ведомството сега е страх че Радев ще ги преследва..Мръсна грозна кучка ДЕ.БЕЛА СВИНЯ..Президента ще ви Е.Б.Е мамата
Просто човек

2021.04.10 | 21:06

13
Ушата лелко, нещо много ви е страх от това служебно правителство?! Що ли?!

2021.04.10 | 21:35

20
Много прост човек наистина
ГУЗЕН НЕГОНЕН БЯГА=Страх лозе пази

2021.04.10 | 21:06

14
Госпожа ЛЪЖА..крадливата ГИГЕНСКА БИВОЛИЦА която приложи Социален ГЕНОЦИД над всички работещи и безработни българи,която не спря да УКРИВА реалните ПРОЦЕНТИ на безработица и данни във ведомството сега е страх че Радев ще ги преследва..Мръсна грозна кучка ДЕ.БЕЛА СВИНЯ..Президента ще ви Е.Б.Е мамата

Добави коментар

Водещи новини