Политолог: Сега е моментът да се види колко могат да управляват протестните партии

08 април 2021 20:27

Политолог: Сега е моментът да се види колко могат да управляват протестните партии
© Кадър: Нова телевизия
17638 35

Време е поне две агенции да направят постелекторални изследвания. Това е начинът, по който социологията и политологията анализиран резултатите от изборите. Това каза политологът проф. Румяна КолароваРумяна Коларова Доц. д-р Румяна Коларова е родена на 10 юни 1956 г. в София. Румяна Коларова е университетски в предаването „Денят на живо“ по Нова нюз.

„Опитът ме е научил да очаквам всичко. Трябва да се прочете и по друг начин вотът на българския народ. Очакваше се т.нар. румънски модел, но той не се случи. Залагаше се на по-ниска активност“, заяви социологът Юрий Асланов.

Борисов с пет варианта за шеф на ПГ на ГЕРБ

„Българският народ обича периодически да притеснява своите управници. Сега буквално ги натика в миша дупка, за да се заемат с непосредствените усилия за овладяване на кризата. Политиците могат да ни вкарат в много тежки дни“, обобщи социологът.

Коларова смята, че сега е моментът да се види колко могат да управляват т.нар. протестни партии. Трябва да им се даде възможност да формират правителство.

„Ако се сформира правителство от системна партия, то трябва да получи подкрепата на поне една протестна партия. Може да се формира на едно много мощно мнозинство с втория. Понякога в парламента се получават големи мелодрами“, каза тя.

„Големият губещ от тези избори е БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е. Не допускам с първия мандат да се сформира правителство, защото топва ще взриви гражданския мир. България няма да остане без правителство. То няма да е устойчиво и продължително, но ще е начало на реформа“, прогнозира Асланов.

 

Мая Йорданова
17638 35

Свързани новини

Коментари 35

Добави коментар
6

2021.04.08 | 20:51

1
Сега е момента за апартамента.

2021.04.08 | 20:53

2
Ейй... писна ми от тоя живот мама му стара Бум-бум-бум-бум-бум ще си купе автомат - Хей-я Бум-бум-бум-бум-бум рекет хубав занаят - Хей-я С него ще си живея като цар С него и на пазар и в нощен бар С него и със пълнител барабар Майчицее... Калашников,Калашников Калашников Калашников,Калашников Бум-бум-бум-бум-бум тук си требва майсторлък не е прашка не е лък той е правен в Казанлък Зареди го Насочи го Изпразни го Открадни го Разглоби го Почисти го Изпразни го - А така опа Бум-бум-бум-бум-бум ще открадна автомат - Хей-я Бум-бум-бум-бум-бум старшината ни е враг - Хей-я С него ще вържа личния бюджет С него ще карам розов Шевролет С него ще свалям гаджета наред Майчице... Калашников,Калашников Калашников Калашников,Калашников Бум-бум-бум-бум-бум неприятел стар и нов аз ще пращам в Пирогов с автомат Калашников Бум-бум-бум-бум-бум тук си требва майсторлък не е прашка не е лък той е правен в Казанлък Ейй... писна ми от тоя живот Бум-бум-бум-бум-бум тук си требва майсторлък не е прашка не е лък той е правен в Казанлък Огин, дай ръчка на живота който ни мрази под нас да лази Бум-бум-бум-бум-бум неприятел стар и нов аз ще пращам в Пирогов с автомат Калашников Опаа,а така,не така,чакай,оп,нее,а така,ей т'ва е Бум-бум-бум-бум-бум неприятел стар и нов аз ще пращам в Пирогов с автомат Калашников ОГЪН !
Иво

2021.04.08 | 20:57

3
По-спокойно бе! Та нали и ГЕРБ на времето бяха нова партия, начело с комплексиран пожарникар! Какво толко ще ни се доказват новите партии! Всички един х.уй ги е правил!
Бай Васо Сърбеца

2021.04.08 | 21:03

4
Гербави боклуци на въжето да им е.б.а майката на всички

2021.04.08 | 21:31

6
Бай Васо Путеца е мил човек, досущ, като тези, които подкрепя. :)

2021.04.08 | 21:29

5
Шефа 08.04.2021 в 19:00 Никой не иска Тошковата и Уйчиндолската Система с Два Тура и Дъра- Бъра простотии от референдума , защото всички осъзнаха ,че ще се налузят на К*ра сиреч Дедовия в потурите на Х*уй-я на Онуй Простото Чааве от Банкя с ДЖИПКАТА .. Хората Искат СЪД , ВЪЗМЕЗДИЕ и ЗАТВОР за Онуй и малоумниците му които ОКРАДОХА , СРИНАХА и СРУТУТИХА България със земята..Нищо друго ..Тия с голите чутури и рунтавите глави и бради които от двайсет години се гаврят с всичко живо във България от малкия екран (телевизора) да си опичат акъла в Тенекиения Дворец (така Сашо Диков нарича телевизията им 7/8 и си паднала в лайната ако не беше Виваком на Спас Русев и Милен Велчев да налива пари в Двореца чрез рекламите ).. МЕЧ ИДВА и ЛИНЧ да го знаят ..Както пишеше Хитър Петър ПАРЕ НЕМА ДЕЙСТВАЙТЕ Изпуснете ли Бойко Борисов да избяга от правосъдието и затвора отговаряте с главите си .Вашите глави ще са на дръвника предупреждавам ви да си го знаете ..Нищо няма да ви спаси ако оставите Бате

2021.04.08 | 23:37

16
Леле толкова Луди толкова омразни толкова загубени и жлъчни хора ли живеят тук аз искам да знам откъде са милионите на Слави какво е работил откъде има толкова пари за тази голяма охрана и от кого се пази а Сашо Диков е затъкнат от злоба но това само ще го провали и останалите покрай него

2021.04.08 | 23:19

14
Да не са те изпуснали от лудницата?
До простия боклук

2021.04.08 | 22:17

11
Замълчи бе, мършо ! Толкова си тъп, че на две магарета, сламата не можеш да разделиш ! Къде си тръгнал, политиката да обясняваш ?! Ти си за "Карлуково" ! Главата изобщо не те слуша !
Румяна Коларова

2021.04.08 | 21:45

7
и гнусната Буруджиева и двете подлоги на статуквото трябва да бъдат наритани и не показвани никога повече в медийте!
само напомням

2021.04.08 | 21:47

8
че на тези кухи хиляди уж професори НИЕ им плащаме тлъстите заплати и после мах пенсии...
Тулупчо

2021.04.08 | 22:05

9
Сега е момента да вземем на Цветанов и на другите апартамента!??!!!!
Система

2021.04.08 | 22:06

10
Това е разликата между ядене и сра.не . Цяла година сра.не сега ще ядем

2021.04.08 | 22:48

12
Трио"Спешен случай",не губете времето на колегите от спешна помощ!!! Все още има 3 легълца на 4-ти км. По-бързо, че и хапчетата ще свършат в тая политическа криза!

Добави коментар

Водещи новини