СДС: Търговските обекти и заведенията да бъдат поставени при равни условия

  • 25 януари 2021 17:43

  • 928
  • 3
СДС: Търговските обекти и заведенията да бъдат поставени при равни условия
© Булфото/Архив

Във връзка с възможното разхлабване на мерките в началото на февруари, СДС изразява своите препоръки, насочени към опазване здравето и живота на клиентите и защитаване на интересите на малкия и среден бизнес, съобщиха от пресцентъра на партията.

Препоръките са са в следните насоки:

НОЩ препоръча на Борисов разхлабване на мерките срещу COVID-19

- Отварянето на фитнеси, зали, търговски центрове, магазини, да бъде съпътствано с постоянен и строг контрол за спазване на мерките, препоръчани от МЗ и НОЩ.

- Магазините да бъдат поставени при равни условия – да не се дава предимство на едни за сметка на други, за да се защитят интересите на всички търговци. В момента в т.нар. молове работят само банки, офиси на мобилни оператори и аптеки, а в други търговски центрове са отворени и магазини за стоки, които не са от първа необходимост.

- Ако големите търговски центрове бъдат отворени, това да не се отнася за местата за хранене в тях, защото няма логика те да работят, а другите заведения и ресторанти – не.

Борисов каза в аванс какво ще се разреши в началото на февруари

- Да се потърси механизъм за равнопоставеност на заведенията в местата за настаняване и тези извън тях, защото в момента едните работят, а другите - не. Да се въведат общи мерки и правила и да се съблюдава тяхното строго спазване.

- Да се спазва стриктно ваксинационния план, за да се стигне по-бързо до така чаканото завръщане към нормалния живот на хората и бизнеса.

Последвайте канала на

Novini.bg
928 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Глупости

2021.01.25 | 18:30

1
Дай сега да затворят и хранителните магазини, така ли ?
тия па боклуци

2021.01.25 | 19:03

2
кой ги бръсне за слива? гладни гейберски подлоги.

2021.01.25 | 20:06

3
СДС най предателската партия в БГ.Дано изпукате до един,навряхте се на боко.

Добави коментар

Водещи новини