СДС: Президентството никога не е употребявано за евтин фарс както сега

  • 11 януари 2021 12:40

  • 832
  • 8
СДС: Президентството никога не е употребявано за евтин фарс както сега
© СДС

Във връзка с консултациите на държавния глава с извънпарламентарни партии относно насрочване на датата на изборите от СДС изпратиха позиция, която публикуваме без редакторска намеса:

"Консултациите на Румен Радев с извънпарламентарни партии, обявени уж за датата на изборите, напълно свалиха маската на обитателя на „Дондуков“ 2. Той покани партии и движения, създадени в последните години или месеци, повечето от тях проруски и свързани с протестите срещу настоящото управление. Но предпочете да забрави проевропейски партии с дългогодишна история.

Не сме засегнати ни най-малко от отношението му, защото мястото на СДС не е в тази компания от проруски, производни на БСП и пред заличаване, партии. Но то е доказателство за истинската цел на тези консултации. Поведението му доказва, че датата за изборите е параван, зад който се създава новия Отечествен фронт, под егидата на президента. Благовидният предлог за сбирките на „Дондуков“ 2 се използва, за да се официализират срещите му с протестърските партии, на които Радев се изживява като лидер, и на спокойствие да бабува на новата коалиция, която да осъществи голямата мечта на президента – да дърпа конците на изпълнителната власт.

СДС с позиция за датата на изборите

Протестърският театър от лятото нямаше за цел да свали управлението, защото никоя от формациите, които участваха в него, не беше готова за избори. Това беше сцената, на която се подготвяше новата коалиция, под юмрука на Радев. Тази коалиция, която уж иска свалянето на сегашната власт в името на гражданите, всъщност иска властта на всяка цена за себе си, защото лидери й дълго време останаха извън нея и нямат търпение да седнат на политическата софра.

Подробностите се уточняват сега, а обществото е залъгвано, че темата  е датата на изборите. Вероятно Радев е наясно, че няма да има втори мандат и задкулисно се опитва да си подсигури политическо бъдеще.

Президентската институция никога не е употребявана за димна завеса и евтин фарс, както в момента! Ако Румен Радев има поне малко политическо достойнство, нека да си спомни, че по Конституция, тази институция  олицетворява единството на нацията, а не лични и партийни политически изгоди!"

Последвайте канала на

Novini.bg
832 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2021.01.11 | 15:00

5
Явно и видно е че тиквата и Пеевски са купили и СДС защото са евтини но куповачите са хитри , купили са ги но без ЧЕРНИЯ Костов а другите са кат одбора Левски ( фалирали)

2021.01.11 | 20:30

8
Ти българска граматика и правопис май не си учил. Я си намери грешките, неграмотнико.
Стефанов

2021.01.11 | 17:32

7
Кое е видно бе другарю, взема се това което е здраво и годно да се използва. кого друг да всемат генерал гном ли или Бойкикев, който така и не се усеща, че вече е смешен с войната срещу Гешев.

2021.01.11 | 14:54

4
До кога ще го търпим Радев? То не бяха вдигнати юмруци, то не бяха развалени домати и яйца по държавните институции. А сега договаряне на фронт за преизбирането му и то къде-В Президентството. Хайде стига с тази криворазбрана демокрация - Импийчмънт.Чакаме парламентарно представените Партии без Нинова, да го поискат.
Стефанов

2021.01.11 | 17:27

6
Радев излезе толкова тъп,че продължава да реже клона на който го покачиха.

2021.01.11 | 14:10

3
Радвф готви комунистически преврат.
Great

2021.01.11 | 13:39

2
Не съм чул Радев да се консултира с ГЕРБ.
който не скача е ...кавал

2021.01.11 | 12:50

1
А, Жельо, как го ползвахте, като кукла на конци ??

Добави коментар

Водещи новини