Проф. Ангелов и Сачева отиват в парламента днес

  • 22 януари 2021 06:15

  • 997
  • 2
Проф. Ангелов и Сачева отиват в парламента днес
© Булфото, архив

Шестима министри ще участват в днешния парламентарен контрол, става ясно от програмата на Народното събрание. Това са  вицепремиерът Марияна Николова и министрите Петя Аврамова, Деница СачеваДеница СачеваДеница Сачева е родена на 2 ноември 1973 г. в гр. София. От 2017 г. до декември 2019 г. е, Костадин АнгеловКостадин АнгеловКостадин Ангелов е роден на 7 юни 1977 г. Завършва Медицинския университет в София през 2004 г., Красен Кралев и Красимир Вълчев.

Очаква се Сачева и Ангелов да бъдат разпитани за ситуацията с коронавируса и мерките, които държавата предприема за подпомагане на неработещите заради ограниченията българи. Към социалния министър има отправен въпрос за прилагането на месечната целева помощ за семейства с деца до 14-годишна възраст при обявено извънредно положение или обявена извънредна епидемична обстановка, за периода от м. ноември 2020 г. до момента.

Депутатите се интересуват и от Националния план за ваксиниране срещу COVID-19 в Република България - въпрос, отправен към здравния министър.

Премиерът Борисов: COVID-19 мутира и няма общо правило, по което да се действа

На основание чл. 96, ал. 3 и чл. 99, ал. 2 от ПОДНС, отлагане на отговори със седем дни са поискали:
- министърът на финансите Кирил Ананиев – на 2 въпроса с писмен отговор от народния представител Валентина Найденова;
- министърът на енергетиката Теменужка Петкова – на 2 въпроса от народните представители Цветан Топчиев; и Кристиан Вигенин;
- министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков – на 1 въпрос от народния представител Кристиан Вигенин.
Поради отсъствие по уважителни причини на народния представител Жельо Бойчев се отлага негов въпрос към министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков.

Междувременно днес парламентът ще разгледа на първо четене допълнение на Закона за мерките и действията по време на извънредното положение и промени в Административнопроцесуалния кодекс. 

Последвайте канала на

Novini.bg
997 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2021.01.22 | 07:35

1
А, КОЙ, КОЙ, КОЙ ще ги ПИТА ТАМ?! ВЪПРОСИТЕ и ОТГОВОРИТЕ са ОТВЪН вече 198 ДЕН!!!
Търпанаров

2021.01.28 | 19:45

2
Чета -Ангелов и Сачева отиват...и нататък не се чете.Викам си,а дано,а дано,там има един Бай Ставри!!

Добави коментар

Водещи новини