НС прие законопроекти за промени в Закона за мерките и действията по време на извънредното положение

  • 18 декември 2020 13:25

  • 298
  • 0
НС прие законопроекти за промени в Закона за мерките и действията по време на извънредното положение
© Булфото (архив)

Народното събрание прие на второ четене законопроекти за промени в Закона за мерките и действията по време на извънредното положение, обявено с решение на Народното събрание от 13 март 2020 г.

Единият законопроект е с вносител Искрен Веселинов, съпредседател на ПГ "Обединени патриоти" и предвижда възможност за освобождаване в заплащането ползването на имоти държавна или общинска собственост.

Парламентът даде възможност на отделните съдилища да решават как да работят при усложнена епидемична обстановка

Промените предвиждат по време на извънредната епидемична обстановка и два месеца след нейната отмяна министрите, областните управители и ръководителите на други ведомства, предоставили под наем имоти държавна собственост или общинските съвети, предоставили имоти общинска собственост, да могат да приемат решения и да издават заповеди за намаляване на вноските за наем или за освобождаване от заплащането им изцяло от физически или юридически лица, наематели или ползватели, които са ограничили или преустановили дейността си в тях.

Като обстоятелствата за това се установяват с финансови или други документи, удостоверяващи ограничаването или преустановяването на дейността на физически или юридически лица.
Вторият законопроект е внесен от Даниела Савеклива от ПГ на ГЕРБ.

Вносителите посочват, че целта на направените промени е да се даде възможност на всички засегнати от заповеди за затваряне на министъра на здравеопазването бизнеси да могат да се възползват максимално от предоставяната държавна помощ.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
298 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини