Захариева отсече: Не можем да се примирим със сексизма и омразата в Северна Македония!

  • 19 ноември 2020 08:33

  • 5502
  • 27
Захариева отсече: Не можем да се примирим със сексизма и омразата в Северна Македония!
© Кадър: Нова ТВ

Ние сме взели мерки, има достатъчно. Ние не бягаме от отговорност. Но трябва да се разчита на самосъзнанието на хората. Нали разбирате, че дори и да затворим всичко, няма как на всеки апартамент да сложим полицай да види дали вие не се срещате със съседи. Този коментар направи вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на. Тя смята, че България прави каквото е необходимо по отношение на управлението на коронавирусната пандемията. Напомни, че в здравеопазването се дават сериозни финансови средства.

Захариева коментира случая в Пловдив със смъртта на двама пациенти. Тя призна, че кадрите я шокирали. Според нея сегашният здравен министър прави каквото трябва. 

Основната тема, която Захариева коментира, бе Северна Македония. Вицепремиерът подчерта, че е имало препоръки към държавата още преди година, който е бил видян и от Зоран Заев. България е сигнализирала и за бизнес пречки, за коридор 8, за липсата на 3-годишна програма за образование и култура от тяхна страна. 

"Такъв сексизъм и такава омраза... Балкански сексизъм няма място в Европейския съюз. Аз не го приемам лично. Не може така, съжалявам. Ще кажете - свобода на медиите? Но ние им казахме - прекалявате вече! Не съм чула някой да използва обиден език към македонските жени, мъже, деца, политици... Може да имаме противоречия, но... ето това е причината! 30 години стимулираш държавна политика, основана на чиста омраза към българския народ, няма как да започнеш разговори за членството в ЕС", коментира Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на.

Тя каза, че за македонците се отнасят така сякаш българските жени струват два чорапогащника. Имало е и конкретна публикация с насмешка, отправена към Захариева и нейна бившка колежка от Германия.

Вицепремиерът даде пример с за фалшификация. Подчерта, че в Северна Македония представяли българите като татаро-монголци.

Депутатите привикаха Захариева в парламента заради Северна Македония

Вицепремиерът обясни, че България цени съседите си и има интерес от това държавите от Западните Балкани да имат европейска интеграция. Захариева обаче каза, че поведението на македонците не е от вчера или днес. Антибългарската кампания се обостря до толкова, че публикациите в медиите се увеличават.

"Това е пресметнат риск", отговори тя на въпрос какво България би загубила от казването "НЕ" на Северна Македония за членство в ЕС.

"Аз не мога да повярвам, че е добре за гражданите на тази държава да бъдат възпитавани в омраза към съседите си", добави още Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на.

Тя отрече България да е била притискана от Германия. Вицепремиерът смята, че дори Северна Македония се е заблудила, че може върху България да има натиск. Захариева обаче даде да се разбере, че ЕС не работи по този начин.

По друг казус стана ясно, че МВнР е влезло в конфликт с президентството. Президентът Румен Радев отказа да подпише указа за назначението на бившия външен министър Даниел Митов за посланик в Румъния. 

"Ще предложим друг човек. За някои други предложения за три държави още нямаме върнато решение (от президента, бел. ред.) Нямаше проблеми със съгласуването на Ангел Чолаков за Анкара", обясни Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на

Последвайте канала на

Novini.bg
5502 27

Свързани новини

Коментари 27

Добави коментар
.

2020.11.19 | 10:03

9
Каква омраза и какъв сексизъм ма? Нека да сме обективни - Македония е имало още по времето на св. Апостол Павел, много преди да бъде създадена Българската държава!
хахаха

2020.11.20 | 20:21

27
Имало е територия наречена Македония. И днес я има. На нея са живели много народи, днес там живеят Българи, на които промиват мозъка от 70 години. Никой не спори по този въпрос.
боковид до 2020

2020.11.19 | 12:39

22
Абе, а премиерът на Велика България, дето е в ЕС и уважава женските, като каза на прецедателката на НС "проста кърджалийска пу.тка", като сексист ли се прояви или като тру феменист?

2020.11.20 | 11:59

26
това е фалшиф запис да злепостави Примиера, само бодалите от протеста му вервате

2020.11.19 | 09:08

1
А,с УКРИВАНЕТО на ИСТИНАТА за ЗАПИСИТЕ и НОЩНОТО ШКАФЧЕ ПРИМИРИХТЕ ли се!!!
боковид до 2020

2020.11.20 | 06:00

25

Банкянската свинчуга си държи джобните в нощното шкафче, парите отдавна са в офшорки и изпрани. Ако мислиш, че за шефа на шефа на шефа ти милион еврака са пари, бедна ми герботролска отрепко, много ти плащат

El toro de la Vega

2020.11.19 | 17:31

24
Много се тъп за да вярваш че Бойко ще си държи парите в нощното шкафче!
Мисли!!

2020.11.19 | 10:38

16
Ти продължаваш да си много тъп!!
Българин

2020.11.19 | 10:54

19
А бе защо БЪЛГАРИЯ се занимава с измислени държави като Северна Македония?! Не може да се разбереш и НЯМА НИКОГА да се разбереш с Безродници, които смятат, че държавата им е основана от Александър ВЕЛИКИ. Гърция, чиято История познава мало и голямо в тоя свят и всеки знае къде се намира Пела и че Еленизмът разпространява староГРЪЦКИЯ език като лингуа франка, а не македонския език, че Македония е географско понятие, а не етническо, не можа да се оправи с тоя т.нар. южнославянски народ та ние ли?! БЪЛГАРИЯ НЕ БИВА да се занимава с тая етническа смес от сърби, албанци, косовари, хървати, босненци, словенци, черногорци, синти и рома, гърци, българи и турци, която след ТИТОВИЗМА сама не знае вече какво е! Разбираемо е, че търсят някакъв идентитет! Оставате ги тия Нещастници на мира! Любов на сила не става! Омразата към БЪЛГАРИЯ от стрна на бившите Югославски републики е омраза към нашата световноизвестна и ценена хилядолетна История. Всеки нормален и образован човек по света се усмихва на балканския овчар, който се опитва да го убеди , че Александър Велики е основател на държавата му! В този смисъл НЕКА НИЕ НАСЛЕДНИЦИТЕ НА ВЕЛИКИТЕ ТРАКИЙСКИ ЦАРЕ, БЪЛГАРСКИТЕ ХАНОВЕ И ЦАРЕ, на СЕВТ, АСПАРУХ и на СИМЕОН ВЕЛИКИ погледнеме най-сетне от кулите на физическите и духовни дворци на нашите благородни прадеди и така да постъпиме и се отнесеме спрямо народ, който трябва да краде чужда история, за да се самоидентифицира като такъв, а именно С ЩЕДРОСТ и СНИЗХОЖДЕНИЕ! НЯМА КОЙ да ни взема НАШАТА ИСТОРИЯ В ТАЗИ ВСЕЛЕНА! И нека най-сетне НИЕ СМЕ ЕДИННИ, а не да търсиме ЕДИНЕНИЯ с други, които НЕ ни искат- НЕКА НЕ СМЕ като влюбен тинейджър чиято любов няма отклик! НЕКА СМЕ ГОРДИ и БЛАГОДАРНИ НА ГОСПОД за това, което сме!
El toro de la Vega

2020.11.19 | 17:28

23
Браво, много точно написано!
Абвг

2020.11.19 | 10:59

21
До гл'пака който намесва Апостол Павел!! Тази Македония за която говориш Е, била е и ще си остане вечно гръцка!!!

2020.11.19 | 10:57

20
НЕКАДЪРНИЦА
Абвг

2020.11.19 | 10:54

18
Ако Борисов направи компромис с макетата сега, не само ще загуби изборите - рискува гражданска война!!!
Щом плюят

2020.11.19 | 10:26

14
Щом плюят по българските жени, щом ясно тиражират анти нългарска политика- политика на омраза ме ги подкрепяйте нямаме нужда от народ който е забравил корените си да е в ЕС! Браво г-жа Захариева! Ясно и открито! Не на сексизма!

2020.11.19 | 10:42

17
Стига я бравурсва, че до довечера има много време
Нячат претенций

2020.11.19 | 10:28

15
Остана и да имат?!

2020.11.19 | 10:24

13
Да, има недоверие и обида от страна на македонците спрямо нас, но и ние едва ли не искаме от тях да кажат че са от български произход и говорят български език, няма как да стане това. Я малко по кротко, успкоете топката, все пак македонците са ни братя или най малко приятели с частично обща история ! От нашите политици най разумен се оказа само Премиера Борисов! Захариева и компания + наши АнаЛизатори и "Х"истористи изпаднаха в паника и нападат Македония по агресивен начин при положение че те нямат териториални претенци към нас.

Добави коментар

Водещи новини