Парламентът на косъм от провал на заседанието

  • 06 ноември 2020 09:41

  • 1771
  • 2
© НС

Парламентът отново изпита трудности със събирането на кворум. Първоначалният опит за регистрация бе неуспешен. Малко преди 10 ч. все пак се събра необходимият брой депутати в зала.

Проблем с кворума имаше и в сряда, когато заседанието беше провалено.

Второ четене на промени в закона за извънредното положение

Сн. НС

В програмата за днес е второто четене на промените в Закона за мерките и действията по време на извънредното положение. Предвижда се за срока на удължаване на личните карти и паспорти са валидни идентификационни документи за самоличност в Република България, а в чужбина в условията на реципрочност. По искане на лицето нова лична карта и паспорт могат да се издават и преди изтичането на удължения срок.

Сн. НС

Междувременно парламентарният контрол бе отменен.

Сн. НС

От управляващите вече призоваха опозицията да не прави тънки сметки с кворума, защото предстои обсъждането на важни законопроекти. Междувременно и днес имаше искри между ГЕРБ и БСП. Социалистите се противопоставиха на това, че не може днес да се гласуват закони, чиито доклади не са били разгледани от депутатите. 

Последвайте канала на

Novini.bg
1771 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2020.11.06 | 12:08

2
Саботажи, саботажи и атентати с убийството на невинни хора, на това са способни само комунисти и радикални ислямисти, тоест терористи.
Бунтата

2020.11.06 | 10:00

1
То пък някога да е било цветущо!?????

Добави коментар

Водещи новини