ГЕРБ към БСП: На път сте да влезете в коалиция с COVID-19

  • 05 ноември 2020 12:15

  • 724
  • 6
ГЕРБ към БСП: На път сте да влезете в коалиция с COVID-19
© Булфото/Архив

И народните представители, нечленуващи в парламентарна група, ще имат право на декларация от трибуната на Народното събрание. Това реши парламентът с допълнение в своя правилник, предаде БТА. Предложението е внесено от депутатите, напуснали ПГ на "БСП за България", които наричат себе си "група на прогресивните социалисти".

Досега право на декларация имаха само парламентарните групи. Сега веднъж на заседание председателят ще може да даде думата на представител на десет и повече народни представители, нечленуващи в парламентарна група, по въпроси извън обсъждания дневен ред. Когато независимите народни представители са повече от десет, същите вече ще разполагат с времето за изказване на най-малката парламентарна група.

Пак спор в парламента, броиха поименно депутатите за кворум

Независимият народен представител Красимир Янков представи мотивите за промяната в правилника и посочи, че групата депутати, определящи се като прогресивни социалисти, ще изпълнят мандата си отговорно и ще отстояват интересите на избирателите. "Определяме като политически безотговорно бойкотирането на нормалното функциониране на българския парламент при вземане на решения с национално значение, каквито са гласуването на данъчните закони и на бюджета на Република България", заяви той. Осигуряването на кворума за заседание е задължение на всеки народен представител, отбеляза Янков.

От БСП обвиниха управляващите в сделка, за да осигурят кворума, а от ГЕРБ посочиха, че вчера не е имало кворум, защото има болни депутати, и упрекнаха левицата, че са "на път да влязат в коалиция с коронавируса".

Последвайте канала на

Филип Епитропов
724 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2020.11.05 | 12:32

1
Поведението на БСП в последно време е семвол на злото. Измами, популизъм, саботаж на държавните дела от тях и резидента на руския генерал и искат да им се доверим И искат да ги подкрепим. Че ние пълни идиоти ли сме бе!
Не

2020.11.05 | 17:57

6
В последно време!Винаги са били анархисти,крадци и лъжци.Те са създателите на голямата корупзция и бг.мафия!

2020.11.05 | 17:55

5
Тия тряба да се изритат от парламента!Стига са се гушили за сметка на народа .Не повече от 120народни представители !!Нова конституция!!!
И да си дойдем на думата:

2020.11.05 | 13:06

4
Ку.р за Гадев, два за Деса, грозната метреса :) Отговори
Така е!

2020.11.05 | 13:05

3
БСП от отдавна са слуги на дявола!
Българин

2020.11.05 | 13:02

2
Мангъров каза Нинова да се прибере вкъщи и да пие чайчета, тя защо все още е в болницата на системи?

Добави коментар

Водещи новини