След 4 ч. караници депутатите приеха заглавието и чл. 1 от Закона за конфискация

  • 25 април 2012 14:25

  • 1470
  • 0
След 4 ч. караници депутатите приеха заглавието и чл. 1 от Закона за конфискация
©

След четири часа дебат парламентът прие заглавието и чл. 1 от Законопроекта за отнемане на незаконно придобито имущество.

Депутатите спориха по чл.1 от Законопроекта за отнемане на незаконно придобито имущество, в който се посочва, че с този закон се уреждат условията и редът за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито със средства, за които не е установен законен източник. Законопроектът гласи, че имуществото се установява посредством проверка на източниците и средствата на придобиването му.

Преди това опозицията заяви, че текстовете не са ясни от юридическа гледна точка. "Установяването законността на имуществото ще ни вкара в "абра-кадабра". На конфискация подлежи имущество, за което не е установен законен източник. Този закон се интересува от източника. Къде е преценката кой източник е законен? Кой източник е законен и къде е дефиницията в този закон? Наследяването законен източник ли е, защото на гражданска конфискация подлежи и наследено имущество”, попита Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на от Коалиция за България.

"Кое имущество е законно или не, казва съдът", заяви в отговор Димитър Лазаров от ГЕРБ. Той посочи още, че Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на е заляла залата с тюрлю гювеч.

"Това е една правна каша", каза зам.-председателят Христо БисеровХристо Бисеров Христо Дамянов Бисеров е роден в Хасково. Завършва "Право" в Софийския университет "Св. Климент, зам.-председател на ПГ на ДПС. По думите му, има разлика между незаконно имущество и имущество с неустановен законен произход.

Председателстващият пленарното заседание Павел ШоповПавел Шопов Павел Димитров Шопов е роден в Пловдив. В родния си град завършва гимназия, а през 1981 година  не даде думата на Анастас Анастасов, който вероятно щеше да поиска удължаване на работното време на парламента до приключване на дебата и гласуването на второ четене на Законопроекта за отнемане на незаконно придобито имущество и пленарното заседание беше прекратено.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1470 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини