Караянчева посрещна новите курсанти в НВУ „Васил Левски“

  • 09 октомври 2020 14:23

  • 436
  • 2
Караянчева посрещна новите курсанти в НВУ „Васил Левски“
© НС

Председателят на Народното събрание Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на поздрави новите курсанти в Националния военен университет „Васил Левски“ на военния ритуал, на който те положиха клетва. Тя пожела на младежите да са здрави, трудолюбиви, упорити и да имат успех в службата си в името на Родината.

Историята на Националния военен университет „Васил Левски“ – Велико Търново следва тази на България след Освобождението, посочи Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на. Тя подчерта, че всички славни, драматични и трагични събития, които се случват след Освобождението, са въвличали възпитаниците на висшето училище, които са участвали, жертвали са се и са станали герои.

Председателят на Народното събрание отбеляза, че неведнъж курсанти на НВУ, почти деца от днешна гледна точка, са били обявявани с укази за офицери, за да заминат на фронта и да поведат българската армия. И неведнъж те са се оказвали на висотата на най-смелите очаквания, заяви Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на. По думите й курсантите на НВУ живеят със съзнанието, че от тях Родината очаква да защитят делото на опълченците на Шипка и на всички поборници за свободата на България.

 

Вярвам, че времето ви тук ще бъде изпълнено с вълнения и предизвикателства – че освен на дисциплина, ще се научите и на бързо, критично и стратегическо мислене, обърна се председателят на Народното събрание към курсантите. Вярвам, че когато излезете оттук като български офицери, ние ще се гордеем с вас, добави Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на.

В приветствието си председателят на парламента цитира думи на полковник Владимир Серафимов, водил българските войници в боевете, известни като Родопската Шипка и на полковник Борис Дрангов.

Цвета Караянчева заминава за Велико Търново

Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на посочи, че, за съжаление, годините на политизация на армията след 1944 г. доведоха до отлив на интерес към НВУ „Васил Левски“ през 90-те години на миналия век.  Бяха необходими огромни усилия на ръководството на университета, визионерство, реформи и модерен поглед към света, за да се възстанови престижът му сред вашето поколение, обърна се тя към курсантите.

Всички трябва да сме благодарни на днешното ръководство на Националния военен университет „Васил Левски“, че са съвременните лидери, които времето изисква, допълни още председателят на парламента.

Последвайте канала на

Novini.bg
436 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Просто човек

2020.10.09 | 14:45

2
Яйца, поцинковани кофи и #ОСТАВКА!!!
taq

2020.10.09 | 14:28

1
тая стана тъпото острие на герб. а къде е баш тулупа???

Добави коментар

Водещи новини