Караянчева пак взриви фейсбук. Подари килими от парламента и Министерския съвет на театъра в Кърджали

  • 08 октомври 2020 14:33

  • 1668
  • 4
Караянчева пак взриви фейсбук. Подари килими от парламента и Министерския съвет на театъра в Кърджали
© Булфото, архив

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева направи интересен подарък на Тетрално музикалния център в Кърджали - района, от който тя бе издигната за депутат. Във връзка с 60-та годишнина на театъра тя предостави 6 броя килими. Това обявиха от самия център в профила си във фейсбук. 

"Те идват от сградата на парламента, като преди това са били в Министерски съвет. „Убеден съм, че тези уникални килими ще създадат допълнителен уют и неповторима атмосфера в нашия театър”, каза в благодарствено писмо до НС Гълъб Бочуков, директор на театъра.

Новината обаче породи обаче насмешка сред хората. Фейсбук гръмна със саркастични коментари и колажи на увитата в килим Караянчева. Негативната реакция даде повод за допълнително обяснение от Театрално музикалния център.

Страстите в парламента се нажежиха. Караянчева бясна на БСП, а ДПС й поиска оставката

"Килимите, дарени на театъра в Кърджали, са ръчнотъкани, изработени са в Сливен в средата на миналия век по автентична технология и се отличават с уникалната си орнаментика. Предоставени са от Народното събрание по искане на ръководството на театъра със съдействието /а не с личното благоволение/ на председателя на НС, за което намираме за редно да изразим своята благодарност. Да се иронизира подобен жест е крайно неуместно и противоречи на добрите нрави. Килимите имат дългогодишна история и ще бъдат използвани за реквизит на спектакли от възрожденската и следосвобожденската епоха", се казва в позицията.

Сн. Театрално-музикален театър

От театъра добавят още: 

"Нещо повече. Те притежават колекционерска стойност и не следва да бъдат разглеждани като употребявани постелки за под, а като елемент от българското културно наследство, което трябва да бъде съхранено за поколенията. На авторите на саркастични коментари, цинични подмятания и пошли сравнения на тема „бит и култура“ ще се осмелим да припомним думите на Езоп, че нито един акт на добрина, дори и най-малкият, не е напразен. Дори да е посрещнат с неразбиране".

Подаръкът на Караянчева прикова вниманието и на пиарите. Радослав Бимбалов, който е собственик на рекламна агенция, написа отворено писмо до председателя на парламента.

"Браво, Цвете! Не спирай до тук. Културата има нужда от подкрепа! Голяма нужда! Предлагам още утре да дариш на театрите и старите тоалетни чинии от Парламента", написа той в своя фейсбук профил.

Последвайте канала на

Novini.bg
1668 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2020.10.08 | 16:46

4
Тотално опростачване в България!Пълно разочарование!Не сте за европа!Някъде азия е за вас.Всеки е с огромно самочуствие и его-повечето без всякакво покритие!
Пълня патици

2020.10.08 | 16:31

3
Виетнамчева прави с чужда пита помен. Подарила старите килими на театъра в Кърджали та барем на изборите пак да гласуват за нея. Нямаааа вашата е изпята вече.
kaka

2020.10.08 | 16:16

2
BRAVO KARAIANCHEVA.MLADITE HABER SI NIAMAT OT SLIVENSKI KILIM 100% VALNA.
kaka

2020.10.08 | 16:08

1
NEAM DUMI........

Добави коментар

Водещи новини