Александър Ненков: Президентът е изпълнен с омраза, няма капчица мъжество - не може да управлява

  • 20 юли 2020 09:42

  • 4080
  • 29
© Novini.bg

Категорично се противопоставям цялата власт да бъде дадена на един комплексиран човек – на президента Радев. За четири години  той постигна немислимото - разруши всеки мост между институциите. Това каза зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Александър Ненков по време на дебата в парламента по петия вот на недоверие срещу кабинета "Борисов 3" на тема корупция.

Този човек не бива да бъде овластен с толкова много власт. Този човек е изпълнен с омраза, реваншизъм, през последните четири години наричаше с какви ли не епитети Народното събрание, наричаше ни мутри, няма институция която да не неуважил. И този човек иска цялата власт – аз не съм склонен да му я дадем, заяви Ненков.

Депутатите обсъждат петия вот на недоверие срещу правителството

Президентът нямаше смелост даде добра оценка за постигнатите от кабинета резултати – преди кризата с коронавируса България беше в най-доброто финансово и икономическо състояние през последните 30 години. България зае и много по-добра позиция в Еврропа, постигна и немислимия успех да влезе в чакалнята на Еврозоната. Благодарение на личните качества на същия този "лош" Борисов България е защитена и се справя успешно с мигрантска криза. Когато има избори, на този "лош" Борисов най-мила му е партията, но след изборите той не дели по никакъв начин колегите или кметовете – на него му е мила държавата А Радев за четири години не каза една добра дума. Не вярвам че такъв човек – без капчица мъжество в себе си, може да управлява държавата, посочи Александър Ненков.

Обръщам се към протестиращите и ги призовавам да влагаме разум, емоциите не са добър съветник. Изборите са след шест месеца и евентуална оставка на правителството ще доведе до това, че няма да имаме работещ парламент. Нека търсим варианти и между нас да има мостове, а не пропасти. Искам да се обърна към тези, които се опитват да яхнат протеста – протестиращите и вас не ви харесват, каза зам.-председателят na ПГ на ГЕРБ.

В крайна сметка, когато хората са ни изпратили тук, трябва с гласуването си да защитаваме интересите на народа. Аз и моите колеги категорично няма да подкрепим вота на недоверие, внесен от колегите от ляво не защото си пазим нашите местенца още няколко месеца, а защото хората са ни гласували доверие и сме научени да носим отговорност, а тя изисква човек понякога да взима по-трудни решения. В името на държавата трябва да взимаме отговорни решения. Няма да подкрепим вота на недоверие заради факта, че само след няколко месеца има избори. Дълбоко уважавам правото на хората да решават кой да е управляващ и кой опозиция. Извън всякаква емоция, трябва да си дадем сметка както предстои пред държавата, заяви още Александър Ненков.

Последвайте канала на

Novini.bg
4080 29

Свързани новини

Коментари 29

Добави коментар
иван драганов

2020.07.22 | 21:34

29
тоя каде върви нали ние му плащаме мижитурка да вурви маината си
realist

2020.07.22 | 18:04

28
Тоя транс джендър, който не е ходил в казармата говори за мъжество?! До къде я до карахме, пенделчета да говорят за мъжество. Иначе не искам ГЕРБ, ДПС, ОП БСП да управляват по тоя порочен, корупционен, прстъпен, крадлив и тн. начин. Не искам Бай Ганьовци в Брюксел не говорещи английски да гледа безучастно, как другите си отстояват интереса, а на нас ни подхвърлят каквото остане...
Оффф

2020.07.22 | 16:13

27
На тоя женчо кой му даде място на трибуната, да ходи да лапа буби
Тралала

2020.07.22 | 15:19

26
Нянков ти си абсолютна жена, личи от километри. Само една жена, като теб може така да мрази народа.
Vasko Shopa

2020.07.22 | 03:02

25
Hey Tupatcib Hey Hey Kliukar dzafkali edin sreshto drug pravete neshto ili mulchette boklutci
Емил

2020.07.21 | 18:02

24
Почтенните хора от протеста да внимават какво си пожелават! И аз искам коренна промяна, но трябва народът да узрее - да се появят качествени и почтенни лидери на които да повярват и да гласуват за тях. А смяната на правителството в момента с временно червено правителство на този нескопосаник ще е поредната катастрофа за България, макар и за кратко. После след изборите ще се повтори приблизително сегашния парламент. .

2020.07.20 | 23:07

23
Президента е прав.Той е със всички и против шяйката разбойници.
240 свине

2020.07.20 | 12:03

22
Дупедат!!! Властта е на НАРОДА!!!! Кой си ти мижитурке че да даваш нещо, което не е твое. Вие сте представители на НАРОДА а не негови чорбаджии, за каквито явно се мислите! НАРОДА ИМА ВЛАСТ! ТОВА Е ДЕМОКРАЦИЯТА, ГОСПОДА НЕНАЯЛИ СЕ.

2020.07.20 | 12:02

21
Ей,нахалник,и майка ти и баща ти и жена ти ,всички от много години сте на хранилката.Как няма да браниш краденото със зъби и нокти?Ще има видов ден и за твоето нагаждаческо семейство.
240 свине

2020.07.20 | 11:57

20
Дупедат

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини