Емил Радев: Ако за 10 г. кредиторът не е успял да събере дълга, той трябва да отпадне

  • 03 юли 2020 17:35

  • 17682
  • 7
Емил Радев: Ако за 10 г. кредиторът не е успял да събере дълга, той трябва да отпадне
© Кадър: БТВ

В България наблюдаваме фигурата на вечния длъжник. Това се случва, когато човек не може да си плати задълженията. Обикновено, когато разпродадат имуществото му, той не може да се разплати, защото лихвите му текат и дългът нараства. Това може да продължи в неопределен период от време. В една държава-членка на ЕС да не можеш да сложиш край на дълговото робство, това не може да продължава. В този момент на криза е нужно да подадем ръка на българските граждани. Това заяви евродепутатът Емил РадевЕмил РадевЕмил Йорданов Радев е варненски адвокат и политик. Депутат от ГЕРБ в 41 и 42-то (до юли 2014) в предаването "Лице в лице" по БТВ.

„Искаме да има край на дълговете на физическите лица, когато те няма как да ги плащат“, уточни той.

След COVID-19, дават шанс на българите да започнат на чисто без дългове

„Сега, ако длъжника почине, децата му унаследяват дълговете. И сега съществува давност от 3 и 5 г. според законодателството. Абсолютната давност е механизъм, който е познат в много европейски страни. 10-годишната давност е по-справедлив вариант. За това време, ако кредиторът не е успял да събере дълга, значи няма как да го вземе и той трябва да отпадне“, смята Емил РадевЕмил РадевЕмил Йорданов Радев е варненски адвокат и политик. Депутат от ГЕРБ в 41 и 42-то (до юли 2014).

По думите му към момента дълговете към колекторите са милиарди.

„Ако човек е длъжник не може да подпише и трудов договор, защото ще му направят запор на заплатата. Така той е принуден да стане част от сивата икономика. Животът в сивата икономика не е добър, както за длъжника, така и за държавата. В същото време от този механизъм не трябва да се възползват недобросъвестните длъжници. Трябва да се възползват само тези, които наистина са изпаднали в крайна нужда“, подчерта евродепутатът.

„Твърденията за връзка с кораба БАДР са верни единствено дотам, че аз съм ходил в Либия. Аз съм бил в страшно много държави по света. Това не значи, че съм замесен в това търговско дело. По никакъв начин нито аз, нито кантората ми сме били ангажирани с това дело“, катгоричен бе Емил РадевЕмил РадевЕмил Йорданов Радев е варненски адвокат и политик. Депутат от ГЕРБ в 41 и 42-то (до юли 2014).

Той призова да се види кой къде е бил ангажиран по това дело. И допълни, че България е имала да взема много пари от Либия. Всичко можело да се проследи.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
17682 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2020.07.05 | 18:41

7
Гусин Радев, ако наследниците извършат отказ от наследство, отново ли отговарят за задължението/та на наследодателя? Гусин Радев, ако наследниците приемат наследството по опис, отговарят ли с личното си имущество,ако наследодателя има задължение/я?

2020.07.04 | 02:50

5
Ама кой е виновен, че няма гарантирано обезпичение на лоши кредити, то само при вас няма трезорори
Маро

2020.07.04 | 06:32

6
Никакво даване пари на заем , тарикатите поначало не връщат, А сега със закон ги обезпечават тарикатите. ГЕРБ ПАК СИ НАПРАВИ ПИАР . изботите ги печели. При ББ НЯМА ПРАЗЕН ХОД . НЯМА ОТЪРВАНЕ ОТ ГРОБАРИТЕ МНОЗИНСТВО СА
Ох

2020.07.03 | 21:19

4
Такае както казва господина но акцента е как БКП другарите дане връщат парите те не мислят за гражданина теглил кредит за жилище защото от там не губят нищо щему вземат жилищито на човека и тои повече нее длъжник но банката си продава апартамента на които цената е скочила двоино и банките пак ще лапат пари

2020.07.03 | 20:40

2
Тука има поне 500 милиарда черни пари в европа

2020.07.03 | 20:44

3
един вид не е наша работа, ама като нямаш какво да губиш може и да видят парчето
Q

2020.07.03 | 20:24

1
Отврат

Добави коментар

Водещи новини