Емил Радев: С общи действия в областта на дружественото право ЕС може да допринесе за по-устойчива бизнес среда

  • 04 септември 2020 18:37

  • 616
  • 5
Емил Радев: С общи действия в областта на дружественото право ЕС може да допринесе за по-устойчива бизнес среда
© Фейсбук

За общи действия на европейско ниво в областта на дружественото право се обяви евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Емил РадевЕмил РадевЕмил Йорданов Радев е варненски адвокат и политик. Депутат от ГЕРБ в 41 и 42-то (до юли 2014). Позицията му бе изказана в рамките на провелата се в правната комисия на ЕП дискусия относно подкрепата за устойчивото корпоративно управление.

По време на заседанието евродепутатите проведоха и размяна на мнения с комисаря по правосъдието Дидие Рейндерс, като във фокуса на обсъждането бе представеното от Европейската комисия проучване за най-добрите начини, по които да се регулира корпоративната отчетност на директорите и устойчивото корпоративно управление на ниво Европейски съюз.

"Днес постигането на икономически резултати се обвързва с цели, които все още са по-нетрадиционни за предприятията: борбата с климатичните промени, преодоляването на социални проблеми и устойчивото развитие като цяло", изтъкна Емил РадевЕмил РадевЕмил Йорданов Радев е варненски адвокат и политик. Депутат от ГЕРБ в 41 и 42-то (до юли 2014). По думите му това са тенденции, за които стъпка по стъпка трябва да се изгради нова бизнес култура, залагайки посока на устойчивото корпоративно управление и на създаването на добавена стойност за компаниите.

"В една все по-динамична среда съветите на директори и надзорните съвети трябва да зачитат правата на акционерите и на заинтересованите лица чрез успешни инвестиции, но и да допринасят за устойчивото развитие", отчете Емил РадевЕмил РадевЕмил Йорданов Радев е варненски адвокат и политик. Депутат от ГЕРБ в 41 и 42-то (до юли 2014).

Емил Радев: Човешкият фактор не бива да се изключва при вземането на съдебни решения

Според него необходимостта от гъвкавост на различните национални регулаторни рамки е важна част от балансирания подход, който трябва да се намери в ЕС. "Връзката инвестиции - корпоративно управление е безспорна и е не по-малко значима за целите на устойчивото развитие и битката с климатичните промени", смята евродепутатът.

В дискусията с комисаря по правосъдието относно предстоящите инициативи на ЕК Емил РадевЕмил РадевЕмил Йорданов Радев е варненски адвокат и политик. Депутат от ГЕРБ в 41 и 42-то (до юли 2014) акцентира върху предложението за общоевропейска формулировка на задълженията на директорите и интересите на компаниите, което и според Дидие Рейндерс е част от съпътстващи мерки за насърчаване на устойчивото корпоративно управление. 

Последвайте канала на

Novini.bg
616 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2020.09.05 | 14:09

5
Пакетът макрон е пример за това как ЕС допринася за развитието на българската бизнес среда, браво Радев
Таралеж

2020.09.04 | 19:41

1
Скрий се бе, толуп! Кой ти вярва?
АЗ;

2020.09.04 | 22:34

4
АЗ МУ ВЯРВАМ...И ЦЯЛА ВАРНА ОБЛАСТ!!!
Българин

2020.09.04 | 22:25

2
Този човечец от ГЕРБ в Евро Парламента е участвал в открадването на либийския кораб от българската мафия и НЯМА ПРАВО ДА КОМЕНТИРА ПРАВНИ Казуси, защото е за съд и затвор!!!
ТОЗИ "ЧОВЕЧЕЦ" Е ЛИЦЕТО

2020.09.04 | 22:33

3
НА ВАРНЕНСКАТА ГРУПИРОВКА "ТИМ", КОИТО СА ДРУЖКИ СЪС СИК БОРИСОВ...ЗА КРАДЕНЕ...ЗА ЛЪЖИ!!!

Добави коментар

Водещи новини