ГЕРБ, БСП, ДПС и Кунева влизат в парламента

  • 05 април 2012 13:56

  • 4652
  • 36
ГЕРБ, БСП, ДПС и Кунева влизат в парламента
©

Ако изборите се проведат днес ГЕРБ ще получат  30-31% от гласовете. Коалиция за България имат 18%, ДПС 6%, „България на гражданите" на Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 - 7,1%, Синята коалиция 2,5% , Атака 1,7% , ВМРО, 1,1%, НДСВ 0,5%.

Два типа мнозинства са възможни за следващия парламент - ГЕРБ и някоя друга политическа сила, вероятно тази на Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22, или обединение на всички останали срещу ГЕРБ, прогнозира социологът Юлий Павлов.

Според него БСП плюс още една политическа сила не стигат, както и Кунева плюс още една политическа сила не са достатъчни. Павлов представи поредно социологическо проучване за рейтингите и електоралните нагласи, проведено в периода 23 март - 2 април.

Според данните налице е изключително голяма стабилност в нагласите на доверие и недоверие към институциите, доколкото има някакви промени те са в рамките на статистическата грешка. С най-голямо доверие се ползва президентската институция, посочи Павлов.

По отношение на политиците изследването показва, че четири фигури имат положителен рейтинг - Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование, Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното, Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска.

Политиците с най-отрицателни рейтинги - с над 85% недоверие, са също четирима: Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа, Яне ЯневЯне Янев Яне Георгиев Янев е роден на 22 април 1971 г. в Сандански.   Завършил е математическа гимназия,, Ахмед ДоганАхмед Доган Ахмед Демир Доган  е роден на 29 март 1954 година в с. Пчеларово, Добрич, но изкарва голяма част от и Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") -.

Онзи, който трупа недоверие, е Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в, става видно от изследването. Той е изгубил 5% от доверието към себе си и е прибавил 5% недоверие. Хората, имащи доверие на Първанов са 30.8%, а тези, които заявяват, че по-скоро му нямат доверие са 60.2%, посочиха от Центъра за анализи и маркетинг.

Тяхното изследване показва, че при Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на има повишение на доверието, макар че той продължава да е с по-ниско доверие, отколкото към Първанов. Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 запазва добри позиции и продължава да бъде политикът, който събира доста голямо доверие - 31,3%.

С много ниски нива на доверие са Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на, Ахмед ДоганАхмед Доган Ахмед Демир Доган  е роден на 29 март 1954 година в с. Пчеларово, Добрич, но изкарва голяма част от, Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") -, Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа и други.

Според коментара на Павлов няма съществени промени в самоопределението на хората в ляво, и в дясно - дясното доминира, но най-много от избирателите се определят като центристи. Нишата за нови партии, които започват да се роят е по-скоро в центъра, коментира Павлов. По мнението на социолога избирателната активност ще бъде най-много 60-65%.

Последвайте канала на

Novini.bg
4652 36

Коментари 36

Добави коментар
Гец

2012.05.08 | 21:22

36
От тези предателски групички наречени политически партии или сили---какво например ще се случи ако влезнат в парламента ----- само ВЪЗДУХ и БЕДНОТИЯ. Единствено през тези години само при Сергей Станишев в България започна някакъв напредък и развитие- но пък и на него старите лисици Царя и Доган постоянно му пречеха и накрая създадоха материал на Бойко - поне едно 20 години да плюе и да се оправдава със Сергей за съжаление.
mima

2012.05.08 | 21:11

35
Кунева е предателски проект с пари на Иво Прокопиев, доказаният измамник. как може да се вярва на тази жена, облсужваща олигархически интереси?
moni

2012.05.08 | 21:11

34
явно проектът на Прокопиев - Кунева работи, макар и задкулисно, щом народът се е вързал на Кунева - Пръмова, която нищо не свърши, освен да ни зароби с непоносими условия по АЕЦ Белене
Rumen

2012.05.03 | 18:00

33
София не е България. Бойко ще изкара още един мандат, да не казвам 2. Кой предполага преди 10 години, че Путин ще има още 2 президентски мандата?
истината

2012.04.20 | 11:41

32
платено проучване и платен социолог и нищо повече не е това...
платено проучване

2012.04.20 | 11:41

31
ГЕРБ винаги са плащали добре. За тази прогноза здраво са се охарчили.
платени лъжци

2012.04.20 | 11:41

30
Всеки с две капки мозък в главата би гласувал срещу герберастите.Пак се опитват да промиват мозъци,само дето българина мозък няма и герберастите ще изядат дървото и ще имат най-много 8% на изборите ,дори с всичките им купени гласове.По-важното е,че извадиха Атака много бързо от играта,а това е поредната грешка.
Бля бля

2012.04.20 | 11:41

29
И аз не мисля, че тиквата ще стигне тези нива. По скоро около 25-28 % е в момента и се доближава до БСП, която си има постоянен електорат и то към днешния момент а до изборите, ако не измислят някаква много добра тактика за купуване на гласове ще спаднат до 20 %. Колкото до политиката им до изборите ако продължават така ще си загубят много поддръжници, защото еб*ха майката на икономиката и на средния бизнес! Само платени статистики в тая скапана държава, но докато ги търпим ще е така!
ош гилдим

2012.04.20 | 11:39

28
Стига сте ни отклонявали вниманието с тези боклуджийски ПАРТИИ - защо са ни въобще тези партии само лежат на гърба на данъкоплатеца и още повече съдействуват за обедняване и обезлюдяване на България. Стигате с тези глупави и просташки избори- мераклиите за власт съсипаха и икономика и селско стопанство и източиха на пенсионерите удържаните и внесени осигуровки и създадоха ужасяваща безработица за хората в трудоспособна възраст.......-.--.-
катя

2012.04.20 | 11:38

27
Първанов още повече ще губи доверие. Като политик е слаб, доверието се дължи на факта, че хората поне малко уважаваха президентската институция, а не него!
voodoo

2012.04.20 | 11:38

26
СКАТ направиха някаква партия и ако не се лъжа техния кандидат за президент беше трети,Кунева беше след него.Защо тази партия отсъства от изследването.Мисля че както вървят с пропагандата ще влязат в Парламента.А за Кунева силно ме съмнява че ще има повече от 2-3 %.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини