Калфин: Противоречивите сигнали от Борисов за еврото не са добри

  • 18 февруари 2020 16:29

  • 3259
  • 6
Калфин: Противоречивите сигнали от Борисов за еврото не са добри
© Нова телевизия

Минимумът за престой в механизма ERM 2 е две години. При престоя там на практика икономиката е на светло и се тества стабилността ѝ. Това каза в предаването "Плюс-минус" по Нова телевизия бившият вицепремиер, бивш социален министър и бивш евродепутат Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска.

По думите му влизането в ERM 2 не означава приемането на еврото. Провеждането на референдум по такава механическа тема не е удачно, а и сега  не е моментът за обсъждане. В крайна сметка парламентът прие едно решение, което стабилизира нещата със законовите промени по отношение на валутния ни курс при влизането в чакалнята на еврозоната, заяви Калфин.

Той коментира и думите на премиера Бойко Борисов, който вчера заяви: "До постигането на абсолютен консенсус няма да насилваме влизането ни в чакалнята на еврозоната". Не знам на какво се дължи изказването на премиера, но такива противоречиви сигнали не са добри, подчерта Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска.

Борисов подаде ръка на президента Радев, не би позволил да го подслушват

Това, което виждаме като предложение за бюджет на Европейския съюз за периода 2021-2027, има много малко корекции спрямо предишните предложения. Ако от нас се очаква да постигнем резултати, трябва да настояваме и за повече средства за тези политики, които за нас са важни. Сегашният бюджет работи до края на тази година. Ако няма приет бюджет до края на годината, това ще бъде тежка криза за Европа. Ако сега се приеме бюджетът, чак в края на годината ще може да се харчи, поясни бившият евродепутат.

"Зелената сделка" е една политика с хоризонт 30 години и би трябвало да гледаме положително на нея, ако искаме да имаме чиста околна среда. Другият подход е да кажем "дай да пазим каквото имаме". Във втория случай винаги ще бъдем догонващи. България обаче няма анализ кое как ще ни се отрази, посочи Калфин.

Той коментира и напрежението от последните седмици между премиера, президента и главния прокурор. Не ми харесва това, което виждам. На мен като български гражданин ми се иска институциите да работят и да си сътрудничат там, където е необходимо. Аз си го обяснявам с наближаващите избори – кампанията е започнала. Но надали това ни помага за консолидацията като общество. Подобни разногласия при всички случаи не се отразяват добре върху стабилността на държавата, заяви бившият вицепремиер. 

Защо има искри между тримата силни мъже в държавата?

Последвайте канала на

Novini.bg
3259 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2020.02.18 | 17:43

3

Насила ще ни затрият като държава. Ми, да ни затрият.

Няма

2020.02.19 | 00:23

6

страшно Каракачаня и Джамбазки ше ни спасят те са велики патриоти всички ги обичат , нищо че Каракачаня е подвижен кенеф а Джамбазки гнусен педал

2020.02.18 | 19:56

5

То еврото потъва и ние заедно с него защото сме много вързали ще има спомен само че е съществувала бълга.ия

2020.02.18 | 19:02

4

калфин е пълен ол.игофрен , еврото е голяма грешка , ще дадем огромна сума пари на ЕС в залог , приемем ли еврото няма връщане на зад, даваме си и финансовия суверинитет

2020.02.18 | 17:15

2

БСП , КАТО НЕМОЖЕ ДА СЕ ПРОТИВОПОСТВЯ ПОЛОЖИТЕЛНО АРГУМЕНТИРАНО ИЗПОЛЗВА ХИБРИДНО ВЪЗДЕЙСТВИЕ ВЪРХУ ОБЩЕСТВЕНОТО МНЕНИЕ
ЗА ДА НЕ ТРУПА ДОПЪЛНИТЕЛНИ НЕГАТИВИ

2020.02.18 | 17:08

1

БОРИСОВ НЕ Е ПРОТИВОРЕЧИВ. ПРОСТО ИСКА ДА УСПОКОИ МАЛКО ИСТЕРИЯТА ИНИЦИИРАНА И ПОДКЛАЖДАНА ОТ БСП СРЕШУ ЕВРОТО
ЩЕ ДОЙДЕ И ЕВРОТО

Добави коментар

Водещи новини