Волен Сидеров: За втори път предложих да се оттегли вдигането на данъците в София, но предложението ми не беше прието

Екологичната комисия в Столичния общински съвет прие предложението на кмета Йорданка Фандъкова да бъдат вдигнати данъците на собствениците на стари автомобили. Това съобщиха от пресцентъра на ПП "Атака". Вдигането на налога е одобрено от 7 от членовете на комисията и ще бъде подложено на гласуване от Общинския съвет в края на декември.

За втори път предложих да се оттегли вдигането на данъците, но предложението ми не беше прието. Гласувах "Против" вдигането на налога и наказването на половин милион софиянци, защото не могат да си позволят нови коли, каза Сидеров. По думите му от Нова година за софиянци се готвят повече плащания.

Фандъкова: Вдигането на данъци е непопулярно, но трябва воля, за да се справим с проблемите на града

Той посочи, че обществеността и граждански организации трябва да изразят своя протест срещу вдигането на тези данъци, а Сидеров е готов да ги подкрепи.

Лидерът на "Атака" и общински съветник в София още преди седмица се обяви категорично против повишаването на каквито и да било данъци и особено този за автомобилите.

По време на предишното заседание на комисията по околна среда в СОС Сидеров разкритикува общинската администрация, че не разполагат с данни за броя на електрическите автомобили и тези с газови уредби и въпреки това ще накажат шофьорите да плащат повече, макар че те не замърсяват въздуха. В допълнение той каза, че вдигането на данъка няма да доведе до по-чист въздух, а до социално недоволство.

Стана ясно още, че комисията е одобрила и вдигане на данъка при продажба на имоти и автомобили (възмездно придобиване), което ще натовари хиляди софиянци. Сидеров гласува "Против" и това искане на Фандъкова

Волен Сидеров: Ще вдигна бунт срещу повишения данък за колите

Коментари

 1. 2019.12.10 | 16:11

  abre volene zashto ne popita grobarskite prestapnici zashto tovariat samo naroda a istinskite zamarsiteli kamionite i avtobusite ne plashtat nikakvo uvelicenie eto tova pitai prestapnicite.

 2. 2019.12.10 | 15:54

  Когато внасяш някакво предложение, трябва да предложиш и алтернатива на него, останолото е популизъм.

 3. 2019.12.10 | 15:28

  ОФФФф

 4. 2019.12.10 | 15:27

  Този човек впечатлява с глупост и нахалство.

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Избрано от Интернет