Фандъкова: Вдигането на данъци е непопулярно, но трябва воля, за да се справим с проблемите на града

  • 29 ноември 2019 08:48

  • 2442
  • 38
Фандъкова: Вдигането на данъци е непопулярно, но трябва воля, за да се справим с проблемите на града
© Novini.bg

Темата за чистия въздух в София е една от най-важните. За да се справим с този проблем, трябват воля и средства. Срокът за местните данъци и такси е много стеснен, до края на тази година. Според мен няма човек, който да не е съгласен, че който замърсява повече, трябва да плаща повече.

Това каза в сутрешния блок на БТВ кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска, която коментира темата за предложението за вдигане на данъците за старите автомобили и за сделките с апартаменти и коли. "От вчера върви едно твърдение, че съм казвала в кампанията, че няма да се пипат данъците. Това категорично не е вярно и никога не съм заявявала такова нещо. Никой политик не иска да вдига данъците, но трябва да има ясна воля за развитието на визията на града. Мерки за справяне с мръсния въздух в града бяха коментирани по време на цялата кампания. Бяха обявени и непопулярни такива. Всички трябва да направим някакви отстъпки и колегите трябва да разберат, че изборите свършиха и трябва да работим. Нека спрем с популизма. Все пак най-важните данъци - за апартаментите на хората и смет, няма да се вдигат", категорична бе тя.

Фандъкова: Не съм обещавала да не вдигам данъците

"В живота си човек прави 2-3 сделки за коли и апартаменти. Данъкът за сделките се вдига с 0,5%. С това ще бъдат събрани допълнително 20 млн. лева, които вече обявих, че ще отидат за ремонт на улици и тротоари, а половината от тези средства ще бъдат предоставени директно на районните кметове. От увеличаването на данъка за колите ще се съберат допълнително 18 млн. лева, които ще отидат за инвестиции в градския транспорт и зелената система на града - изграждането на нови паркове. По този начин се надяваме хората да слязат от колите си и да ползват градския транспорт. Усилията ни са насочени изцяло в тази посока. И вчера представихме поредните нови трамваи. Усилията за справяне с мръсния въздух са комплексни. Няма как само с една мярка да се реши този проблем", разкри Фандъкова.

За да дишаме чист въздух и да имаме ремонтирани улици и тротоари - Фандъкова предложи увеличение на два данъка

"Трябва да има конкретни мерки, за да се справим с проблемите на града. Някои от тях са непопулярни и трябва воля, за да ги проложим. Виждате, че почти всички градове вдигат такса смет. Това се дължи на факта, че скочиха цените за депониране. В София няма да има увеличаване на този данък, защото сме си свършили работата предварително. Явно някои колеги вече се готвят за парламентарните избори, но до тях има много време и трябва да работим. Факт е, че през цялата кампания г-жа Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на изговори много лъжи и манипулации. Тя е предоставила своите твърдения в съда и той ще отсъди. За мен е важно да можеш да губиш с достойнство", обяви Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска.

От ДНСК с официална позиция относно искането от кмета на район "Лозенец" за "Златен век"

"Моята позиция за "Златен век" е ясна отдавна - мястото му не е там. Искам да се обърна към районните кметове - вече не сме в предизборна кампания и трябва да казваме на хората истината, а не това, което им се искат да чуят. Не трябва да заблуждаваме гражданите. Трябва да има промени, а не да се използва популизъм. С популизъм можеш да постигнеш само краткосрочни политически успехи. Необходимо е много работа", завърши кметът на София.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2442 38

Свързани новини

Коментари 38

Добави коментар

2019.11.29 | 10:34

25

Странно, а го нямаше в предизборната и кампания. Защо ли?

2019.11.29 | 13:34

38

За да се чюдят будалите.

2019.11.29 | 10:19

17

Докато продължаваме да мълчим, така ще е! Хората по света за едно незначително увеличение на билетчето за градски транспорт палят държавата, а ние си псуваме вкъщи пред телевизора и на работа зад монитора! Докато не се обединим и спрем да се мразим по български за всичко, никога няма да успеем да променим живота си.

2019.11.29 | 13:18

37

Това че не сте била родена не значи, че бяха прекалили да ни самооблагато и да не вършат нищо полезно. Само слепия не вижда че сга се постъпва по добре и столицата е неузнаваема

2019.11.29 | 10:52

31

Аз пък не си спомням, защото не съм била родена по онова време и не разбирам откъде го изкара този Бай Тошо! Коментарът ти изобщо не е на място и по темата, а и когато искаш да кажеш нещо го направи в прав текст, иначе ще те разберат много малко хора :).

2019.11.29 | 10:29

23

Много добре си спомням самооблагането по време на незабравимия Бай Тошо. Тогава въпреки "бурните" протести парите ги взеха и найОтвори си вече не направиха нищо съществено.Отвори си очите и прогледай какво се прави и за кого се прави.

Eй xopa, aз глacyвax зa тaя kypвa

2019.11.29 | 11:15

36

зaщoтo kaзa, чe нямa дa вдигa дaнъцитe, a глeдaй ceгa kak ce измeтнa пaчaвpaтa и мpъcнa. Oooo, тoвa бeшe пocлeднoтo ми глacyвaнe зa ГEPБ и цялaтa им шaйka пeдepacти, лecбийkи и бaндити. Kpaй дoтyk!
Пocлeпиc: Мoгa ли дa cи взeмa глaca oбpaтнo и дa иckaм пo няkakъв нaчин дa ми бъдe бpoeн глaca зa нeвaлидeн? Caмo питaм бe xopa, aмa знaм oтгoвopa! Вcъщнocт тaя kypвa мoжe би oбичa дa я пcyвaт и pyгaят, cигypнo тaka ce чyвcтвa мнoгo дoбpe, kaтo вcяka дeбилнa лecбийka и тaя нaй-дoбpe ce чyвcтвa, koгaтo yнищoжaвa вcичko нopмaлнo и чoвeшko cъздaдeнo oт дoбpитe xopa пpeди нeя. Cигypнo тoвa и e миcиятa-Дa yнищoжaвa!

2019.11.29 | 10:56

33

Аз съм глупаво човече,
че на Костов бях другар,
но със тая не ща вече
да ме наричат седесар.

2019.11.29 | 10:59

35

Само определението което си правите е много тично.

х иванов бсп

2019.11.29 | 10:35

27

София е страшен град

2019.11.29 | 10:58

34

От цялото ви писане нищо не може да се разбере, всеки може да го тилкува както предсказанията на древната пророчица Пития.

2019.11.29 | 10:53

32

Мерси, Фъндъкова, за туй,
че сините ще лапнат xyй.

По-здрав за вас седесарски кaпyти,

2019.11.29 | 10:50

30

честита победа, честитата ви кметица, честити ви двойни данъци.

Седесарска безсрамница,

2019.11.29 | 10:48

29

защо тя синя квачка след като мъти яйца на кметския стол и опстваи града с проблеми се бута отново за кметица? За един мандат създаде проблеми, които изискват повишение на данъците, а след 2 мандата София ще е бунище с тоя ненаситна коза.

2019.11.29 | 10:44

28

ОПИТИТЕ НА ГЕРБ ДА НАТИСКА ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИТЕ ПАРТИИ И ДА ТОЛЕРИРА РУСОФИЛСКИТЕ-СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ ГЛУТНИЦИ СЕ ПРОВАЛИХА.

2019.11.29 | 10:20

18

Я да попитам кметицата защо автобус от градският транспорт на метан е екологичен а кола на метан е замърсител?

2019.11.29 | 10:35

26

Защото балъка е избирател.

Добави коментар

Водещи новини