Нинова: Внесохме предложение в НС част от данъците да остават в общините

  • 28 ноември 2019 15:00

  • 325
  • 2
Нинова: Внесохме предложение в НС част от данъците да остават в общините
© Пресцентър БСП

Председателят на БСП Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за проведе работни срещи с новоизбраните кметове на Русе и Девин - Пенчо Милков и Здравко Иванов. С двамата тя обсъди състоянието на общините, належащите социални проблеми, както и темите, по които могат да получат съдействие от парламентарната група на левицата. Нинова запозна кметовете с предложението на ''БСП за България'' за новия бюджет, което е в помощ на общините, а именно част от събраните данъци да остават при тях.

,,Социалните проблеми по общини са общи и решаването им зависи не само от волята на кметовете, но и от националната политика. Тук е ролята на парламентарната ни група, която е последователна по всеки социален въпрос и ще съдейства на кметовете'', заяви Нинова.

С кмета на Девин - Здравко Иванов, Нинова обсъди състоянието на общинската болница, както и подготовката за зимния сезон, предвид планинското местоположение.

Скокът на някои данъци в София - първият тест за опозицията

Председателят на БСП и новоизбраният кмет на Русе Пенчо Милков разговаряха и за международния фестивал ''Мартенски музикални дни'', който се провежда от 1961 г. и събира именити артисти от цял свят.

,,В предизборната кампания представихме нашите виждания за всяка сфера, включително и културата, като поехме ангажимент да съхраняваме и развиваме традициите. Радвам се, че Пенчо Милков разреши създаденото от предишното общинско ръководство напрежение, като даде път на доказали се творци и професионалисти'', каза Нинова.

Последвайте канала на

Novini.bg
325 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
дядка

2019.11.29 | 10:19

2

Много умни са тези хора от БСП,само че защо объркват всичко като вземат властта не мога да разбера, ама сигур народа е прост та за това не ги избира.

Пача Сланинеста

2019.11.28 | 15:18

1

Вас комуноидните гниди никой не ви брои за живи .

Добави коментар

Водещи новини