Сачева: Социалната политика има за цел да сближава гражданите, а не да ги разделя

  • 05 декември 2019 14:34

  • 233
  • 1
Сачева: Социалната политика има за цел да сближава гражданите, а не да ги разделя
© Булфото (архив)

"Решенията в социалната политика трябва да сближават хората, а не да ги разделят. Затова подкрепям предложението за отлагане на влизането в сила на Закона за социалните услуги, което ще даде време за влизане в режим на разговори относно същността на този закон", написа във Фейсбук социалният министър Деница СачеваДеница СачеваДеница Сачева е родена на 2 ноември 1973 г. в гр. София. От 2017 г. до декември 2019 г. е.

"ПГ "Обединени патриоти" внесоха в Народното събрание вчера предложение за отлагане на Закона за социалните услуги с шест месеца. "От следващата седмица започваме със срещи с парламентарно представените партии, както и с представителите на заинтересовани организации на граждани", посочва Сачева.

След бурни дебати избраха Деница Сачева за социален министър

Тя допълва, че постигнатото от представителите на хората с увреждания и техните близки категорично ще бъде запазено и надграждано. Постигнатото от общините и гражданските организации през последните 20 години в подкрепа на българските семейства и деца трябва да бъде показано ясно пред обществото и ще бъде защитено от Министерството на труда и социалната политика.

"Същевременно ще обърнем сериозно внимание на притесненията на хората, които протестират от страх за децата си, ще ги разгледаме и ще ги обсъдим и няма да пренебрегваме разумните предложения. Няма да приемаме обаче антиевропейска пропаганда и насаждане на разделение чрез страх, омраза и манипулация", заявява социалният министър Деница СачеваДеница СачеваДеница Сачева е родена на 2 ноември 1973 г. в гр. София. От 2017 г. до декември 2019 г. е.

Тя посочва, че социалната система на закрила, финансова подкрепа и услуги е в полза на гражданите и цели да ги сближи, а не да ги разделя.

"Затова ще положим всички усилия да сме отворени не само за разговори, но и за по-достъпна информация, с която хората сами пряко да се запознават. Призовавам да се спрат от всички страни личните нападки срещу хора, социални работници и организации и да започнем разговори за конкретните политики. Намеренията ни са да разширим разговорите с гражданите не само в София, но и в страната", отбелязва министърът на труда и социалната политика", заявява още Деница СачеваДеница СачеваДеница Сачева е родена на 2 ноември 1973 г. в гр. София. От 2017 г. до декември 2019 г. е.

Последвайте канала на

Десислава Станева
233 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
така е

2019.12.05 | 14:47

1

така е, само да се прави от родолюбиви хора, не от чуждестранна соросоидна агентура.

Добави коментар

Водещи новини