НС гласува кандидатурата на Деница Сачева за нов социален министър

  • 03 декември 2019 07:21

  • 952
  • 1
НС гласува кандидатурата на Деница Сачева за нов социален министър
© Булфото/архив

Кандидатурата на Деница СачеваДеница СачеваДеница Сачева е родена на 2 ноември 1973 г. в гр. София. От 2017 г. до декември 2019 г. е за нов министър на труда и социалната политика ще се гласува днес в парламента. Предложението за кадровата смяна в правителството е на премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, след като в петък той поиска и прие оставката на министър Бисер ПетковБисер ПетковБисер Петков е министър на труда и социалната политика в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. .

Преди това темата за рокадата в състава на правителството ще се  обсъжда на заседание на Съвета на управляващата коалиция ГЕРБ и Обединени патриоти.

Мотивите на премиера да поиска оставката на Бисер ПетковБисер ПетковБисер Петков е министър на труда и социалната политика в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г.  са комплексни и свързани с бавните темпове на работа в министерството по ключови реформи.

„Те не са само хората с увреждания в социалното министерство - там са и пенсионерите, там са и точно тези уродливи явления, копито се срещат в ТЕЛК-ове, болнични и където контролът трябва да се направи“, заяви преди дни премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и обяви, че постът на социален министър ще заеме Деница СачеваДеница СачеваДеница Сачева е родена на 2 ноември 1973 г. в гр. София. От 2017 г. до декември 2019 г. е

„Отговорността е моя - мисля, че с Деница СачеваДеница СачеваДеница Сачева е родена на 2 ноември 1973 г. в гр. София. От 2017 г. до декември 2019 г. е ще имаме по-добри резултати, а и съм го консултирал с колегите, като Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16, с когото първи говорих“, добави министър-председателят.

Бисер Петков предава утре поста си на Деница Сачева

Сачева вече в била заместник в социалното ведомство в кабинета Борисов 2, а в третия настоящ управленски мандат зае поста на заместник-министър в образователното министерство.

Очаква се Бисер ПетковБисер ПетковБисер Петков е министър на труда и социалната политика в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г.  да предаде поста министър на труда и социалната политика на Деница СачеваДеница СачеваДеница Сачева е родена на 2 ноември 1973 г. в гр. София. От 2017 г. до декември 2019 г. е днес на церемония в Министерството на труда и социалната политика.

Последвайте канала на

Novini.bg
952 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Хе

2019.12.03 | 10:23

1

Оказа се, че има един мъж сред министрите, който си позволява да опонира на пожарникаря. Е как да не го махнеш. Вехтата мома, ще се "справи" отлично. Резултатите ще са потресаващи.

Добави коментар

Водещи новини