Екатерина Захариева ще участва в среща на външните министри от НАТО

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на заминава за Брюксел, където ще участва в среща на външните министри от НАТО на 20 ноември 2019 г., съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи.

Министрите на външните работи на 29-те страни-членки на  Алианса, както и на Република Северна Македония, ще финализират подготовката на Срещата на върха на НАТО на 4 декември в Лондон. Те ще отбележат и постигнатия съществен напредък по справедливото споделяне на тежестите и отговорностите в Алианса.

Вицепремиерът Екатерина Захариева се срещна с президента на Ангола

Очаква се министрите да постигнат съгласие космическото пространство да бъде обявено за отделен оперативен домейн на НАТО заедно с въздушния, земния, морския и кибер-пространство.  Сред темите в дневния ред на срещата са още сигурността в Черно море, кибер-сигурността, противодействието на хибридните заплахи и борбата с тероризма.

Министрите на външните работи ще обсъдят и стратегически въпроси на сигурността, включително Русия и Китай, актуалните развития в областта на контрола на въоръженията и други.

Срещата ще бъде председателствана от генералния секретар на алианса Йенс Столтенберг.

Екатерина Захариева представи възможностите за бизнес с България пред правителството на Намибия

Коментари

  1. 2019.11.19 | 18:04

    PA4A

  2. 2019.11.19 | 17:45

    ГОЛЯМ ПРАЗ !! Най- тъпия външен министър до сега

  3. 2019.11.19 | 17:42

    SHTE NI ZAKOPAE

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Избрано от Интернет