Захариева е на официално посещение в Армения

  • 28 октомври 2019 07:14

  • 472
  • 0
Захариева е на официално посещение в Армения
© Булфото (архив)

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на е на официално посещение в Република Армения. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи.

Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на ще проведе днес преговори с външния министър на Армения Зохраб Мнакацанян. Двамата ще подпишат междуправителствен протокол за прилагане на Споразумението за реадмисия между Европейския съюз и Армения. Екатерина

Захариева и министърът на териториалната администрация и инфраструктура Сурен Папикян ще подпишат междуправителствено споразумение за международен транспорт и автомобилни превози.

В рамките на посещението си вицепремиерът и външен министър на България ще разговаря и с премиера на Армения Никол Пашинян, както и със заместник-председателя на парламента Вахе Енфиаджан, който е и ръководител на парламентарната група за приятелство Армения-България.

Това е първото посещение на Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на в Република Армения. Последното официално посещение на ниво министър на външните работи между двете страни бе на 15 януари 2016 г. в България.

Между България и Армения съществуват традиционно приятелски отношения. 10 800 български граждани имат арменски произход. През 2018 г. страната ни е посетена от 5371 арменски туристи, а 3084 български туристи са били в Армения. Стокообменът за 2018 г. възлиза на 27,3 млн. долара.

Последвайте канала на

Калина Христова
472 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини