Екатерина Захариева e на посещение в Москва

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на е на посещение в Москва по покана на министъра на външните работи на Руската федерация Сергей Лавров, съобщават от пресцентъра на Министерство на външните работи.

Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на и водената от нея делегация ще имат разговори с министъра на външните работи Сергей Лавров. По-късно през деня външният ни министър ще се срещне и с българската общност в Москва.

Посещението на Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на е първото на външен министър на България в Москва от 2011 г. насам.

Тази година България и Русия отбелязват 140 г. от установяване на двустранни дипломатически отношения. Русия е един от основните външнотърговски партньори на България и една от основните държави за входящ туризъм у нас. 511 000 руски туристи са посетили страната ни през 2018 г. , което нарежда Русия на 6-о място по брой туристи в България.

По данни на руската страна около 300 000 руски граждани притежават недвижими имоти у нас. Консулската ни служба в Москва годишно издава около 200 000 визи, което е около половината от броя на визите, издавани от всички български задгранични представителства. За 2018 г. двустранният стокообмен с Русия възлиза на 4,144 млрд. долара като е отбелязан спад от 4,1 на сто в сравнение с предходната година. На Русия се падат 5,8 на сто от общия външнотърговски обмен на България. Русия е и основен доставчик на страната ни на нефт, природен газ и ядрено гориво, както и основен партньор в модернизацията на АЕЦ „Козлодуй“.

Коментари

  1. 2019.10.21 | 12:22

    Тази най-после се ориентира къде трябваше да иде!

  2. 2019.10.21 | 09:45

    Ами като гласувахте в народното събрание гадни седесарски родоостъпници-да може чужденци да закупуват българска земя,така ще е...!Турците масово изкупиха и продължават да изкупуват наша родна земя из красивите ни Родопи и Кържалъка...!Без война-бавно и сигурно ни превземат...!А вие тук ми плямпайте за русофили и русофоби,колкото си искате...!

  3. 2019.10.21 | 08:58

    има 300 000 руснаци с имоти у нас, да последва мирна и освободителна анексия на булгаристан. Турците ще кажат, че има 300 000 с турско самосъзнание и те ще анексират част. Половин България за путя, другата половина за ердо!

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Избрано от Интернет