Захариева представи възможностите на България пред почетните ни консули зад граница

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на представи пред почетните консули на България приоритетите във външната ни политика и ги призова да използват двудневния форум в София, за да опознаят допълнително възможностите на страната ни.

71 от общо 75 почетни консули, представляващи страната ни в 45 държави, участват в Конференцията на почетните консули, организирана от МВнР за първи път от 2014 г. насам.

“Радвам се, че след 5-годишна пауза успяхме да се съберем точно в тази година, когато българската дипломатическа служба празнува 140-годишен юбилей”, заяви министър Захариева, „Вашата дейност много допринася за образа на България по света, въпреки, че не сте професионални дипломати. Благодаря ви, че винаги откликвате, когато имаме нужда от съдействие”.

Вицепремиерът подчерта помощта, която почетните консули оказват на българските граждани по света и даде за пример случая с операцията по издирването на алпиниста Боян Петров, която не би могла да се случи без почетния ни консул в Непал Бхола Биграм Тхапа.

Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на заяви, че на фона на предизвикателствата в света България води балансирана и миролюбива политика, а  като основни приоритети на българската външна политика посочи европейската интеграция на страните от Западните Балкани, развитието и възраждането на отношенията със страните от Африка, Азия и Близкия изток.  

„България се гордее с това, че успява да поддържа добри приятелски отношения с държави, които са с противоположни мнения по определени въпроси“, заяви Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на.

Вицепремиерът запозна почетните консули и с предимствата на българската икономика – постоянен ръст на БВП, ниска безработица, растеж в чуждестранните инвестиции. Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на лично даде указания почетните консули да бъдат редовно информирани чрез каналите на МВнР за развитието на страната ни, за да имат по-голям достъп до информация и по-голяма възможност да популяризират образа на България по света.

Целта на двудневната Конференция на почетните консули на България зад граница е да бъде направен преглед на дейността им, да бъдат обменени полезен опит и практики, както и да бъдат представени актуалните тенденции във външната политика, икономиката, търговията, туризма и инвестиционните възможности на България.

 

Коментари

  1. 2019.10.15 | 13:28

    тая освен бръснатата си слива друго не може да представи .

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Избрано от Интернет