Каракачанов: Настоящата ситуация в Сирия няма да доведе до увеличаване на мигранския натиск

Няма основания да очакваме увеличение на мигранския натиск върху България след последната ескалация на напрежение в Сирия, каза днес във Варна министърът на отбраната Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността, който се включи в благотворителна инициатива на ВМРО. Според него бежанците от района на настоящия конфликт се изнасят към вътрешността на Сирия и към Ирак, а не в посока Турция и Европа. Проблемът е, че ако кюрдите прекратят охраната на лагерите с джихадисти, част от тях отново може да подновят военните действия или да се смесят с други имигранти и да се отправят към Европа, посочи Каракачанов.

По границите на България в момента ситуацията е спокойна и натискът е минимален, допълни Каракачанов и изрази своето лично мнение, че турският президент няма да пусне мигрантите към Европа, тъй като рискува да се окаже в пълна изолация.

За строежа на многоцелеви кораби за Военноморските сили министърът на отбраната посочи, че очаква договорът да бъде сключен през пролетта на 2020 г. По думите му предварителната информация сочи, че най-вероятно и двата плавателни съда ще бъдат строени у нас, по-точно във Варна. Която и корабостроителница да бъде избрана, хубавото е, че ще има възможност да усвои умения за строителство на бойни кораби, посочи министърът.

Каракачанов допълни, че ръководството на министерството продължава да настоява за увеличение на средствата за отбраната в бюджет 2020. По думите му увеличението на заплатите на военните е сигурно, но ще има диференциация и служещите в по-тежките бойни поделения ще получат повече средства.

За отношенията с Македония Каракачанов посочи, че е крайно време съседната ни страна да поправи отношението си не само към България, но и към други балкански държави. Скопие трябва да приключи с политиката на насаждане на антибългаризъм и да се откаже от фалшификациите на историята и претенциите си за македонско малцинство у нас, заяви Каракачанов. Той допълни, че страната ни трябва да защитава националните си интереси, като се има предвид, че ако Македония влезе в ЕС, тя ще ескалира своите антибългарски претенции. "У нас излизат разни пишман демократи, които обясняват, че като спрем Македония, тя ще попадне под влиянието на Москва. Това са клишета, точно обратното е. Да не коментираме, че някои от тези, които се изказват, са добре заплатени от скопските фондове за пропаганда", обобщи министър Каракачанов.

Коментари

 1. 2019.10.20 | 17:37

  Най -бедната държава в Европа и прост народ сме !!! дай две причини да ми пука за бежанците дали ще дойдат бе свиня !!!

  1. 2019.10.20 | 20:20

   Едивствената причина е че си ..И.Д.И.О.Т с клавиатура

 2. 2019.10.20 | 18:52

  Писна ни да ви слушаме глупостите ! А до какво ще доведе слабоумнико ? То не че мигрантите са спрели , само вие спрехте да говорите за това

  1. 2019.10.20 | 20:17

   Иди при Импекса и си. слуууашай само умности!!Какво си се развонял тука???!!!

 3. 2019.10.20 | 17:34

  Да Сирииските емигранти, от Турция директно към Москва да заминават, това е Руски проблем. ПУТИН да плаща

  1. 2019.10.20 | 18:05

   всичко ще си каже ти, кой къде праща

  2. 2019.10.20 | 18:02

   кой е този Обам, не го дават по телевизията

  3. 2019.10.20 | 18:01

   ама той Путин никога не плаща, друг оправя сметката, бях забравил

  4. 2019.10.20 | 17:48

   На Ес и Обама е проблем !!!Те създадоха идил и част от тях бяха за Балканите ,но руснаците ги пратиха на ЕС!!

 4. 2019.10.20 | 17:05

  торба с лайна.подлизурко

 5. 2019.10.20 | 16:52

  Пссссссееееевввввдддоооо

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Избрано от Интернет