Красимир Каракачанов ще присъства на "Бъди войник" в Пловдив

Министърът на отбраната Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността ще присъства на събитията от информационната кампания "Бъди войник" в Пловдив утре, съобщиха от военното ведомство. Пловдив е 27-ият град, в който се прави кампанията за популяризиране на военната професия "Бъди войник".

Проявите в него ще бъдат своеобразна кулминация на празника на Военновъздушните сили /ВВС/ по случай 107-ата годишнина от тяхното създаване /16 октомври/ и Деня на военните парашутисти и празник на 68-а бригада "Специални сили" /18 октомври/.

На тях ще присъстват още заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев, командирът на ВВС генерал-майор Цанко Стойков, началникът на гарнизон Пловдив и командир на Силите за специални операции /ССО/ бригаден генерал Явор Матеев, командирът на Националната гвардейска част /НГвЧ/ полковник Кънчо Иванов.

От 16.00 часа на площад "Централен" в Пловдив ще бъде разположена информационна борса за набиране на войници и матроси. На нея са представени с информационни материали Сухопътните войски, ВВС, Военноморските сили, ССО, Регионалната служба "Военна полиция", НГвЧ, Централното военно окръжие.

Присъстващите ще могат да се запознаят с възможностите, условията и сроковете за кандидатстване и постъпване на служба в Българската армия. В информационната борса участват и представители на Националния военен университет "Васил Левски", които ще разясняват условията за прием и обучение във висшето военно училище. По същото време над площад "Централен" ще се състои динамичен показ на военнослужещи от ВВС от авиобазите в Крумово и Граф Игнатиево.

Показът включва изпълнения на различни видове задачи, сред които разузнаване и атака по земна цел, мисия по търсене и спасяване, симулиране на въздушна цел, мисия Air Policing. В него ще участват хеликоптери Ми-24 и "Кугър", самолети L-39 ZA, C-27J, МиГ-29, Ан-2. Военнослужещи от ССО ще изпълнят парашутни скокове, както и други задачи от бойната и физическа подготовка като спускане по способа "бързо въже" от хеликоптер, стрелба с маркиращи боеприпаси, военни ръкопашни техники, демонстрация по неутрализиране на терористи и освобождаване на заложник.

От 18.30 часа във Военния клуб в Пловдив ще започне традиционният концерт на Представителния ансамбъл на Въоръжените сили и Представителния духов оркестър на ВВС. Концертите на "Бъди войник" са своеобразен жест към граждани и гости за дългогодишната подкрепа, взаимното уважение и неразривната връзка между армията и обществото, с отбелязва в съобщението. В концертите звучат обичани бойни маршове, патриотични и модерни музикални произведения на изявени български изпълнители от Представителния ансамбъл на Въоръжените сили. Към тях ще се присъединят и местни групи. Преди началото на кампанията "Бъди войник", от 15.30 часа в присъствието на военнослужещи и цивилни служители от гарнизон Пловдив ще бъде отслужен благодарствен молебен.

Коментари

  1. 2019.10.16 | 15:57

    С КАСКА ли ще бъде,или БЕЗ?????????????????????????????

    1. 2019.10.17 | 02:15

      По мазна мутра,вероятно.

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Избрано от Интернет