Сергей Станишев: ГЕРБ оскъпява АЕЦ "Белене" със задкулисни договорки

  • 20 март 2012 14:04

  • 4752
  • 34
Сергей Станишев: ГЕРБ оскъпява АЕЦ "Белене" със задкулисни договорки
©

Никой не знае какво ще се случи с проекта АЕЦ „Белене“, той е оскъпен с два милиарда лева, Кой ще плаща цената, попита лидерът на БСП Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на. Не може да се правят рокади без да се обясняват причините. Нелепо е обяснението, че заради гафа на Николай МладеновНиколай Младенов Николай Евтимов Младенов е избран за министър на външните работи от 41-ото Народно събрание на 27 в Катар може да си ходи икономическия министър.

Очевидно причината е друга, предположи лидерът на социалистите. АЕЦ „Белене“ беше измислена да функционира с 51% българско държавно участие. За неговата реализация не са давани пари от бюджета, беше намерен стратегически инвеститор, който беше изгонен от ГЕРБ, припомни Станишев. Сега трябва да се избегне риска от оскъпяване на проекта с неясни мотиви и договорки зад сцената. България може да загуби контролния пакет и друг да получава плюсовете от функционирането на тази централа, предупреди лидерът на социалистите.

Той изрази съмнение, че нещо ще се промени след смяната на министрите. Десислава Атанасова носи пряка отговорност за политиката при лекарствата и състоянието на болниците. Делян Добреви досега беше част от екипа на Трайчо ТрайковТрайчо Трайков Трайчо Трайков е бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на Бойко. Проблемът е във възможността на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г да води политика и да носи отговорност, посочи Станишев. Няма как на втората половина на третата година с учудване да констатираш, че нищо не е направено в икономиката. Няма как да констатираш че заради твоето собствено правителство са повишени с 40%.

България се управлява от триумвират – Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа и Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи. Вътрешният министър отговаря за ченгеджийницата, а Дянков носи отговорност за потрошаване на резерва, а премиерът е координатор на тези процеси. Постоянно гледаме как трите глави на ламята се хапят помежду си, категоричен е лидерът на БСП.

Според Петър Димитров Трайчо ТрайковТрайчо Трайков Трайчо Трайков е бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на Бойко има няколко „основни“ успеха - ЕВН получи Горна Арда без пари и без търг, а след това получи миноритарния дял от ЕРП-то. Сега се изживява като психолог на кабинета добави Димитров.

Последвайте канала на

Novini.bg
4752 34

Свързани новини

Коментари 34

Добави коментар
Цезар

2012.03.21 | 16:59

13
"Шесто, въпреки че съм дясна, отчитам, че такива политици като Станишев , Антон Кутев, са хиляда пъти по-способни и по-малко корумпирани от гробарите. "-Исусе Христе.Скъпа Дани вземи едно огледало и се погледни в него гледай да не е счупено.Кажи си 3-пъти молитвата "Отче Наш".И пак кажи СерГея е по-добър.По-голям абсурд не съм чувал или чел.Човек може съвсем да си загуби слуха от тази реч.Сравни 8-те години на Станишко заедно с ПАраваЧо срещу 3.5г на Герб.Направи си сметка за щетите,не в "ползите" на народа.Понеже "ползите" отдавна ги няма. Няма и да ги има през следващите 5-6 години. Съвет:Когато вземе да ги смяташ гледай да не ти излезе крива сметката. П.П.Без лоши чувства,но погледни по мащабно картината.Никой не се е родил безгрешен или научен.Човек да плаща чужди грешки е голям товар.На теб това ще ти хареса ли да плащаш на други грешките освен,ако не ти е от семейството?!

2012.03.21 | 23:09

34
Първо - за какво осем години на Станишев говорим? И второ - дай наистина да сравним 4 години на Станишев с 3 години на Борисов - 80% увеличение на пенсиите при БСП, 0% при ГЕРБ; над 500км нови пътища при БСП, около 150км при ГЕРБ; натрупан близо 9 млрд фискален резерв при БСП, изхарчени 5 млрд при ГЕРБ (и Дянков говори, че бюджетите ни нямат дефицит - ха-ха!). Искаш ли да продължим?
Цезар

2012.03.21 | 23:09

33
Давай нататът сладурче!Само не ми стана ясно защо и по време бяха замразени еврофондовете и откъде дойдоха САМО 9 млрд?Да вземаш на вересия всеки може,ама дали му се плаща после?Ами помилваните престъпници?За мен един неук селянин който се е бъхтил 60 години робски труд да стане премиер.Отколкото един висшист без ЕДИН работен ден.Щото да вземеш висше се иска да си много добра с ръцете.Такова стана времето.Ако не си забелязала като излезеш на улицата ще видиш,че един човек от простолюдието без диплома знае и може повече от един теоретик с висше.Да не забравяме,че и с по-голяма култура са.По времето на Станишко всичко си вдигаше цената ток,вода,цигари,храна и т.н.За сметка на еднократно вдигане на пенсиите по Коледа.Това е "евтин" трик на Станишко да покаже,че го е било грижа за народа,без да си свършва работата и само да трупа парици и дългове.

2012.03.21 | 23:00

27
Ха-ха-ха! Ето затова сме на такова дередже. Ето затова в момента ни управлява един тъпигьос (няма да кажа пожарникар, защото ИСТИНСКИТЕ пожарникари сигурно много срам берат заради "колегата" си) - защото "един обикновен човек" според теб може да управлява по-добре една държава, отколкото висшист. И друго - не ти отърва да признаеш заслугите на БСП? Защото има разлика между 13-та пенсия и ЕЖЕГОДНО индексиране на пенсиите! А и добре, че ме подсети - при Станишев не само че вдигаха пенсиите, но и раздаваха 13-та пенсия всяка година! И не само пенсии, заплатите също ги вдигаха. И 13-ти заплати имаше по негово време. Сега какво става? Питам те, "цезаре"? Какво става? Отива поредната мутра по телевизията и казва, как миньорите от Горубсо лъжат, че не са получавали заплати от 6 месеца, те не са получавали заплати "само" от четири месеца?! Това го каза в прав текст в сутрешния блок по БТВ. ЕТО ТОВА СТЕ ГЕРБЕРИТЕ - НЕУКИ, НЕКАДЪРНИ, ЛЪЖЦИ И КРАДЦИ! Да се върна в началото на коментара ти - наистина е по-добре един селянин, който цял живот е гледал овце и кози да ни бъде премиер, отколкото Борисов. И със сигурност ще дава по-структурирани и обосновани тези.
kapanets

2012.03.20 | 20:58

4
sezare ti may naistina si lud ako s1dim po imeto s koeto se predstavq6
Цезар

2012.03.21 | 23:09

32
Много ти е богата фантазията!
Александр

2012.03.21 | 23:07

30
не съм гербер, аз съм украйнец, който добре познава комунистите-израснах с такъв. дядо ми крадеше от украйнското правителство, ходеше по курви и само лъжеше и унизяваше баба ми, която беше много красива и достойна жена. комунизмът е мъчил и Украйна, за по-малко запознатите с историята на държата ми, червените са виновни за хилядите измрели по време на целенасоченият голям глад, т.нар голодомор. Вашата държава страда заради същите алчни хора от 1944-та година и без значение какво пишете тука, на хората им омръзна да ги крадат, отвличат и убиват и за това никога няма да изберат предишните управляващи толкова е просто. колко водещи излизат и казват "комуниста излезе-говори,говори,говори и нищо не каза" е кой да ги хареса, като са демагози? по-хубаво не търсете далавери и връзкарство, а се адаптирайте, изкарайте нова диплома и намерете посока в която да се развивате :) иначе утре и вашето дете може да бъде прегазено, отвлечено или да не може да си намери работа и за това ще бъдете виновни вие, за вашият избор. и за протокола от 10г имам бизнес тука и преди границата ви приличаше по-скоро на международно летище на крадци и трафиканти. сега на доста места корупцията е спаднала значително, а приятел спечели проект без да използва никакви връзки. производството ви от -23% отиде на +24%, отпуснаха се пари по фондовете, построиха се и бая неща и хората го виждат, както се виждат договорите-капани от предишните за хеликоптери, влакове, белене, лихви. хората толкова са се озверели, щом скоро правиха протест и то срещу хора, които говорят ясно! болни илюзии са, че народа ще допусне пак да му разтягат локуми и до крадат по най-нагъл начин, просто ще настане българска пролет :)

2012.03.21 | 23:09

31
По-добре не се прави на такъв, какъвто не си, а си кажи колко ти плащат ад драскаш. Защото и на малките деца им е ясно какъв е Борисов и какво "построи". И какви "капани" са оставили предишните. Малеее, 9 млрд фискален резерв, ужас! Добре, че дойде Борисов да го разкара!
Цезар-до 33

2012.03.21 | 23:01

28
Ако тая пенсия по Коледа и 13-заплата те грее 12 месеца гласувай пак за БСП,но преди това си изкопай 2-метра дълбок гроб.Понеже при тия растящи ежедневни нужди ток,вода,цигари,храна,парно и т.н. несъмнено ще те вкарат точно там. Достатъчно е да спомена 800 млн задължения на БДЖ!И какво стана с 2-3 млрд.евро при влизането на България в ЕС и спирането на 3-4 блок на АЕЦ "Козлодуй" както и протакването на проекта АЕЦ "Белене" без да се търси алтернативен източник на енергия.

2012.03.21 | 23:05

29
Кажи ми -верно ли си толкова тъп или просто се правиш? Мисля, че на няколко пъти казах, че пенсиите и заплатите се индексираха ежегодно, ОСВЕН 13-тите пенсии и заплати?! А при тези растящи цени - ами те при Станишев растяха, ама растяха и доходите. Сега растат единствено и само цените. 800 млн задължения на БДЖ? Имаш ли си дори и минимална представа колко от тези задължения са натрупани по времето на Борисов? Защото той спря ВСЯКАКВИ плащания. Трето - реакторите на АЕЦ Козлодуй ги закопа Костов, не Станишев. А Белене кой го протака? Станишев ли го протака, или БОрисов? Не мога да разбера - опитваш се да спориш с мен, а половината от нещата, които каза, са същото, което и аз казвам - че от Борисов не става и чеп за зеле. А другата половина са неща, които нямат никаква връзка с действителността.
Мук

2012.03.21 | 16:55

8
Дрънкайте глупости по адрес на Сергей Станишев- ще видим какво ще правите през 2013 година -когато България вече ще е направо на дъното. Запишете си някъде какво Ви казва Сергей Станишев. Възможно ли е Русия да продължава да търпи подигравките и задкулисните шмекерии на управляващите от ГЕРБ-очаква се България да загуби АЕЦ Белене.............
AJ4A

2012.03.21 | 23:00

26
Да помечтаем за това какво може да стане през 2013 година ........... Сигурно ще се случат много хубави неща, ноооооооо едно най-хубавото нещо би било ............. НАРОДЪТ НА РУСИЯ ДА СЕ СЪБУДИ И ДА РАЗСТРЕЛЯ НА ЧЕРВЕНИЯ ПЛОЩАД ВСИЧКИ БОЛШЕВИШКИ ОТРЕПКИ, ЧЕ БАРЕМ ТАКА ДА "ЗАРАЗЯТ" И ОСТАНАЛАТА ЧАСТ ОТ ЧОВЕЧЕСТВОТО ИИИИИИИИИИИИ БОЛШЕВИКИТЕ НАЙ-ПОСЛЕ ДА СИ ПОЛУЧАТ ЗАСЛУЖЕНОТО ЗА ГЕНОЦИДА, КОЙТО ОТ 1917 ГОДИНА НАСАМ ИЗВЪРШВАТ СПРЯМО ЦЯЛОТО ЧОВЕЧЕСТВО!!!! Да ги видим тогава Сергей и болшевишките отрепки, както и всички "инвеститори" на "червени" капитали къде ще се дянат и какво ще правят!!!!
ГЕРБ-ТУМОРА НА БЪЛГАРИЯ!

2012.03.21 | 17:05

25
СТРАНАТА СЕ УПРАВЛЯВА.....ПО-ТОЧНО СЕ РАЗГРАБВА ОТ БОЙКО-РАЗБОЙКО,ЦЕЦО-КРАДЕЦО И МОНИ-ПИЦАТА....И ЦЯЛАТА ГРАДЛИВА МИЛИЦИОНЕРОМУТРЕНСКА ШАЙКА ГЕРБ!!!___БОКЛУЦИТЕ МРЪСНИ Я КАРАТ ПРЕЗ ПРОСОТО,ИЗОБЩО НЕ ИМ ПУКА,ЧЕ НЯМА ЛЕКАРСТВА ЗА ОНКО-БОЛНИТЕ,ЧЕ БЕЗРАБОТИЦА СЕ УВЕЛИЧАВА ПОСТОЯННО,ЧЕ ЦЕНИТЕ РАСТАТ ЕЖЕДНЕВНО....НА ОСНОВНИ ХРАНИТЕЛНИ ПРОДУКТИ,ГОРИВА,ПАРНО,ТОК,ВОДА....ДРЕМЕ ИМ НА БОКЛУЦИТЕ МИЛИАРДЕРИ ИСКАТ ДА СТАНАТ...АКО НИ БЕШЕ НОРМАЛНА ДЪРЖАВАТА, ТАКЪВ НЕГРАМОТЕН ПРИМАТ КАТО БОРИСОВ,НЕ БИ МОГЪЛ ДА РАБОТИ ДРУГО ОСВЕН КАТО ПОРТИЕР ИЛИ ПАЗАЧ НЯКЪДЕ!!!
Радо

2012.03.21 | 17:04

24
Така е докато не опука и последният лев който е в държавата Боко-Тиквта ще гледа да е на власт. Като свършат парите ще си бие чукалата и пак ще каже неговата крилата фраза че някой друг му е виновен.
Антикомунист

2012.03.21 | 17:04

23
Станишев, ти си за затвора - мушенник!!! Видяхме по-време на вашето управление как се ръководеше страната, само лъжете и заблуждавате народа! Не ви е срам!!!
Milko Velikov и Юлий Ефремов

2012.03.21 | 17:04

22
Здравейте,ние сме бисексуална двойка дърти мухлясали гербери,понеже вече сме стари и не можем да се задоволяваме сами(много ни изсъхна карантията) търсим си млади ебачи срещу заплащане! Вижте ме колко съм секси(коментара от фейсбук)задоволяваме всякакви хомосексуални фантазии...И моля да ни извините за еднообразните ни и глупави коментари....вече сме стари и изкуфяли!!! САМО ГЕРБ!
за Milko Velikov

2012.03.21 | 17:03

20
Дядка,при положение че си тъп, и не можеш две смислени изречения да вържеш,защо си постваш еднообразните коментари под новините?!Така, само ни показваш, колко сте прости и ограничени герберастите...АКО, наистина търсиш някой да ти скъса дъртия герберастки гъз,мисля че има сайтове за ПЕДАЛИ като ТЕБ!!!
Даниела

2012.03.21 | 17:03

21
Хей, герберски вмирисан старец отгоре :Милко Великов: По-добре си изтрий фейса, защото , като стигнем дъното(благодарение на твоя КУМИР- МУТРАТА}, не си анонимен и можеш да си понесеш последствията, от това че си пръв и навсякъде, фен на ГРОБ!!!!
За Пионерската чест

2012.03.21 | 17:03

19
Ей Даниело,проститутко комунистичека кавко си се надупила на Без-Сергей-Просперитет ,още 45години е сънуваш пленуми и как си станала комсумолка!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини