Гледай на живо

Евро 2020: Португалия - Германия 0:0

Борисов с първи коментари за шпионския скандал и новия ресор на българския еврокомисар

11 септември 2019 10:24

© Novini.bg
7596 61

Не виждам никакво основание да се свързват отношенията ни с Русия и "шпионския скандал". Когато има нещо, с което не сме съгласни, нашето външно министерство реагира. Това каза в началото на днешното правителствено заседание премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, предаде репортер на Novini.bg

Когато руски олигарси се опитват да правят проекти в България, свързани с нашия военно-промишлен комплекс, ДАНС и прокуратурaта работят заедно с партньорски служби. Аз нямам никаква роля в този процес. Той се движи на база следствието, което тече. Нещо повече, ние дори с нашия кмет в Казанлък сме участвали в мероприяитето на "Копринка", Красимир Велчев е председател на комиисята за българо-руско сътрудничество. Понеже вчера завършиха преговорите, до 17-ти ще обявим какво сме направили, но ще проявим търпеливост и мълчание да приключи целият процес, заяви Борисов. 

Всички неправителствени организации  имат право да развиват своята дейност - едните подкрепят религията, други - културата, едните обичат Русия, други Америка, трети - Европа, но с нашата геополитическа ориентация, подкрепена от всички партии, много преди ГЕРБ да го има, сме приели пътя Европейски съюз НАТО. Ако знаех, че такава злоба ще предизвика купуването на "Ф-16 Блок 70" вместо "Грипен", нямаше въобще да се занимаваме. Но идеята е да вземем най-добрия самолет за Българската армия и затова сме го направили, каза министър-председателят.

Няма нито едно перо, нито едно направление, в което работят министрите от този кабинет, да е по-слабо от предишни години, за да се каже "тотален провал на правителството". За кое - че всяка година вдигаме доходите с минимум 10%, че превъоръжаваме армията, че МВР разкрива всички убийства, че толкова много се направи в образованието и образователната инфраструктура, увеличение на учителските заплати, борбата с контрабандата, с корупцията, колко задържани олигарси? Никога тази държава не е имала по-голям брутен вътрешен продукт. Как ще кажеш, че се е провалила, когато тя непрекъснато расте. Или че нямало инвестиции, когато през ден откриваме заводи и износът на България към Германия е по-голям от този на Германия към България, най-голямата компания в Европа ни остави последни да се съревноваваме с Турция и съревнованието не е приключило. Има над 240 завода само в автомобилната индустрия в момента, има рекордно ниска безработица, 31 млрд. спестявания, а като дойде петък, магистралите отесняват, защото хората отиват на почивки, посочи Борисов.

Или ще отвоюват кое? Аз отвоювах "Чистотата" от Вълка в София. Станишев ми правеха с Вълка кризите с боклука. Откакто сме ние, София е по-чиста от Берлин, добави той.

Нямаме нищо против хората, които обичат Русия. Бил съм и в Кремъл, бил съм и в Белия дом. Това, че някой си е правил срещи, си е негова работа, ние не се бъркаме. Това, че някой си прави събори и пее руски песни, това си е тяхно право, по никакъв начин не сме саботирали, напротив, толерирали сме дори тези събори. Но с партньорските служби работим по различни хора и процеси – както беше преди години с Денис Ершов и Майкъл Чорни. По това работят службите - не срещу Русия, не срещу хората, които я харесват - това си е тяхно право, заяви премиерът.

Той коментира и получения от България ресор "Иновации и младеж" в състава на новата Европейска комисия. Политическите ни опоненти направиха коментари, които ако имаха малко опит, нямаше да направят.  Опитът изисква да бъдеш търпелив и мълчалив и да говориш тогава, когато всичко е договорено. България беше оценена като държава, която в традициите си има добро образование, култура спорт и мозъци от типа на Джон Атанасов. Ресорът, който получихме, е първа точка не само в България, а и в Европа. Това е, за да можем да станем конкурентоспособни на САЩ, където се отделят огромни средства за иновации. Вследствие на това, което няколко години правителството прави, председателят на новоизбраната Европейската комиися Урсула фон дер Лайен, която беше в София, получихме ресора, коментира Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

Постът на Габриел е договарян паралелно с този, който трябва да заеме Георгиева като ръководител на МВФ, допълни той.

Една от двете глобални институции с 1000 млрд. долара бюджет. Знаете ли как се променят правила на избора на шеф на МВФ, ако няма тази огромна подкрепа за българския кандида, заяви Борисов, като добави, че при други обстоятелства България е можела да получи поста на върховен представител на Европейския съюз по външната политика и въпросите на сигурността - т.нар. външен министър на съюза. За него беше номиниран испанецът Жозеп Борел.

 

Константин Тодоров
7596 61

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 61

Добави коментар
Alf

2019.09.11 | 10:41

1

Дотука само лъжи чух минимум 10 % ама за който работел все едно другите не ходят на работа. Насъскват хората един срещу друг и това ще им изяде главите тези дни
Заплатите са дигнати с макс 10% и то за 'работещите' а кой са работещите те го определят ГЕРБ

ватман

2019.09.11 | 11:12

10

Ходят на работа, но крият данъци и осигуровки, драпат за ТЕЛК-ови решения с пенсии, не спазват работното време и не са компетентни. Искате примери за първите-майсторите, които викате у дома, за вторите-върналите се от работа в чужбина, за третите-администрацията, за четвъртите-даскали и мн. други.

2019.09.11 | 11:10

9

Обяснение. Работещите са тези дето не са безработни.

2019.09.11 | 10:46

2

ПИШИ ГРАМОТНО!

А Ти

2019.09.11 | 10:59

4

Премиера ти говори неграмотно и има нисък интелект !!! А ти на човека се сърдиш !!!

Факю

2019.09.11 | 10:57

3

Тоя тъпак още ли не си е подал оставката. Само простотии при негово управление.

2019.09.11 | 12:51

37

простия си ти.цървул

стефан

2019.09.11 | 11:01

5

Който седи на два стола........ пада долу !Сега ще кажете г-н Борисов :" Ми аз исках да се построят и газапровода и белене , ама те руснаците са си виновни".Знете ли г-н Борисов сегашния Голям брат някой ден ще ви накара да се откажете от всичко българско и човешко.

,,,,,

2019.09.11 | 11:03

6

.,,..,.,

2019.09.11 | 11:04

7

Pak napravi usulsikidjiisko izkazvane, i tako i vako. DA JIVEE RUSSYA.

Стилиян

2019.09.11 | 11:10

8

"Не виждам никакво основание да се свързват отношенията ни с Русия и "шпионския скандал"

колко требва да си тъп да кажеш такова нещо

2019.09.11 | 11:12

11

Бойко работи,бачка човека ,не е само празни приказки.

2019.09.11 | 11:28

12

eto vi mnenieto na prestapnika zaradi koito e tozi skandal sutrinta ni osvedomihte i za mnenieto na slugata mu boklu cvaki za 11 septemvri no horata go opluha i vie slugite im go skrihte.

1/1

2019.09.11 | 11:30

13

Едно обаче не можем да му отречем на Бойко Борисов...!
Усвоил е перфектно селският тарикатлък от Тодор Живков,докато го е пазел от...американските шпиони...!

Добави коментар

Водещи новини