Корнелия Нинова: Днес е денят всички да се противопоставим

Свободата няма цвят и за нея трябва да воюваме всеки ден заедно. Днес е денят да се противопоставим, призова от трибуната на Народното събрание, лидерът на БСП Корнелия НиноваКорнелия Нинова Корнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за в декларация от името на група.

"Сега ние от БСП за България" призоваваме днес е денят, не ни е страх. Днес е денят всички да се противопоставим на вчера, когато беше свалена от ефир Силвия Великова. Днес е денят всички да се противопоставим на онзи ден, в който журналистът Юрий Борисов беше отведен с белезници на разпит като свидетел. Днес е денят да се противопоставим на 30 август, когато министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г изключи микрофоните на журналистите в Министерски съвет“, посочи лидерът на опозицията.

„Сега, уважаеми журналисти, се обръщаме и към вас и вие да не отразявате онези политици, които потъпкват свободата на изразяването, които нареждат да ви уволняват, за това, че сте неудобни и че задавате неудобни въпроси. Случаят от вчера е поредното посегателство върху свободата на словото. Преди това бяха Генка Шикерова, Милен Цветков и много и още редица не само журналисти, но и хора, които критикуват властта и имат различно мнение, бяха уволнявани от работа, техните семейства бяха притеснявани, на техния бизнес беше посягано. Вчера беше опозицията, днес е журналистиката, утре кого, уважаеми управляващи и г-н Борисов, ще дискредитирате? На кого ще запушите устата, кого ще оковете с белезници и ще ни подкарате към следствието. В 21 век, в сърцето на Европа, мракобесие и диктатура“, припомни Нинова.

„Днес е денят за неудобните въпроси. Ние призоваваме всеки българин, който има такъв да го зададе на премиера в социални мрежи, в интервюта, в имейли и писма до Министерски съвет. Докато не са ми изключили микрофона, защото и това ми се е случвало, ще питам няколко неща. Вчера г-н премиера заяви: "Дойдоха толкова много инвеститори, че задръстихме пътищата. У нас се прави икономика, заводи, хиляди тирове с продукция напускат страната и износът расте. Той е такъв, какъвто не е бил за никое време". В същия ден работодателите, тези, които правят икономика, а не тези, които я говорят заявяват: "За индустрията въпросът дали идва криза не стои, всъщност кризата дойде". За юни статистиката отчете спад на износа с 6,4 %, за юни и юли отчете спад на индустриалното производство. Стопанската конюнктура за август за - 3,1 %", заяви Нинова Тя попита кое е вярното - говоренето на премиера за икономиката и реалното състояние на страната. "Друга важна тема Шенген. Борисов на 3 септември: "Дори да съм опозиция, няма да приема влизане в Шенген". На 12-ти: "Аз не съм казал, че се отказваме от Шенген", на 12-ти: "Ние отдавна сме в Шенген" и пак на 12-ти: "Ние искаме в бъдеще да влезем в Шенген, но Холандия ни спира по егоистични причини". В един ден", каза Нинова.

"Пак ни пречи Холандия, а не това, че в България има корупция, пробив в системите за сигурност и всички други пороци на политиката, заради които не ни приемат в Шенген", посочи Нинова и попита премиера кое е вярно. "Продължавам с още една актуална тема - така наречения шпионския скандал. Г-н Борисов, заявихте: Аз нищо не знам, научих от медиите. Това изречение поражда поне два въпроса: ДАНС и МВР, които са провели разследването преди то да влезе в Прокуратурата са пряко подчинени на министър-председателя. Или ДАНС и МВР са ви информирали, защото са на ваше пряко подчинение, или излъгахте българския народ, или двете служби не са ви информирали. Въпросът е защо сте там", допълни Нинова. Нинова завърши декларацията си с думите: "Свободата няма цвят, ако не се обединим всички срещу мракобесието и диктатурата, които се налагат в страната. Те ще ни отнемат свободата без оглед на цвета, за нея трябва да воюваме всеки ден и заедно", каза още лидерът на БСП Корнелия НиноваКорнелия Нинова Корнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за.

Коментари

 1. 2019.09.13 | 11:48

  Долу комунягите и селският им електорат!!!

 2. 2019.09.13 | 10:42

  Да си представим, че минат изборите и БСП получат от Народа звучен шамар - Манолова евентуално загуби и в други областни градове червените кметове са оскъдно малко. Ами в Дъртата Партия ще подгонят Кори и Кирето от власт, ще има къш-къш, а това боли, ама много боли.Пък пак там има едни дисиденти - Дъбката, Божинката, Гергов, Бенчев, Ангел Найденов, Янаки, все играчи, дето точат ножа за агънца, ще им се възмездие да има.Дето се вика поживьом, увидим!!!

 3. 2019.09.13 | 10:42

  Алооо Нинова,навремето аз отказах да стана ваш член и бях уволнена от работа. Така че стига сте впрягали хората! От вас комунгите по-долни хора няма!!!

 4. 2019.09.13 | 10:14

  В държавата все пак трябва да има ред, а не анархия другарко лъжа. Всичките злини, които изреждаш в статията си, произлизат от вашето некадърно ръководство и грабежи през вашите управления. България, ще се оправи бързо, само ако изчезнете от политическата сцена.

 5. 2019.09.13 | 10:09

  ВСИЧКИ!? И,ТЕЗИ които ПОДМЕНИХА Евролистата ли,другарко Нинова????

 6. 2019.09.13 | 10:06

  Свобода??? Според тази ...жена се извоюва чрез шмайзер с развято червено знаме. Докога ще я търпим да се изявява ! Позор!

 7. 2019.09.13 | 09:42

  Свободата не се отвоюва с декларации,празни приказки ,анализи и фалшиви и манипулирани купени избори , а с действия.Всички сме наясно с мизерния ни живот и ограбената и разсипаната ни държава , а никой на никого не търси сметка и отговорност за всичко това

  1. 2019.09.13 | 09:47

   Ти да не си нов потенциален партизанин дрисльо?

 8. 2019.09.13 | 09:45

  По голяма патка от Нинова няма.Години наред ни втълпяваха че от Русия по добра няма и тя бди над нас като майка. Другари и другарки разберете че Русия се ръководи от собственият си интерес, и това е нормално. Предполагам че и ние си имаме интереси, не забравяйте това "другари"

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Избрано от Интернет