В БСП-София разтревожени от опитите за възраждане на фашизма

Ръководството на Градската организация на БСП в София и общинските съветници от групата на социалистите сме разтревожени от новия, зловещ опит да се възроди чудовището фашизъм.

Това се казва в официална позиция на ръководството на БСП-София, която публикуваме без редакторска намеса:

"До този момент приемахме натиска да бъде опорочена историята на България в периода 1944-1989 година като реваншизъм на неолиберализма. Бяхме обезпокоени, че българският неолиберализъм - чрез промяна на факти и истини от втората половина на ХХ век - прикрива събитията около Втората световна война, оправдавайки престъпленията на фашизма в България. Не случайно неолиберализмът организира шествието Луковмарш със задача да героизира един от кръволозите в българската история. Постепенно се възстановяват символи на българския фашизъм и се заличава паметта за антифашистката борба в България. Обричат се на забрава истините за "белия терор", за Гео Милев, за Христо Ясенов, за Тодор Страшимиров, за Йосиф Хербст, за световния поет Никола Вапцаров, за стотиците хиляди невинно убити деца, млади ремсисти и интелектуалци.

През пролетта на тази година неолибералите се опитаха да превърнат София в сборище на неофашисти. До този момент техните опити за реабилитация на фашизма срещаха отпор. Сега обаче разбираме, че неолибералите не само посягат на историята в учебниците на нашите деца, но организират и поход, който отново цели да раздели обществото ни, да всее омраза и ненавист към другомислещите. Разбираме, че се подготвя акция "Памет за утре", по време на която ще бъдат поставяни пречупени петолъчки на 9 места в София, свързани с „комунистическото минало“ на България. И изразяваме нашата тревога от опасността България да бъде заразена от "кафявата чума"! На 1 септември – денят, в който човечеството ще отбележи 80-годишнината от началото на най-кървавата война в неговата история - Втората световна – неолибералите организират поставяне на пречупени звезди на знакови места в София, свързани с антифашизма. Чудовищен е замисълът им да бъдат въвлечени в тази акция и млади момичета и момчета, родени след 1990 година.

Ние, социалистите от София, призоваваме кмета Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска, както и всички оторизирани органи в държавата, да използват законовите си правомощия и да се противопоставят на това престъпно деяние. Правителството на Република България и столичният градоначалник не трябва да допускат страната ни да се нареди сред държавите, в които се създават условия за възраждането на фашизма. Това е крайно опасна тенденция! Длъжни сме да предупредим, че това ще отклони България от демократичния й европейски път на развитие. Ние отправяме предупреждение и заедно с това ще уведомим световните антифашистки организации, Световния еврейски конгрес и прогресивните сили за случващото се в България.

Настояваме министърът на образованието и науката Красимир ВълчевКрасимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 г. От септември 2009 да се дистанцира от неолибералите, които са изготвили учебните програми в българското училище. Настояваме също директорът на Държавна агенция "Архиви" доц. Михаил Груев незабавно да подаде оставка заради персоналната подкрепа за това шествие.

Използването на млади хора като оръдие за осъществяване на профашистки идеи е престъпление, което не можем да отметнем с лека ръка. През 30-те години на миналия век Адолф Хитлер използва млади германци, които пречупват кръстове, поставят жълти звезди по къщи, квартали и ревери на костюми и изпращат в газовите камери на смъртта милиони хора.

Въпреки историческите превратности, България е оцеляла през вековете. България помни светлите мигове на величие и моментите на позор. Мълчаливото съгласие, преклоняването на главите, пречупването на звездите - символ на хаоса и разделението между хората - днес може да отвори новите врати адови, зад които човешкият живот няма никаква стойност.

Настояваме да бъде приложена цялата строгост на закона към тези неофашистки прояви и виновните лица да поемат тяхната отговорност.

Надяваме се, че президентът на България Румен РадевРумен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, председателят на Народното събрание Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на, премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска няма да позволят неофашизмът да шества в България!", завършва съобщението.

Коментари

 1. 2019.07.22 | 13:22

  ФАШИЗМЪТ Е СОЦИАЛИЗЪМ. НАЦИОНАЛСОЦИАЛИЗЪМ.

 2. 2019.07.22 | 13:58

  Един от двамата изобретатели на радиото - Гулиелмо Маркони е станал официален член на фашистката партия на Мусолини, тоест за да си фашист, е необходим много акъл, а в България малко хора имат толкова акъл заради комуниститеските диви подчовеци, те унищожават и репресират всичко интелектуално.

 3. 2019.07.22 | 13:18

  Алуууууууууу Болшевишки чекисти прекрачихте червените линий на историята не преговарям с терористи партизани и шумкари.мого от вас очистих много от вас бяха мой агенти много от вас затворих по затворите.Млък и си затваряйте мръсните комунистически зурли.АНАДЪ МУ

 4. 2019.07.22 | 13:03

  тия извършват покзни убийства и кървави терористични актове като взривяването на църквата света софия, след което почват да бъдат преследвани и избивани. какво искат - да убиват, а тях да не ги убиват. няма такъв филм. но щом ще се оплачат на световния евреойски конгрес.... какво да кажем.

 5. 2019.07.22 | 12:41

  В България никога не е имало фашизъм. Преди 1944 г. България беше сред най-силните икономики на Европа... Даже у нас се правиха самолети. Терористите от БКП/БСП са истинските фашисти-сатанисти в България, работещи за интересите на Русия - майката на световния тероризъм.

 6. 2019.07.22 | 12:45

  nai golemite fashisti ste vie, ot bsp podlogi dolini

 7. 2019.07.22 | 14:04

  Когато и да мине танк върху руините от взривеното Позитано 20, все ще е късно. Това там е сборище на изверги и гнусни пещерняци. Комунист означава антибългарин и терорист.

 8. 2019.07.22 | 14:08

  Ако някой пречука и обере комунист, веднага трябва да получи медал, комунистите 75 години обират честни българи и е редно всеки българин да обере поне по 5 комунопитеци. Това са наши пари.

 9. 2019.07.22 | 15:35

  Да! Трябва да се напише истината в учебниците! Тогава беше в пъти, пъти по-хубаво!

 10. 2019.07.22 | 15:51

  В България никога не е имало фашизъм. Преди 1944 г. България беше сред най-силните икономики на Европа... Даже у нас се правиха самолети. Терористите от БКП/БСП са истинските фашисти-сатанисти в България, работещи за интересите на Русия - майката на световния тероризъм.

 1. 1
 2. 2

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Избрано от Интернет