Иван Таков е новият председател на БСП-София

  • 22 март 2022 21:21

  • 3815
  • 2
Иван Таков е новият председател на БСП-София
© БСП
Слушай новината Слушай новината

Иван Таков беше избран за председател на Градския съвет на БСП-София от делегатите на XIV Конференция на организацията, съобщиха от пресцентъра на БСП-София. Таков получи 157 гласа при тайното гласуване. Другият претендент Валери Иванчев получи седем гласа.

Иван Таков е заместник-председател на БСП-София от 2020 г. Трети мандат общински съветник и заместник-председател на групата на "БСП за България" в Столичния общински съвет. Член е на БСП от 2003 г. Председател е на Районния съвет на БСП във "Възраждане".

БСП-Пловдив иска партията да напусне коалицията заради оставката на Янев

Роден е на 24 април 1979 година в София. Завършил е 133-то СОУ "А. С. Пушкин". Висшето си образование получава в университета "Макгил" в Монреал, Канада, със специалност "Финанси". Притежава следдипломна квалификация от Българската народна банка. Бил е директор в банка и е управлявал чуждестранен инвестиционен фонд. Женен е, има син и дъщеря – близнаци.

В словото си пред делегатите Иван Таков заяви, че времето днес изисква да се гледа напред и да бъде намерен верният път. Скандалите, обвиненията, низките страсти - те са за враговете ни. Ние тук сме другари. Всички до един. Искам да сме обединени, да сме заедно, да сме силни. А кавгите и интригите не ни правят силни. Напротив! Отслабват ни. Изхабяват енергията ни", заяви новият председател на БСП-София, цитиран в прессъобщението.

Той посочи, че задачите са много, отговорността е огромна. По думите му предстои много работа и е нужно единение."Трябва да бъдем другари в истинския смисъл на думата. Трябва ни и желание за работа. Трябва ни вяра, че можем да се справим с всичко и да вървим напред", заяви Иван Таков и очерта задачите, за които ще работи да бъдат решени. "Първата и най-важна е да успокоим страстите, да се смирим и да възстановим другарските си взаимоотношения. На всички нива в Градската партийна организация", изтъкна избраният за председател.

Втората задача, откроена от Таков, е да се определят целите, които столичните социалисти искат да постигнат до местните избори през есента на 2023 година. По думите му този вот ще бъде голямото предизвикателство пред Градската партийна организация. "Предстои ни да изготвим платформата, с която БСП ще се яви на местните избори в София в края на следващата година. Много внимателно трябва да обмислим и да определим формулата за участие в битката за кмет на София и възможните коалиционни партньори", посочи Иван Таков.

Третата задача, която постави той, е да бъде спечелена битката за историята. "Тук няма място за отстъпление. В последните месеци сме свидетели на брутална атака с цел подмяна на историята от страна на временно пребиваващи в политиката субекти. Опитите за това нагло погазване на исторически факти не са нещо ново за нас. Само заедно можем да дадем категоричен отпор на натиска за премахване на паметници, на всекидневното им поругаване, на исканията за преименуване на знакови за София улици", обясни Таков.

"България има нужда от БСП, защото националните интереси са над всичко. Хората имат нужда от силна лява партия, която да се грижи за тях и да отстоява правата им. Ние имаме нужда от нашата кауза", каза в заключение Иван Таков.

Утре в 13:00 часа досегашният председател на БСП-София Калоян Паргов и новоизбраният Иван Таков ще дадат съвместна пресконференция в централата на организацията на ул. "Леге"10 в столицата, се посочва още в съобщението.
 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3815 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
????

2022.03.23 | 07:07

2
Иване, КАКВО прави Русия в Украйна?!
Коки

2022.03.22 | 21:52

1
Синчето на Янчо Таков - Кожухаров. Внася ли кожухчета от Канада като баща си?

Добави коментар

Водещи новини