Нинова: Защо за Бойко Борисов Законът за публичните финанси не важи, а за работещите бедни и децата - да?

Демографската смърт изисква национално съгласие. Ние предлагаме алтернатива. Това заяви лидерът на БСП Корнелия НиноваКорнелия Нинова Корнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за по време на дебатите по Закона за семейните помощи за деца.

"Всички политици, всички партии, от всички цветове години наред сме единодушни за следното - в България има тежка демографска криза. Някои експерти дори ни предупреждават за демографска смърт. Младите напускат България и трябва да им помогнем с всички стимули на държавата. Работещите бедни се увеличават. Дотук всички сме единодушни в това. Всичко обаче е само на думи", подчерта Нинова.

"Разбираме, че Обединени патриоти" се скараха вътрешнокоалиционно, въпреки че имат общ представител вицепремиер. ГЕРБ казват тепърва след 10 години трябва цялостен подход. Дайте, го уважаеми колеги. Ето, ние ви предлагаме нещо", каза Нинова.

Нинова заяви, че ще пренебрегне слабите аргументи на ГЕРБ, че законопроектът на БСП бил дискриминационен и се спря на тезата на управляващите, че БСП не е дала обосновка. "Това е coppy - paste на ваши мнения по други закони, сигурно. Ако бяхте прочели какво предлагаме, щяхте да видите, че сме изчислили, че се отнася за 120 хил. деца, че ще струва 90 млн. лв. Основният аргумент, който изтъквате - няма пари. Уважаеми управляващи, за един месец ще правите два пъти актуализация на бюджета по средата на годината. Един път да намалим субсидията, втори път вероятно следващата седмица да увеличите дефицита на близо 3 млрд. За един месец две актуализация, но за едни 90 млн. за децата, за младите семейства, за демографската катастрофа няма пари. Източник не сме били посочили. Много ясно пише - източник - излишък", разгорещи се Нинова.

"Народното събрание одобри ли да изхарчите 2 млрд. лв. извън рамките на бюджета?", попита Нинова. И продължи: „Как тогава законът за публичните финанси не важи, а за българските деца не може да стане без актуализация на бюджета", каза още лидерът на БСП.

Тя попита дали по време на кампанията си от джипа премиерът е похарчил пари без да се съобразява със Закона за публичните финанси. Нинова попита защо за премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г Законът за публичните финанси не важи, а за работещите бедни и за децата - да.

„Колко добре се справя правителството?", попита лидерът на БСП. Тя отчете, че делът на работещите бедни достига 10%. "Дайте да говорим сериозно по въпроса. Демографският проблем, криза и ли смърт, както вече наричат, че се намира България изисква национално съгласие. Не можете да си затваряте очите с клишетата, че няма пари, че правителството се справя добре. Това не работи. Виждате статистиката и тя върви надолу. Прогледнете, дайте да седнем и да решим стъпка по стъпка този въпрос", допълни Корнелия НиноваКорнелия Нинова Корнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за.

Според нея демографският проблем изисква в най-голяма степен национално съгласие. "Просто не отричайте това, което предлага опозицията само, защото го предлага тя. Дайте своите предложения между първо и второ четене", призова още Корнелия НиноваКорнелия Нинова Корнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за.


 

Коментари

 1. 2019.07.17 | 12:10

  Млъкни другарко, Вашата сган прогонва от България!

 2. 2019.07.17 | 12:13

  Този път е права!

  1. 2019.07.17 | 12:39

   И този път не е права, но ти как да го разбереш, с този овчи мозък !

 3. 2019.07.17 | 12:54

  drugarko grobarko ima li neshto vav tazi darjava koeto da vaji za ciganskiat premier tce mai niama.

 4. 2019.07.17 | 12:41

  Когато краде за кого мислеше, лицемерна крадла??Чие бъдеще провали и къде е синчето ти,загрижена лъжло?

 5. 2019.07.17 | 13:13

  Др.Нинова,ами нека се върне отрочето ти ма та да оправи демогравската криза,напни се и ти да изцвъкаш едно

 6. 2019.07.17 | 13:15

  Нинова,къде водиш БСП с тази моилитва.Държавата се тресе от бандити ,разбойници ,престъпници ,хакери и съюзници срещу държавата и БСП ,тя се моли да седнат да се разберат

 7. 2019.07.17 | 13:17

  Ако извън парламентарните сили имаха този брой депутати на БСП до сега щеше да има нови парламентарни избори

 8. 2019.07.17 | 14:01

  тази пача, някой, взима ли я на сериозно, вече.....

  1. 2019.07.17 | 14:07

   другарю, чакаме те , при нас......

 9. 2019.07.17 | 14:07

  Che nali vie izgonichte decata ni,takava naglost prisasta samo na chervenite izrodi,tazi drugarka e za zatvora sas svoitr krazbi.

 10. 2019.07.17 | 14:06

  Терористичната групировка БКП/БСП няма място в българския парламент.

 1. 1
 2. 2

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет