От АБВ готови на диалог за сформирането на местни коалиции в лявото и лявоцентристкото пространство

  • 16 юли 2019 19:59

  • 555
  • 2
От АБВ готови на диалог за сформирането на местни коалиции в лявото и лявоцентристкото пространство
© АБВ

Готови сме да водим сериозен, солиден диалог за сформирането на местни коалиции с много ясен ляв, лявоцентристки аспект, където първостепенни партньори сме препоръчали на нашите местни структури да бъдат партиите от "Коалиция за България".

Това каза на пресконференция в Шумен председателят на ПП АБВ Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в, цитиран от БТА. Той уточни, че Националният съвет на партията е взел решение за самостоятелната й регистрация в ЦИК за предстоящите местни избори. По думите му левият и лявоцентристкият вот на гражданите е "един от инструментите да се сложи първа голяма основа и сериозна крачка за разделяне на ПП ГЕРБ от държавата", тъй като съществувало такова, визирайки управляваните държавни институции и структурирането на управлението на финансите, "включително и последните стъпки и действия, свързани с организацията на гласуването и с технологията на изборния процес, с финансирането на политическите партии". Според него и "посегателството върху машинното гласуване е изключително зловредна стъпка", изразявайки сериозни притеснения, че не се води дебат за многото невалидни бюлетини от предишни избори.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
555 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
SS

2019.07.17 | 07:36

2

Самото име дори на тази псевдопартиика е супер тъпо и безмислено! Партиите у нас, освен откъм действия и активност са ограничени вече и в наименованията си! Тотален цирк

Мууу ха ха ха

2019.07.17 | 07:28

1

Хи хи хи ха ха ха

Добави коментар

Водещи новини