Коалиционните партньори обсъдиха различните предложения за размера на партийните субсидии

  • 03 юли 2019 12:54

  • 451
  • 0
© Novini.bg

Ще подкрепим промените в Закона за държавния бюджет във варианта, който беше внесен от Министерски съвет и субсидията трябва да остане 1 лв. на глас. Това заяви по време на брифинг в парламента председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела ДаритковаДаниела ДаритковаД-р Даниела Атанасова Дариткова - Проданова е родена на 28 септември 1966 година. На 29 март 2019 г. е след среща с "Обединени патриоти".

На срещата между коалиционните партньори са били обсъдени различни предложенията. "Те са внесени и предстои да бъдат разглеждани по отношение на субсидията на партиите", съобщи тя.

"С коалиционните партньори поехме ангажимент след това да продължим разговора за това как може да бъде ревизиран Законът за политическите партии, така че да се търсят решения, които те смятат за по-рационални по отношение на финансирането на политическите партии“, посочи още д-р Дариткова.

"Не трябва да правим крачка назад със субсидията от 1 лев. Да се търсят други варианти означава, че бягаме от това, което хората искат", заяви от своя страна лидерът на "Атака" Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа след срещата с ГЕРБ.

Той допълни, че колегите му от НФСБ и ВМРО също са присъствали на срещата с ГЕРБ. „От името на партия "Атака" ще отговоря, защото те са на друго мнение. Ние депутатите от "Атака" сме също на мнение, че субсидията трябва да остане 1 лев, както беше гласувано в зала със 117 „за“. Всички от „Обединени патриоти“ гласуваха „за“. Няма как сега да правим крачка назад“, посочи Сидеров.

Той обърна внимание на референдума по тази тема. „Харесва ни, не ни харесва, това е гласът на българина“, коментира той.

Сидеров припомни, че в периода 2005-2009 г. "Атака" е работила без субсидии и е вкарала трима евродепутати и 21 народни представители на балотаж с Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в. „Така че, когато искаш - можеш“, допълни той.

"С ГЕРБ се споразумяхме Законът за бюджета за субсидиите да се гледа със Закона за политическите партии - ако някой се отмята, да си носи отговорността", заяви лидерът на НФСБ Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 пред журналисти след срещата с ГЕРБ.

„Ние сме показали на първо гласуване, че искаме намаляване", посочи Симеонов. "Аз съм бил на политически съвет с председателя на ПП ГЕРБ Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, както и с Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва и Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник, там други неща сме говорили. Както чухте от брифинга след политическия съвет, трябваше законопроекта за бюджета да се гледа заедно със Закона за политическите партии. Това е споразумението на политическия съвет на коалицията. Това е споразумението, ако някой се отмята да си поеме отговорността за това“, каза Симеонов.

„Не знам кой управлява ГЕРБ всъщност и на кого да вярваме. На това, което сме се договорили на политическия съвет или това, което се изнася от парламентарното ръководство на партията. Просто ще трябва да се уточнят, да получим един категоричен отговор на коя позиция са, защото става въпрос за две противоположни позиции, и тогава ще ви дам отговори“, допълни още лидерът на НФСБ.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
451 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини