Иво Христов: Важно е ЕП да съхрани социалната държава

  • 07 юли 2019 15:58

  • 740
  • 7
Иво Христов: Важно е ЕП да съхрани социалната държава
© Булфото (архив)

Това, на което станахме свидетели в ЕС, е сделка между Франция и Германия. Дали тя ще бъде утвърдена в Страсбург след два седмици е под въпрос. Но в групата на ПЕС дори се чуха гласове тази сделка да бъде отхвърлена. Това каза евродепутатът от БСП/ПЕС Иво ХристовИво ХристовИво Христов е роден на 8 октомври 1970 г. в Истанбул в семейството на Христо Петков Христов и Любка пред БНР.

Той коментира, че кандидатурата на Урсула фон дер ЛайенУрсула фон дер ЛайенУрсула фон дер Лайен – германски лекар и политик (по баща Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е е неубедителна не само за левите, но и в средите на ЕНП. По думите му тя не е политик с ярко европейско минало, а по-скоро с неубедително минало в Германската политика.

Христов добави че фактът, че се говори за сделка е проблем, защото хората в Европа очакват решение на проблемите си, а са свидетели на това как се делят постове.

Иво ХристовИво ХристовИво Христов е роден на 8 октомври 1970 г. в Истанбул в семейството на Христо Петков Христов и Любка коментира още, че Европейският съвет, който обединява държавните лидери на страните членки на ЕС, често взема основните решения, както в случая с разпределението на постовете. "Този орган каза на Европарламента, че е излишен, спусна една договорена сделка за утвърждаване и погази принципа на водещите кандидати. Получава се дори така, че понякога не Съвета, а френско-германският тандем диктува политиката на ЕС", каза евродепутатът.

Според него е необходима реформа на европейските институции и основна крачка е сдобиването на ЕП с право на законодателна инициатива. "Не вярвам, обаче, че ще успеем да прокараме такава мащабна реформа. Важно е този ЕП да съхрани социалната държава в Европа и да изгради Европейския социален стълб", заяви Иво ХристовИво ХристовИво Христов е роден на 8 октомври 1970 г. в Истанбул в семейството на Христо Петков Христов и Любка.

Христов коментира още, че България е могла да се възползва от възможността да предложи свой кандидат за някой от високите постове в ЕС, защото традицията изисква да има източноевропеец на един от тях. "Не го направихме, тъй като не ми е известно, премиерът Борисов да е имал убедителен кандидат. Българските имена, които се спрягаха, се завъртяха по силата на различни наднационални лобита", обясни той.

В коментар за намалената партийна субсидия на 1 лев на глас и последвалото писмо от БСП до европейски посланици и институции, Иво ХристовИво ХристовИво Христов е роден на 8 октомври 1970 г. в Истанбул в семейството на Христо Петков Христов и Любка заяви, че този въпрос ще бъде поставен и пред групата на социалистите и демократите в ЕП. "Този ход хвърля партиите в ръцете на бизнеса, а кой бизнес би финансирал социални идеи, които биха го обременили с плащания към работниците си", попита евродепутатът.

По думите на Христов изборният процес в България е бутафорен, бизнесът е напълно зависим от държавата и има почти пълен контрол над медиите.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
740 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Далайлама

2019.07.09 | 14:58

7

Руска партенка европари лапа, народа си резели...мърша безбожно от лакомия ще мре.

Svelini

2019.07.09 | 11:48

6

Господи, колко герберастки тролове. Дори не си правят труда да измислят нещо смислено.

Срама нямат

2019.07.07 | 21:18

5

За вас е важно да живуркате с държавни партийни постчета и да лъжите простолюдието да гласува за вас Да сте винаги в далаверите

2019.07.07 | 19:43

4

РУСОФИЛСКИ ЦИГАНИН СКОРО ЩЕ ВИ РЕЖАТ ПЕТОЛЪЧКИТЕ КРАДЛИВИ

Цифка

2019.07.07 | 19:33

3

Цифка миризлива комунистическа !

Българка

2019.07.07 | 17:23

2

Христов,изборите в българия са напълно нормални,стига вие от БСП да не правите маскарлъци. Що се отнася до бизнеса -от кого да е зависим ако не от държавата. Медиите са свободни. Показно е колко глупости ръсите чрез тях. Суверена казва1лв.субсидия. Щом не уважавате решението на народа,какво правиш в ЕП?! Нали народа те прати там. За това което ви изнася се съобразявате с нас,а за това което не ви е угодно-не.МАЙМУНИ!

2019.07.07 | 17:00

1

Боклук

Добави коментар

Водещи новини