Аврамова: Изпълнителната власт създава условия за инвестиции в Северозападна България

  • 02 юли 2019 13:19

  • 484
  • 1
Аврамова: Изпълнителната власт създава условия за инвестиции в Северозападна България
© МРРБ

Важно е да има нови придобивки в Северозападна България, а изпълнителната власт да създава условия за инвестиции в този регион. За правителството и законодателната власт е изключително важно да се работи за балансираното развитие на регионите. Това каза министърът на регионалното развитие Петя АврамоваПетя АврамоваПетя Аврамова е родена във Враца на 29 май 1963 г. Била е народен представител от 42-то Народно в Берковица днес, където заедно с министъра на околната среда и водите Нено ДимовНено ДимовНено Димов е министър на околната среда и водите. На 10 януари 2020 година той подаде оставка, която бе откри водопровод за минерална вода от с. Бързия до общинския център, съобщиха от пресцентъра на Министерство на регионалното развитие и благоустройството.

"В следващия програмен период ще подходим комплексно към средствата от европейските фондове, които са изключително важни за развитието на България. Предвижда се да бъдат реализирани проекти, които са свързани със спецификата и традициите на съответния район", подчерта Аврамова.

Регионалният министър отбеляза и ангажимента към пътната свързаност, защото всички инвеститори искат да имат добра пътна инфраструктура. Тя подчерта, че те искат да имат и добре подготвени кадри.

"С изпълнението на проекта за минералния водопровод, реализиран с усилията на МОСВ и със съдействието на премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, Берковица може да стане търсено място за спа туризъм", каза Петя АврамоваПетя АврамоваПетя Аврамова е родена във Враца на 29 май 1963 г. Била е народен представител от 42-то Народно и пожела на инвеститорите успехи, а на общината – туристи и поминък за местното население.

Съоръжението от с. Бързия до гр. Берковица е с дължина 7,8 км. Стойността на проекта е малко над 1 млн. лв., от които 520 хил. лв. са предоставени на общината от държавния бюджет, а малко над 514 хил. лв. са безвъзмездно финансиране от Националния доверителен екофонд.

Изграждането на водопровода ще допринесе за подобряване и повишаване на ефективната употреба на ресурсите от минерални води. Те могат да бъдат използвани и от населението в града. При строителството в парк „Св. Георги Победоносец“ е монтирана и минерална чешма. Прилежащото пространство е оформено като кът за почивка с достъп от две страни. Монтирани са осветителни тела и са поставени пейки.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
484 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Бонара

2019.07.02 | 13:34

1

Герберска фукня затворихте болници училища унижтожихте всичко .

Добави коментар

Водещи новини