Захариева ще се срещне с министъра на външните работи и международното сътрудничество на ОАЕ

  • 13 юни 2019 13:05

  • 309
  • 1
Захариева ще се срещне с министъра на външните работи и международното сътрудничество на ОАЕ
© МВнР

На 14 юни 2019 г. вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на ще приеме в МВнР министъра на външните работи и международното сътрудничество на Обединените арабски емирства шейх Абдула бин Зайед бин Султан ал-Нахаян, който пристига на официално посещение у нас. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи.

Захариева ще разговаря на четири очи с шейх Абдула в 12.40 часа в МВнР. Ще се състоят и пленарни разговори между двете делегации по въпроси от двустранен характер и регионален интерес. Двамата министри ще направят съвместно изявление от 14.00 часа в МВнР.

В рамките на визитата си шейх Абдула ще открие и посолството на ОАЕ в София.

Посещението на министър Ал-Нахаян е продължение на усилията за насърчаване на двустранното сътрудничество, важен принос към което е и функционирането от началото на 2018 г. на дипломатически представителства на ниво посолства в столиците на двете страни и размяната на делегации на най-високо правителствено ниво. Българското посолство в Абу Даби беше открито през април 2018 г. от вицепремиера Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на.

В ОАЕ живее и най-голямата българска общност в Персийския залив, която наброява 3000 души.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
309 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.06.13 | 18:36

1

Най- некадърния министър до сега !!!

Добави коментар

Водещи новини