Екатерина Захариева заминава на официално посещение в Република Азербайджан

  • 23 юни 2019 15:00

  • 407
  • 3
  Екатерина Захариева заминава на официално посещение в Република Азербайджан
©

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на заминава на официално посещение в Азербайджан на 23-25 юни, съобщиха от пресцентъра на МВнР.

В Баку тя ще разговаря със своя колега, министъра на външните работи на Азербайджан Елмар Мамадяров, ще се срещне и с председателя на Министерския съвет на Република Азербайджан Новруз Мамадов и председателя на Милли Меджилиса Огтай Асадов.

Визитата на Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на е продължение на съществуващия отличен политически диалог на високо и най-високо равнище между двете страни.

Във фокуса на разговорите между Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на и Елмар Мамадяров ще бъдат резултатите от проведената на 31 октомври 2018 г. Първа сесия на Стратегическия диалог на ниво министри на външните работи. Ще бъдат обсъдени и теми, свързани с изграждането на Южния газов коридор и газовата връзка Гърция-България (IGB).

Основно място в двустранните отношения между двете страни заема сътрудничеството в областта на енергетиката и транспорта. След изграждането на Южния газов коридор и интерконектора България - Гърция, нашата страна ще получава до 1 млрд. куб. м. газ годишно, считано от 2020 г. Това реално би диверсифицирало доставките на природен газ за Република България.

Изграждането  на транспортна инфраструктура, свързваща Европа и Азия, е от съществен интерес за двете страни – на първо място, транспортния коридор между Каспийско и Черно море и международния мултимодален транспортен коридор  „Персийски залив – Черно море”.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
407 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
гост

2019.06.23 | 17:47

3

Тази не спре да се хили като тиква на всичко без значение дали е добро или лошо. Явно тиквата я държи защото така са му казали и защото е по тъпо парче от него.

2019.06.23 | 17:15

2

Най -некадърния министър до сега !!

Да знае

2019.06.23 | 16:36

1

В Азербайджан много харесват овца чеверме!

Добави коментар

Водещи новини