Валери Симеонов: Естествено, че ще подкрепим намаляването на субсидията

  • 06 юни 2019 11:36

  • 737
  • 1
Валери Симеонов: Естествено, че ще подкрепим намаляването на субсидията
© Булфото (архив)

Ще подкрепим намаляването на субсидията, но настояваме да има текстове, които да дават възможност за официално финансиране на партиите. Това обяви в кулоарите на парламента лидерът на НФСБ Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16.

По отношение на предложението на ГЕРБ за намаляване на субсидиите на партиите от 11 лв. на 1 лв Симеонов предупреди, че тогава има опасност партиите ще паднат в ръцете на големи, скрити и задкулисни икономически играчи.

,,Това ще ги направи жертва на олигархията'', категоричен е лидерът на НФСБ.

,,Предложението за намаляването на субсидията ще го подкрепим – това е естествено. Но трябва да има и текстове, които да дават възможност за официално финансиране на партиите. Защото не виждам какво лошо има в това например телевизия СКАТ да помага на НФСБ, както е било и преди – официално, заявява се, декларират се сумите. Защото другото е залитане към популизма. За съжаление, залитането не е само на извънполитически или извънпарламентарни играчи, а го правят и големи партии'', аргументира се Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16.

Последвайте канала на

Novini.bg
737 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
гост

2019.06.06 | 13:24

1

А така - бълха ви ухапала. Нужните кинти и без това ги къртите с обществени поръчки и безумни граждански договори от агенции и министерства където са назначени ваши хора.

Добави коментар

Водещи новини