Борисов: Този интерконектор никога нямаше да стане, ако не се бяхме хванали ние да го направим. Другите го мотаеха, мотаеха

  • 22 май 2019 13:16

  • 4487
  • 76
© Министерски съвет

Толкова години работим с теб Алексис. Направихме толкова добри неща и се надявам да продължим да правим още. Искам да благодаря и на вицепремиера на Азербайджан. Той ясно каза днес - това, което договориха Борисов и Алиев.

Това заяви премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г по време на първата копка на изграждането на междусистемната газова връзка между България и Гърция. "Наслушахме се на много приказки, но газът не можеш да си го носиш в джоб или сак. Ние тихо работихме и днес даваме началото на газовата връзка. Видяхте комисаря Шефчович какво каза за интерконектора - нито намек за "Южен поток" и нарушаването на обществените поръчки, както беше по времето на управлението на БСП. Това е. Искам да кажа и на колегите от американското посолство, че изпълнявам обещанието за диверсификация", каза още Борисов.

"Най-добре е на газовите коридори тук да им казваме Балкански газопроводи. Те са изградени по всички правила на ЕС. Компресорите ни са американски и са най-добрите. Всеки, които иска да транзитира газ, е добре дошъл. Онзи ден ви показах другия голям газопровод. Това е - работа, а не думи. Ние в момента си подготвяме газовите магистрали. Трябва да сложим край на думите и да започнем да копаем. Вече ще можем да взимаме не само руски газ, а този, който е най-евтиния. Искам да благодаря и на кметовете. Видяхте как се радваха днес хората в Кирково. Едно време тук е имало ракети и гарнизони, а ние сега с теб Алексис правим магистрали и газопроводи. Хората това искат. Видяхте какво казаха сутринта - искаме по-голямо КПП. Благодаря на всички", обяви премиерът.

"Хубаво мероприятие стана днес. Трасето е тежко и трудно. Имай предвид, че и с еколозите сме се разбрали. С теб правим газови магистрали. Който даде най-евтин газ, транзитираме", обясни Борисов на Ципрас, след като отново го качи в джипа си и го изпрати. "Този интеконектор никога нямаше да стане, ако не се бяхме хванали ние да го направим. Предишните го мотаеха, мотаеха. Трябва да мислим и за пътя с Александропулис. Познавам региона тук много добре. Тук, когато е бил Възродителният процес, е било страшно. Иначе съм от едно градче на 20 км от София", обясни Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г на Алексис ЦипрасАлексис ЦипрасАлексис Ципрас – гръцки политик и премиер на страната от януари 2015 г. Ципрас е роден на 28 юли.

Интерконекторът между България и Гърция е един от приоритетните проекти за сигурност и конкурентоспособност на енергийния пазар в Европейския съюз. Той е изключително важен и от гледна точка осигуряване на диверсификация на източниците и доставките на газ за България и региона на Югоизточна Европа. Междусистемната газова връзка ще доведе до реално разнообразяване на източниците на природен газ – чрез него ще получаваме азербайджански природен газ от Трансадриатическия газопровод, освен това през интерконектора България ще може да получава доставки и през терминала на Александруполис за втечнен природен газ от САЩ, Катар, Алжир, Израел, Египет и други.

Газовата връзка между България и Гърция е с дължина 182 км., от които 150 км. са на българска територия. Тя започва от Комотини, Гърция и се свързва с българската газопреносна система на Стара Загора. Техническият ѝ капацитет е от 3 до 5 млрд. куб. м. Общата стойност на проекта е 220 млн. евро. Церемонията за даване началото на строителните дейности по проекта е предвидена да се състои до село Кирково, на пътя преди ГКПП "Маказа".

Последвайте канала на

Филип Епитропов
4487 76

Свързани новини

Коментари 76

Добави коментар
това само

2019.05.22 | 13:34

1

ТИКВАТА ,МОЖЕ ДА ГО ИЗМИСЛИ. ГАЗ ВЪВ КУФАР ИЛИ САК. ТРЯБВА ДА СИ УЖАСНО ПРОСТ и КРАДЛИВ ЗА ДА СТАНЕШ ГЕРБЕРАСТ.

Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2019.05.22 | 13:41

2

Браво, нека мрат от яд черверастите!

А скъпият руски газ да си го наврат в гъзъ руснята!

Да живее България!

2019.05.22 | 14:36

21

То по призива ти трябва и идола ти да е умрял до сега. А газта е скъпа ама не за всички, а заради олигофрени и продажници предатели. А с поведението си такива като теб водят България към изчезване, как да е жива с такива иди*ти.

Въййй

2019.05.22 | 14:29

17

няма как да си трол и да си умен От къде ще идва газта,ще я копа от Банкя ли ??? Да не е пак от Турция ,която пък си бачка с руснаците и не им пука. Тоест ние ще взимаме руска газ от Турция. Много умно,но когато премиера ти е мафиот

2019.05.22 | 14:23

14

Крадливият ти вожд Боко Тиквата е червераст, шайкаджийски олигофрен.

трябва да си анално -подалив ПЕДЕРАСТ-ДЖЕНДЪР

2019.05.22 | 13:44

3

ЗА ДА СТАНЕШ ГАДЕН ТРОЛ НА ШАЙКАТА,КОЯТО УНИЩОЖАВА РОДИНАТА И СЪНАРОДНИЦИТЕ ТИ.

БГ

2019.05.22 | 13:51

4

ОТ ДЕСЕТ ГОДИНИ Е НА ВЛАСТ И ПАК НЯКОЙ МУ ПРЕЧИ!КЪДЕ ОТИДОХА ДРУГИТЕ ОКОЛО НАС ,А НИЕ КЪДЕ СМЕ!ДАЖЕ ЕДНА РУМЪНИЯ ДА ВЗЕМЕМ ЗА ПРИМЕР!НО ТАКА Е-ВСЕКИ НАРОД СИ ЗАСЛУЖАВА УПРАВНИЦИТЕ!

Напаст

2019.05.22 | 13:57

5

Спря всички проекти а сега друг му е виновен. Аз съм прост, вие сте прости затова се разбираме. Наглост.

2019.05.22 | 14:03

6

А на каква цена ще бъде този втечнен газ от САЩ защото Борисов каза че правителството на САЩ ще дотира цената за да се доближава до цената на Газпром само където министър на енергетиката на САЩ веднага каза че такива работи не проявяват и ще плащаме с 40% по скъп газ от руския.

Баце е велик

2019.05.22 | 14:10

7

Баце не само е велик, той е най-великият и най-скромният. За другите му "най" качества няма да говорим. То и слънцето нямаше да изгрее ако не беше ТОЙ.

Ей капут!

2019.05.22 | 14:10

8

Ахаха наглец , ти спря проекти , като Белене , Южен поток и ощети държавата с милиарди приходи на година .

Палячо

2019.05.22 | 14:14

9

Баце, на Марс няма ли да идеш да резнеш някоя лентичка на завод . Щом е за изборна пропаганда какво са няколко хиляди светлинни години за теб.

Незабравка

2019.05.22 | 14:15

10

Гаден; Еничар; Разбойник; Боклук=герб!

bivsh atakist

2019.05.22 | 14:18

11

ПРЕДИ ИМАХМЕ МУТРИ В ДЪРЖАВАТА,СЕГА МУТРИТЕ СИ ИМАТ ДЪРЖАВА.БОКОЛАНДИЯ

Добави коментар

Водещи новини