Борисов: Този интерконектор никога нямаше да стане, ако не се бяхме хванали ние да го направим. Другите го мотаеха, мотаеха

Толкова години работим с теб Алексис. Направихме толкова добри неща и се надявам да продължим да правим още. Искам да благодаря и на вицепремиера на Азербайджан. Той ясно каза днес - това, което договориха Борисов и Алиев.

Това заяви премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г по време на първата копка на изграждането на междусистемната газова връзка между България и Гърция. "Наслушахме се на много приказки, но газът не можеш да си го носиш в джоб или сак. Ние тихо работихме и днес даваме началото на газовата връзка. Видяхте комисаря Шефчович какво каза за интерконектора - нито намек за "Южен поток" и нарушаването на обществените поръчки, както беше по времето на управлението на БСП. Това е. Искам да кажа и на колегите от американското посолство, че изпълнявам обещанието за диверсификация", каза още Борисов.

"Най-добре е на газовите коридори тук да им казваме Балкански газопроводи. Те са изградени по всички правила на ЕС. Компресорите ни са американски и са най-добрите. Всеки, които иска да транзитира газ, е добре дошъл. Онзи ден ви показах другия голям газопровод. Това е - работа, а не думи. Ние в момента си подготвяме газовите магистрали. Трябва да сложим край на думите и да започнем да копаем. Вече ще можем да взимаме не само руски газ, а този, който е най-евтиния. Искам да благодаря и на кметовете. Видяхте как се радваха днес хората в Кирково. Едно време тук е имало ракети и гарнизони, а ние сега с теб Алексис правим магистрали и газопроводи. Хората това искат. Видяхте какво казаха сутринта - искаме по-голямо КПП. Благодаря на всички", обяви премиерът.

"Хубаво мероприятие стана днес. Трасето е тежко и трудно. Имай предвид, че и с еколозите сме се разбрали. С теб правим газови магистрали. Който даде най-евтин газ, транзитираме", обясни Борисов на Ципрас, след като отново го качи в джипа си и го изпрати. "Този интеконектор никога нямаше да стане, ако не се бяхме хванали ние да го направим. Предишните го мотаеха, мотаеха. Трябва да мислим и за пътя с Александропулис. Познавам региона тук много добре. Тук, когато е бил Възродителният процес, е било страшно. Иначе съм от едно градче на 20 км от София", обясни Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г на Алексис ЦипрасАлексис ЦипрасАлексис Ципрас – гръцки политик и премиер на страната от януари 2015 г. Ципрас е роден на 28 юли.

Интерконекторът между България и Гърция е един от приоритетните проекти за сигурност и конкурентоспособност на енергийния пазар в Европейския съюз. Той е изключително важен и от гледна точка осигуряване на диверсификация на източниците и доставките на газ за България и региона на Югоизточна Европа. Междусистемната газова връзка ще доведе до реално разнообразяване на източниците на природен газ – чрез него ще получаваме азербайджански природен газ от Трансадриатическия газопровод, освен това през интерконектора България ще може да получава доставки и през терминала на Александруполис за втечнен природен газ от САЩ, Катар, Алжир, Израел, Египет и други.

Газовата връзка между България и Гърция е с дължина 182 км., от които 150 км. са на българска територия. Тя започва от Комотини, Гърция и се свързва с българската газопреносна система на Стара Загора. Техническият ѝ капацитет е от 3 до 5 млрд. куб. м. Общата стойност на проекта е 220 млн. евро. Церемонията за даване началото на строителните дейности по проекта е предвидена да се състои до село Кирково, на пътя преди ГКПП "Маказа".

Коментари

 1. 2019.05.22 | 15:58

  Баси малоумниците пишат тук?!
  Как пък не се сети един да наблегне на думата ДИВЕРСИФИКАЦИЯ!!! Идеята е да не ни изнудва Русия като монополист, а ние да нямаме варианти в един бъдещ период!!!

  1. 2019.05.23 | 19:48

   Тия дето си ги мислиш няма как да станат поради простата причина, че 6 от 10-те най-големи находища на газ се намират в Русия.

   Руснаците държат повече от полвината пазар и конкуренция може да им е само Иран и Катар който дори няма да се занимават да продават на "малки играчи" като нас.
   Един учебник по география за 8 клас е към 10 лева и щеше да спести на България 2 милярда който можеше да отидат за заплати например.

  2. 2019.05.22 | 17:21

   МОДЕРАТОРСКА ПОДЛОГО

  3. 2019.05.22 | 17:00

   Палячооо, кой ти е казал, че само руски газ може да минава от там?! Промит мозък си.... и не аз, а ти си трол!

  4. 2019.05.22 | 16:22

   Абе тъпакус ТРолус а Русия като изнуди Турция и тя вдигне да те питам каква ще е цената ама + надценката на Турчолята че те в момента това и чакат при рестрикциите от твоя любим САЩ????

  5. 2019.05.22 | 16:20

   А думите: "кажи на Алиев" и "ти шъ ги контролираш", чу ли? А останалите дърварщини? Жал ми стана за горката преводачка, как се мъчи да замаже. Ципрас и той на английски се пробва да му каже нещо в началото, мъка.

  6. 2019.05.22 | 16:19

   Да нямаш руснак от зад?

 2. 2019.05.23 | 10:10

  А,сега като Ви гледаме ,как Сте ХВАНАЛИ ПРАВИТЕ ЛОПАТИ,сме СИГУРНИ,че ТОЙ НИКОГА НЯМА да СТАНЕ!!!

  1. 2019.05.23 | 14:17

   Става въпрос за газопровода а не за пениса ти.

 3. 2019.05.22 | 21:39

  Колко ще плащаме за американския втечнен газ защото министър на енергетиката на САЩ каза че ще плащаме с 40 % по скъп газ от руския като правят в момента Полша, Литва, Латвия, Естония и те построиха терминал за втечнен газ за 2 милиарда долара и после като разбраха колко ще плащат на САЩ отново минаха на Газпром.

 4. 2019.05.22 | 21:05

  Глупак ! Защо си мисли че някой разумен вече им вярва ???

 5. 2019.05.22 | 17:22

  ПРЕДИ ИМАХМЕ МУТРИ В ДЪРЖАВАТА,СЕГА МУТРИТЕ СИ ИМАТ ДЪРЖАВА.БОКОЛАНДИЯ

 6. 2019.05.22 | 16:55

  Потреблявайте само български стоки и услуги.
  Така парите ти остават в България.

 7. 2019.05.22 | 16:53

  КОСТАДИН КОСТАДИНОВ 
  ПАРТИЯ " ВЪЗРАЖДАНЕ "
  ГЛЕДАИТЕ ГО В " Ю ТЮБ "
  Затвор за виновните за сегашното положение на държавата.
  30 годишен геноцид.
  Ако мислите като него, агитирайте за партия "ВЪЗРАЖДАНЕ"
  ОТИДЕТЕ ДА ГЛАСУВАТЕ НЕ ОСТАВЯИТЕ НЕГРАМОТНИТЕ ЦИГАНИ ДА ОПРЕДЕЛЯТ СЪСТАВА НА ПАРЛАМЕНТА.
  После роптаете срещу правителството.
  БКП = СДС, БСП,ДПС,НДСВ,ГЕРБ,ВОЛЯ И ПАТРИОТИТЕ. ВСИЧКИ РАБОТЯТ ЗА УНИЩТОЖЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ ОТ 30 Г НАСАМ.
  ВЪЗРАЖДАНЕ Е СПАСЕНИЕТО НА НАРОДА.

 8. 2019.05.22 | 16:49

  А бе русофобският ,,патриот"...,аман от ,,патриоти",видяхме ги какво представляват..,,ОП"-Огради и Паспорти...?!Но да се върнем на теб...!Мислиш ли,че някой ще има търпението и желанието да ти чете километрипният пост...?!Дори и да има нещо вярно в него,нямам търпение и желание да чета пасквили...!Пиши по-кратко-ефекта ще е многократно по-добър...!А и ще заработиш по-голяма заплата,надупен пред Банкянският..,,генерал"...:)!

 9. 2019.05.22 | 16:49

  Боко, както е казал Иванчо, ти си най обикновен езичник. Вместо магистрален газопровод, правиш интерколекто. Това звучи гордо но само за вашата шайка. Имаш много здраве от бай Пенчо фотографчията. Айде оди у Уюво за смоци.

 10. 2019.05.22 | 16:17

  Втори пореден ден F-22 на САЩ прихващат руски бомбардировачи и Су-35 в Аляска

  Русия системно извършва такива провокации спрямо държави от НАТО и страни-партньори.
  Такива провокации досега е имало и по отношение на българското въздушно пространство.
  Затова бързото ни превъоръжаване с F-16 блок 70 няма алтернатива!
  Трябват също така повече съвместни мисии със съюзници от НАТО по охрана на българското въздушно пространство. Време е тук да вземем пример от Румъния.
  Не на последно място, при тези системни агресивни руски действия, да се разчита на Русия за ремонт на старите бойни самолети е опасно за националната сигурност!
  Нещо, за което Атлантическият съвет на България нееднократно е настоявал.

  Пресцентър на Атлантическия съвет на България

  1. 2019.05.22 | 16:43

   Ковни я вече тази дъсчица дето ти тропа на капандурата, че бая мозък изтече по този 9 септември, а сега има други проблеми, по-важни и по-забатачени.

  2. 2019.05.22 | 16:39

   Не можем да преглътнем заробването да се нарича освобождение, защото:
   На 26 август 1944 г. българското правителство обявява неутралитет във втората световна война и напуска Хитлеристката ос.
   Вечерта на 5 септември 1944 г. демократичното правителство на Константин Муравеев взема решение да се обяви война на Германия и нейните съюзници.
   Около два часа по-късно СССР обявява война на България.
   На 8 септември червената армия нахлува в територията на България през североизточнатаи морската граница и окупира редица градовем като Варна,Русе,Силистра,Добрич,Бургас. По нареждане на правителството, българските войски не й оказват съпротива.
   На 9ти Септември 1944г. в условията на съветска окупация е обявено правителство на Отечествения фронт с министър -председател Кимон Георгиев.
   Произволът и тиранията, които българските комунисти упражняваха заедно със съветските окупационни войски, е обхванала цялата страна... Къдетонаселението се опълчшва срещу произволни арести и отвличания, където селяните се вдигат срещу тиранията, къдетп се образуват центрове на съпротива, съветските войски вземат радикални мерки'' (Волфганг Бретхолц), '' Видях сгромолясването им'', изд. ''Бъдеще и Тилия', София 1994г.
   Окупирането на България от червената армия е последвано от вълна на насилие и терор. Според различни оценки броят на убититев първите два месеца е между 20 000 и 40 000 души.
   Осъдените на смърт от т.нар. ''Народен съд'' са 2 730 души - министри, депутати, жypнaлиcти,банкери, кметове, свещенници, земевладелци, учители!
   От българска ръка не е загинал нито един руски войн, но към 1946 г. от съветски войници и офицери са убили убити 123 деца, жени и мъже, българи и българки. (Архив МВнР, СКК)
   Над 2000 таврийски българи са се яреселили в Българияв годините 1942-1944 г. След 9ти Септември 1944г. в условията на окупация, по заповед на Сталин, са върнати обратно в СССР от спецчасти на червената армия и изпратени в лагерите на ГУЛаг Част от тях са убити още в България (ДА,АРхиви'', Добрич)
   За периода септември 1944г. - декември 1947 г. (3г и 4 м.) издръжката на Червената Армияе струвала на българският народ 80 милиарда лева, загуба на суровини и селскостопанска продукция, т.е унищожен е в огромна степен националният капитал 0 финансово стопански и интелектуален. (проф. д-р Д.Шарланов, В.Ангелов)
   ''Налагането чрез окупация на съветския режим в България от съветския съюз, страна, непознаваща демокрацията, над нация с демократични традиции противоречи на прогресивния ход на човечеството. И връща България едно столетие назад..'' (проф.д-р. Д.Шарланов)

  3. 2019.05.22 | 16:25

   НА МЕНЕ Ф 16 НЕ МИ Е НУЖЕН,ЗАЩОТО АЗ НЕ СЕ ЧУВСТВАМ ЗАПЛАШЕН ОТ РУСИЯ.ВИЕ МУ МИСЛЕТЕ.АТЛАНТИЧЕСКИ СЪВЕТ ЛИ СТЕ ,АТЛАНТИЧЕСКИ ПОДЛОГИ ЛИ СТЕ.

  4. 2019.05.22 | 16:23

   СТИГА СИ ХЛЕНЧИЛА ПОДЛОГО.

  5. 2019.05.22 | 16:22

   Ревльо ти ли си бе? Maлoyмeн cи ми ти ...

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Пуснахте ли вашето дете/вашите деца на градина?

Пуснахте ли вашето дете/вашите деца на градина?

Избрано от Интернет

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?

НАСТРОЙКИ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

 • Нормално функциониране на сайтовете
  Не е зададено

  Тези данни са стриктно необходими за нормалната работа на сайтовете и мобилните ни апликации. Чрез тях можем да удостоверим самоличността Ви като логнат потребители, да Ви покажем по-добре съдържанието, да заредим сайта по-бързо, да защитаваме сайтовете и Вас от посегателства.

  Такива данни например са данните от сесията Ви – информация дали сте логнат, кеширано съдържание и други.

  Тук попадат и данните, свързани с идентифицирането Ви във връзка с регистрация за използване на наша услуга.

 • За изпълнение на нашите услуги
  Не е зададено

  Някои от услугите ни, като електронната търговия, изискват да споделите с нас лични данни. Използваме ги за да можем да изпълним договора си с Вас, за продажба и доставка на предлаганите от нас стоки.

  Други предлагани от нас услуги са възможностите да добавяте новина, коментари, снимки или видеа. Използваме личните Ви данни, която ни дава възможност да Ви идентифицираме и при необходимост – да модерираме добавеното от Вас съдържание.

 • За измерване
  Не е зададено

  Събираме информация за Вашето използване на съдържанието и я комбинираме с предишно събрана, за да измерим, разберем и отчетем Вашето използване на услугите ни.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на реклами
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно налична, за да подберем и Ви доставим релевантна реклама и за да можем да измерим доставката и ефективността й. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите предишни интереси към подбрани реклами, обработка на данни за поведението Ви, когато рекламата Ви е била показана, колко често Ви се показват дадени реклами, къде и кога са Ви били показани, дали сте предприели действие свързано с рекламата, включително клик на рекламата и направена покупка.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на съдържание
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно събрана, за да подберем и Ви доставим релевантно съдържание и да измерим доставката и ефективността му. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите интереси към съдържанието, обработка на данни за показаното Ви съдържание, колко често или за колко време е било показано, дали сте предприели действие, свързано със съдържанието, включително клик на съдържанието.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За персонализация и профилиране
  Не е зададено

  Събираме и обработваме информация за използването на услугите ни за последващо сервиране на персонализирана реклама и/или съдържание в друг контекст, напр. други сайтове и мобилни апликации, след време.

  Типично, съдържанието и поведението Ви на сайта/мобилната апликации се използва за създаване на заключения за Вашите интереси, чрез които се управлява бъдещият избор на сервирани реклами и/или съдържание.

 • По възложение и за проекти на трети страни
  Не е зададено

  При конкретни проекти по възложение на трети страни събираме Ваши лични данни, които им споделяме за осъществяване целите на проектите им. Детайлна информация за целите може да намерите в Общите условия на всеки конкретен проект, който ще Ви бъдат предоставени за получаване на Вашето съгласие.

  Понякога използваме личните ви данни, за да Ви информираме за игри и промоционални оферти на Спортал и/или на трети страни – Партньори на Спортал.

  За изпълнение на тази цел, събираме Ваши лични данни, за да Ви информираме за наши или на трети страни, наши партньори, инициативи, промоции, игри, оферти и други.

  За всички описани по-горе цели можем да използваме инструменти на трети страни.

 • За Директен маркетинг
  Не е зададено

  За да Ви изпращаме винаги актуална и полезна информация за нашите инициативи, събираме данни като адрес на електронна поща или друг начин за контакт с Вас – Viber, Skype, Messenger профил или такъв в друга комуникационна платформа.