Парламентът ще разгледа промени в Закона за лечебните заведения на първо четене

  • 17 май 2019 07:21

  • 301
  • 0
Парламентът ще разгледа промени в Закона за лечебните заведения на първо четене
© Булфото (архив)

Парламентът ще разгледа промени в Закона за лечебните заведения на първо четене. Това предвижда програмата за работа на Народното събрание. Измененията са внесени от ПГ на ГЕРБ.

Целта на предлаганите промени е да се предотврати закриването на голям брой практики за първична медицинска помощ, особено в отдалечени и труднодостъпни райони, като се даде възможност на общопрактикуващите лекари, които са започнали обучение за придобиване на специалност „Обща медицина“ да го завършат.

Предлага се удължаване на срока за лекарите, които до 3 юни 2019 г. не са зачислени за придобиване на специалност по "Обща медицина" да могат да работят като индивидуална или групова практика за първична медицинска помощ за срок от 4 години от влизането в сила на закона. Условието е да се зачислят за придобиване на специалност „Обща медицина“ в срок до една година от влизането му в сила.

В 11.00 ч. ще започне петъчният парламентарен контрол. В него ще участват петима министри от кабинета "Борисов" 3. На депутатски питания ще отговарят министърът на вътрешните работи Младен МариновМладен МариновМладен Маринов е роден на 21 ноември 1971 г. в Тетевен. Завършил е "Право'' в УНСС,, на регионалното развитие Петя АврамоваПетя АврамоваПетя Аврамова е родена във Враца на 29 май 1963 г. Била е народен представител от 42-то Народно, на транспорта Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети, на енергетиката Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
301 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини