Фандъкова: Строим нови шест училищни сгради в София, предстоят още четири

  • 10 май 2019 14:21

  • 450
  • 1
Фандъкова: Строим нови шест училищни сгради в София, предстоят още четири
© Булфото (архив)

Модернизираме и строим нови детски градини и училища в София. В момента строим вече шест училищни сгради, а четири ще започнем, каза кметът на столицата Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска на церемонията за връчването на наградите от 22-ия Национален конкурс "Учител на годината", организиран от Синдиката на българските учители /СБУ/ към КНСБ, предава БТА.

Очакванията към учителите са огромни и те са от цялото общество, но учителите понякога не получават необходимата подкрепа от същото това общество, посочи Фандъкова.

Тя отбеляза, че все повече става ясно, че учителят не трябва да е само добър преподавател, който да предаде знанията на децата, но от него се очаква да направи и това, което семейството не е могло да постигне. Кметът Фандъкова пожела на учителите да възпитават успешните хора на България и заяви, че за нея образованието е най-важният сектор.

Председателят на СБУ Янка Такева изрази одобрение за приетите изменения в Закона за социалното подпомагане, свързани със санкциите към родителите, които не изпращат децата си на детска градина и на училище. За тези промени от седем години настоява СБУ, каза Такева и отбеляза, че санкции към родителите, които не изпращат децата си на училище, има в целия свят. През тази година трябва да работим и за приобщаващото образование, за да се намали делът на децата, преждевременно напуснали образователната ни система, заяви Такева.

На церемонията Янка Такева каза от името на СБУ, "че ние, с министър Вълчев, уцелихме десетката в образованието". Тя благодари на образователния министър "за доброто социално партниране", както и за това, "че се е докоснал до всеки учител, директор и до всяко дете, посещавайки всички общини, включително и най-отдалечените и малки училища".

Последвайте канала на

Радина Лазарова
450 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
30 години едно и също....

2019.05.10 | 14:40

1

леля данче много обича комисионните..., като всички нейни другари от 44та до днес....

Добави коментар

Водещи новини