Йорданка Фандъкова: Гранитните павета около храма „Александър Невски“ се запазват

  • 08 май 2019 13:15

  • 490
  • 2
Йорданка Фандъкова: Гранитните павета около храма „Александър Невски“ се запазват
© pixabay

Гранитните павета около храм „Александър Невски“ ще бъдат запазени. Това предвижда вече одобрения проект, представен още миналата година, съобщи столичният кмет Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска в профила си във Фейсбук.

Всички публикации с визуализации в последните дни са манипулация и не отговарят на истината, подчертава тя.

Според Фандъкова, те няма да помогнат нито на политиците, искащи да изведат личен дивидент, нито на гражданите да получат вярна информация.

Личната позиция на столичният кмет и становището на НИНКН още при одобрението на проекта на архитектурно студио „А.Д.А“ – бяха за запазване и на паважа, и на скулптурите на Далчев в градината зад Военния клуб. Именно и за това още през 2017 г. проектът беше променен, като категорично запазва гранитните павета около „Ал. Невски“ и по участъка от ул. „Оборище“ между ул. „Г.С. Раковски“ и централния вход на храма.

"По проект единственото пренареждане на паваж е на местата, където има неравности и нужда от ремонт. Променено е осветлението предвидено от проектанта модерно осветление с високи мачти. Заедно с НИНКН е съгласувано ново такова което да отговаря на съществуващото при първоначалната визия на площада", става ясно от информацията.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
490 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Крум Усаински-Крупник

2019.05.08 | 13:52

2

Цървули!!!Тази корумпирана Самоковска кукумявка трябва да отпътува за Сливен с 20 годишна присъда и конфискация на имуществото!!!Така нареченият "ремонт",който тече непрекъснато в София е една от схемите за източване на бюджета и оправдание за кочината която представлява голяма част от България!!!Дори в самата София положението по крайните квартали е трагично!!!Ура и Слава!!!

Столичани

2019.05.08 | 13:38

1

Студио "ада" ???????

Добави коментар

Водещи новини