Фандъкова присъства на откриването на турнира по шахмат за незрящи за купата „София“

  • 09 май 2019 18:14

  • 214
  • 0
Фандъкова присъства на откриването на турнира по шахмат за незрящи за купата „София“
© Столична община

Кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска присъства на откриването на турнира по шахмат за незрящи за купата „София“. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община. 

Турнирът се провежда под патронажа на столичния кмет за десета поредна година  и в него участват състезатели от  България,Румъния, Сърбия, Северна Македония, Гърция и Турция.

Столичната община и фондация „Спортна София“ са партньор на  Съюза на слепите в България в организирането на спортната проява. 

„Грижата за хората с различни физически затруднения включва осигуряване  на услуги и среда,  които да им помогнат да бъдат социално активни и да развиват своя потенциал, знания и умения.“ Като кмет на София разчитам изключително много на Съюза на слепите в България и на софийската организация,  защото знам, че именно вие познавате най- добре предизвикателствата пред незрящите хора и от вас могат да дойдат най-работещите предложения за създаване на по-добри условия за хората.  Кметът Фандъкова покани участниците в турнира на  спортно събитие за хора с увреждания през май , организирано от фондация „Спортна София“ на Игликина поляна.

Кметът Фандъкова получи плакет от организаторите.

На  събитието присъстваха председателя на съюза Васил Долапчиев , председателя на софийската организация на незрящите Асен Алтънов  и Минчо Коралски – директор на Агенцията за хората с увреждания.

Радина Лазарова
214 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини