ВМРО се разграничиха от изказванията на НФСБ за майките на деца с увреждания

  • 16 ноември 2018 12:13

  • 856
  • 0
ВМРО се разграничиха от изказванията на НФСБ за майките на деца с увреждания
© ВМРО (архив)

Депутатите от ВМРО се разграничиха от изказванията на колегите и партньорите им от НФСБ по адрес на майките на деца с увреждания.

"Аз лично се разграничавам от такъв тип изказвания, както и моите колеги. Това не са мои думи и аз не искам да нося отговорност за тях. Вярвам силно, че не би могла да бъде позиция на моята партия. Всеки има право да протестира за каквото реши в държавата, това е демокрация, но когато по някакъв начин се опитваш да унизяваш хората с увреждания, техните семейства, това категорично не може да е моя позиция", заяви пред камерата на Канал 3 депутатът от ВМРО Александър Сиди.

По-рано Сиди написа емоционален пост във Фейсбук, където заяви, че е "ужасно да нападаш майките на деца, които съдбата е ощетила така жестоко".

"Животът на тези семейства е достатъчно тежък, за да бъдат подлагани на допълнителни унижения. Ние от ВМРО дълго работихме с Национално представителните организации на хората с увреждания, за да намерим най – приемливия вариант за работеща реформа, за да помогнем на всички в неравностойно положение да водят достоен и пълноценен живот", е мнението на депутата от партията на Каракачанов.

Сиди изразява и огорчението си, че медиите, оповестявайки скандала, не са уточнили, че става дума за "фронтоваци", а са използвали общото понятие "патриоти", с което наричат депутатите от трите партии в коалицията ОП.

В парламента темата коментира и министърът на отбраната Красимир Каракачанов, който е и лидер на ВМРО. "Ако някой не може да се изразява правилно и не го разбират постоянно, по-добре да не се изразява", лаконичен бе той.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
856 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини